KNEŽEVIĆ PORUČIO SPECIJALNOM TUŽIOCU: Predaću se kad DOKAŽETE da je moja ruka pisala u NOTESU!
Predsednik Atlas Grupe Duško Knežević poručio je glavnom specijalnom tužiocu (GST) Milivoju Katniću da je spreman da se dobrovoljno preda ako GST dokaže da je makar jedna rečenica u notesu koji je on pokazivao sinoć na televiziji, napisana njegovom rukom.
Srbija Danas - pre: 36 min
7 vesti
Beson: Handke - ljutiti mladić do poslednjeg udarca pera
Poznati francuski pisac Patrik Beson, povodom reagovanja na dodelu Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu, kaže da postoje autori koji podižu buku i oni koji prave sopstvenu. Beson ističe da se rečenice Handkea vide uhom i da se ne piše olovkom, nego sluhom.
RTV - pre: 2 sata
10 vesti
Gdje su otišli novci iz EU za migrante u BiH
EU je od 2018. godine za potrebe migranata i izbjeglica u BiH izdvojila 34 miliona eura. Prema podacima EU, koja se poziva na procjene vlasti u BiH, više od 33.300 izbjeglica i migranata ušlo je u Bosnu i Hercegovinu od januara 2018.
Al Jazeera - pre: 3 sata
10 vesti
Erdogan odao počast Aliji Izetbegoviću (FOTO)
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan odao je putem Tvitera počast Aliji Izetbegoviću, prvom predsedniku Predsedništva BiH i prvom predsedniku i osnivaču Stranke demokratske akcije (SDA), povodom 16. godišnjice njegove smrti.
Blic - pre: 10 sati
9 vesti
EU opet prevarila Skoplje i Tiranu
Odluka Evropskog saveta da ne otvori pregovore o pridruživanju Severne Makedonije i Albanije Evropskoj uniji je otrežnjujuća za ceo zapadni Balkan, a naročito za one koji smatraju da su velike žrtve siguran put ka dobijanju naklonosti Brisela.
Politika - pre: 14 sati
54 vesti
JAKA DETONACIJA Objavljen snimak eksplozije plinske boce u centru Sarajeva (VIDEO)
U centru Sarajeva danas je došlo do eksplozije plinske boce u kojoj su povređene dve osobe. Eksplozija se dogodila oko 14:30 sati u krugu gradilišta novog kina između hotela “Holiday” i “Alta” šoping centra. Prema informacijama sa terena, eksplodirala je plinska boca korištena ...
Blic - pre: 17 sati
8 vesti
Proširenje EU, između automatike i sadizma
Posle samita u Briselu na kom je Francuska blokirala početak pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom, Evropska Unija se našla na potpuno nepoznatom terenu – jedna zemlja izgleda zaista izlazi, nema novih članova, nema velike svetske politike, nema male, nema unutrašnje ...
RTS - pre: 4 sata
1 vesti
POLA VEKA RAZORNOG ZEMLJOTRESA Fotografije i dokumenti svedoče o događaju koji je PROMENIO BANJALUKU
Izložbom “50 godina od zemljotresa u Banjaluci (1969-2019)” autora Milenka Đorđevića, višeg kustosa istoričara, u Muzeju Republike Srpske biće obeležena godišnjica ovog značajnog događaj u istoriji Banjaluke. Svečano otvaranje izložbe će biti u četvrtak, 24.
Blic - pre: 1 sat
1 vesti