Patrijarh Porfirije danas nastavlja posjetu Sarajevu i Istočnom Sarajevu
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije danas će nastaviti sa svojom posjetom Sarajevu i Istočnom Sarajebu. U 09.30 sati služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.
N1 - pre: 36 min
55 vesti
Počinje borba protiv jeftine i loše hrane na policama hrvatskih dućana
Od lipnja do rujna ove godine s naših je polica povučeno više od 50 proizvoda zbog visokog udjela etilen oksida - od plastičnog posuđa, preko dodataka prehrani sve do sladoleda, jogurta, mlijeka. Upravo bi sigurnost i kakvoća hrane trebale biti prioritet mjerodavnih službi prije ...
N1 - upravo objavljeno
10 vesti
PRAVOSLAVNI MANASTRI IZRONIO IZ JEZERA: Hrvati ga potopili zbog gradnje hidroelektrane - izvirili zidovi srpske svetinje kod Knina (FOTO)
Manastir Dragović potopljen je 1958. zbog gradnje akumulacionog jezera i hidroelektrane, kada je raseljeno i 1.500 ludi, a jezero je progutalo kuće i plodna zemljišta, prenosi RTRS. Sada se površina jezera Peruća sve više spušta, voda je sve plića.
Novosti - pre: 52 min
8 vesti
Preminuo Zulfo Salihović
Zulfo Salihović, odbornik u Skupštini Opštine Srebrenica preminuo je jučer u 55. godini. Ovu vijest potvrdio je i Ćamil Duraković iz koalicije "Moja adresa: Srebrenica". https://www.facebook.com/srebrenica2020/posts/2048534818637117 “Bez riječi sam.
N1 - pre: 1 sat
3 vesti
Otvorena birališta za lokalne izbore u Severnoj Makedoniji
U Severnoj Makedoniji jutros su otvorena birališta na lokalnim izborima, a pravo glasa ima nešto više od 1,8 miliona građana. Ovi izbori se smatraju testom za vladajuće socijaldemokrate premijera Zorana Zaeva, a ankete javnog mnjenja ukazuju da će se voditi tesna trka između ...
Sputnik - upravo objavljeno
5 vesti
Ljubav u duginim bojama uz zahtjeve vlastima
Nastavak procesa usklađivanja zakona o istopolnom partnerstvu, rješavanje nestašice ljekova u vezi sa hormonalnim terapijama transrodnih osoba, usvajanje zakona koji se odnosi na rodni identitet i ojačana odgovornost pravosuđa po pitanju kažnjavanja govora mržnje i napada na ...
Vijesti.me - pre: 34 min
20 vesti
Tableta protiv koronavirusa do kraja godine?
Klix.ba [ B.B. ] Virusni imunolog u Centru za infektološka istraživanja u njemačkom Bravnšvajgu Luka Čičin Šain za hrvatske medije izjavio je da bi lijek molnupiravir protiv koronavirusa koji je u obliku tablete, u Evropi mogao biti dostupan do kraja godine.
RTCG - pre: 38 min
7 vesti
HDZ bira nova vodstva lokalnih organizacija: Koliko će se promijeniti krvna slika vladajuće stranke?
Članovi i članice HDZ-u nedjelju će na unutarstranačkim izborima birati nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija stranke te zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a. Redoviti unutarstranački izbori održavaju se sukladno odluci Nacionalnog vijeća HDZ-a od 12.
Dnevnik.hr - pre: 1 sat
4 vesti