TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2008-12-08 - 2008-12-14

Ministri su mogli da uštede milijardu evra

Blic - 13.12.2008

Da su svi ministri nezadovoljni budžetom, o tome je ovih dana bilo puno reči u javnosti. Ono što je ostalo po strani, to je pitanje da li su građani Srbije zadovoljni budžetom. Odnosno da li treba da budu nezadovoljni. To je ključno pitanje.

NIS najviše prihodovao, „Delta “ prva među konglomeratima

Blic

NIS najuspešnije preduzeće

B92
3 povezane vesti »

Pedofilu određen pritvor, ispitaće se odgovornost tužioca u Jagodini

Blic - 14.12.2008

Posle skandala u jagodinskom Opštinskom javnom tužilaštvu, koje je prvo naložilo hapšenje i privođenje a zatim odustalo od pritvaranja Aleksandra M. (35), osumnjičenog da je seksualno zlostavljao dve devojčice, manijak se, ipak, juče našao iza brave. Aleksandar M.

Pritvoren zbog zlostavljanja dece

B92

Manijak koji je zlostavljao decu uhapšen, pa pušten

Blic
3 povezane vesti »

Najveća zarada na junetini

B92 - 13.12.2008

Beograd -- Sudeći prema izveštaju Radne grupe Vlade Srbije, trgovačke marže na najvažnije prehrambene proizvode kreću se od šest pa čak do 48,5 odsto, piše "Danas". Izveštaj, inače, nije javno obelodanjen. Najveću maržu trgovci zaračunavaju na juneće meso, čak 48,5 odsto (marže na piletinu iznose ...

Jaka konkurencija, zdravo tržište

Blic

Trgovci nas deru visokim maržama

Blic
3 povezane vesti »

LDP predstavio ekonomske mere

B92 - 13.12.2008

Beograd -- LDP je predstavio program za prevazizaleženje ekonomske krize koji predviđa smanjenje poreza na zarade i povećanje takse za visoko profitabilne kompanije. Program "Dogovor za budućnost", podrazumeva poreske olakšice za energetiku, građevinarstvo i poljoprivredu, i uvođenje poreskih ...

LDP predložio mere za prevazilaženje krize

Blic

Stranke za inicijativu LDP-a

B92
3 povezane vesti »

SAD: Zatvorene još dve banke

B92 - 13.12.2008

Vašington -- Američka federalna agencija za osiguranje bankarskih uloga zatvorila je dve male regionalne banke u Džordžiji i Teksasu. Federalna korporacija za osiguranje uloga (FDIC) zatvorila je banku Heven trast iz Džordžije, i Sanderson stejt iz Teksasa.

U SAD zatvorene još dve banke

Blic
2 povezane vesti »

Protest u Zadru zbog posete Vučića

B92 - 13.12.2008

Zadar, Beograd -- U centru Zadra održan je protestni skup zbog nedavne posete zamenika predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, bivšeg funkcionera radikala. Na skupu se okupilo oko hiljadu građana, na poziv zadarske navijačke grupe "Tornado" i udruženja proizašlih iz rata 1990-ih ...

Protest u Zadru zbog posete Vučića

Blic
2 povezane vesti »

Od 2012. samo štedljive sijalice

B92 - 09.12.2008

Brisel -- Klasične sijalice s užarenim vlaknom u EU moći će da se koriste do 2012, a posle toga samo štedljive sijalice, odlučili su stručnjaci u okviru Evropske komisije O toj odluci, kako prenose evropske agencije, treba da se izjasne države članice i Evropski parlament.

U Evropi od 2012. samo štedljive sijalice

Blic
2 povezane vesti »

Ranjen u pucnjavi na Voždovcu

B92 - 08.12.2008

Beograd -- Tridesetogodišnji A.J. ranjen je u pucnjavi u beogradskom naselju Voždovac, nezvanično saznaje B92 u policiji. Na njega su, ispred zgrade u kojoj stanuje, nepoznati napadači ispalili tri hica. Do pucnjave je došlo nakon rasprave sa još dvojicom muškaraca. A.J.

Mladić ranjen u pucnjavi na Voždovcu

Blic
2 povezane vesti »

Trećina Evropljana nikad ne pije

B92 - 13.12.2008

Frankfurt -- Približno trećina Evropljana i većina Turaka uopšte ne pije alkohol, pokazuje istraživanje agencije GfK za evropsko izdanje dnevnika "Volstrit džornal". Najveći apstinenti u Evropi su Italijani i Portugalci, dok u Nemačkoj ne pije samo 18 odsto stanovništva.

GfK: Trećina Evropljana uopšte ne pije alkohol

Blic
2 povezane vesti »

Bivši premijer Makedonije u zatvoru

B92 - 09.12.2008

Skoplje -- Bivši makedonski premijer Vlado Bučkovski osuđen je na tri i po godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja kada je bio ministar odbrane. Bučkovski je optužen da je u vreme kada je bio ministar odbrane, pre nego što je postao premijer 2005.

Bivši makedonski premijer osuđen na tri i po godine zatvora

Blic
2 povezane vesti »