TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2008-02-18 - 2008-02-24

Kobasica i ove godine „porasla“ za jedan metar

Blic - 24.02.2008

Već po ulasku u selo Turija kod Srbobrana, koje je domaćin i ove, 24. po redu svetske kobasicijade, mogla se videti gužva na raskrsnici gde je postavljena bina, oko koje su se tiskali gosti iz cele Srbije, ali i zemalja u okruženju.

Kobasica od dva kilometara u Turiji

Blic
2 povezane vesti »

Davinić: Špijunski satelit zbog Kosova

Blic - 20.02.2008

BEOGRAD - Bivši ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić juče je četiri sata davao iskaz pred istražnim sudijom Vojnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu, povodom afere „satelit“. On se tereti da je bez dozvole nadležnih državnih organa, 4. juna 2005.

Saslušan Davinić

B92
2 povezane vesti »

Moktada Sadr proglasio novi prekid vatre u Iraku

Blic - 22.02.2008

Šiitski sveštenik Moktada Sadr naredio je svojoj vojsci obnavljanje prekida vatre, prenose svetski mediji. On je u avgustu objavio da njegova Mehdi armija neće napadati rivalske naoružane grupe, kao ni američke snage u Iraku.

Poginuli demontirajući bombe

B92
2 povezane vesti »

"Najbolji antiratni roman Balkana"

B92 - 23.02.2008

Beograd -- Sinoć srpskom čitalaštvu predstavljen roman hrvatskog pisca i novinara Borisa Dežulovića - specifičan pogled na minule ratove. Dežulovićev roman "Jebo sad hiljadu dinara" na duhovit način govori o ratu na prostoru bivše Jugoslavije, kao i o užasima i uzaludnim nadama vojnika da ratuju za ...

Roman Borisa Dežulovića "Jebo sad hiljadu dinara"

Blic
2 povezane vesti »

Nova žrtva ptičjeg gripa

B92 - 22.02.2008

Peking -- Jedan 41-godišnji Kinez preminuo je u četvrtak od posledica ptičjeg gripa, kao 19. žrtva ove bolesti u toj zemlji. Preminuli je oboleo 12. februara, pošto je prethodno bio u kontaktu sa zaraženom živinom. Laboratorijske analize krvi ovog pacijenta potvrdile su prisustvo virusa H5N1.

Kina: Umro od ptičjeg gripa

B92
2 povezane vesti »

Britni Spirs dobila dozvolu da poseti sinove

Blic - 23.02.2008

Kevin Federlajn dozvolio je svojoj bivšoj ženi Britni Spirs da poseti njihova dva sina, dva meseca nakon što ih je pevačica poslednji put videla, saopštio je njegov advokat. Federlajnov advokat Mark Vinsent Kaplan naveo je, bez iznošenja detalja, da se par sporazumeo o izmeni sudskog naloga kojim ...

Britni Spirs ponovo trudna?

Blic
2 povezane vesti »

Napravili štetu od nekoliko miliona

Blic - 19.02.2008

Prema prvim procenama, materijalna šteta pričinjena u Beogradu tokom nereda u nedelju uveče iznosi nekoliko miliona dinara. Posledice rušilačkih demonstracija i juče su se mogle videti u centru grada, a najviše pažnje privlačio je potpuno razlupani „Mekdonalds“ restoran na Terazijama.

"Mekdonalds je i srpska kompanija"

Blic
2 povezane vesti »

Dug put do oznake rakije sa poreklom

Blic - 22.02.2008

Proizvođači koji žele da proizvode rakiju sa oznakom porekla treba da dostave Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede rešenje o odobrenju za takvu proizvodnju. Ministarstvu bi trebalo da bude dostavljena i stručna dokumentacija - elaborat u četiri primerka i ukoričen, ali i dokaz o ...

Dokumenta za rakiju

B92
2 povezane vesti »

Pomračenje Meseca uz kuvano vino

Blic - 22.02.2008

Dok je većina Novosađana uveliko spavala, stotinak najvećih ljubitelja astronomije, zajedno sa članovima Astronomskog društva Novi Sad, iščekivalo je u prohladnoj noći na Petrovaradinskoj tvrđavi potpuno pomračenje Meseca. U noći između srede i četvrtka do pred zoru, odmah pored Opservatorije, ...

Noćas potpuno pomračenje Meseca

Blic
2 povezane vesti »

Teme koje svima gore pod nogama

Blic - 21.02.2008

Ovogodišnji Oktobarski salon baviće se temama koje čitavom svetu gore pod nogama. Problemi su, dakle, opšte poznati, ali ne i dovoljno sagledani. Zadatak umetnika kao javnog intelektualca jeste da ih postavi u vidu pitanja. Zadatak selektora pak jeste da ih što više obuhvati jednom izložbom.

Teške teme u video radovima

Blic
2 povezane vesti »