TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2008-09-22 - 2008-09-28

Performans za štednju energije

B92 - 27.09.2008

Beograd, Vašington -- Beograđani mogu da nauče sve o štednji energije, u okviru Karavana klimatskih promena postavljenog na Trgu Nikole Pašića. Karavan je deo nedavno pokrenute kampanje "Globalno zagrevanje je i lokalni problem" koju su organizovali Mladi istraživači Srbije i svetska ekološka ...

Karavan klimatskih promena budi svest građanima o globalnom zagrevanju

Blic

Karavan štednje u Nišu

B92
3 povezane vesti »

Dolazak Fijata znak velikog poverenja

Blic - 28.09.2008

Ugovor o strateškoj saradnji između Fijata i Vlade Srbije predstavlja snažan signal poverenja prema Srbiji koja treba da zauzme „jedno od vodećih mesta u regionu, ali i u širem evropskom kontekstu“, rekao je šef italijanske diplomatije Franko Fratini.

Vlada usvojila dokumenta o Fijatu

B92

Fratini: Signal poverenja

B92
3 povezane vesti »

Za sledeću godinu studija 42 boda

B92 - 26.09.2008

Beograd -- Konferencija univerziteta predložila je da svi studenti koji ostvare najmanje 42 boda mogu da upišu sledeću godinu studija. Prorektorka Beogradskog univerziteta Neda Bokan kaže da je ta odluka doneta u cilju postepenog prilagođavanja Bolonjskoj deklaraciji.

Tražili da im se smanje bodovi za upis godine

Blic

Povećanje bodova za upis naredne godine studija

Blic
3 povezane vesti »

Uhapšen četvorostruki ubica

Blic - 27.09.2008

BUJANOVAC - Boban Mitić (34), koji je osumnjičen da je 16. marta u Krševici kod Bujanovca, hicima iz pištolja ubio je ćerku Anđelu (2), sina Lazara (3), suprugu Suzanu (25) i taštu Sunčicu Ristić (48), a teško ranio Kristinu M.

Uhapšen četvorostruki ubica

B92

Vranje: Uhvaćen četvorostruki ubica

B92
3 povezane vesti »

Novi direktori do sredine oktobra

Blic - 23.09.2008

Gradsko veće grada Beograda objavilo je u subotu javni poziv za prijavljivanje kandidata na k onkurs za direktore 18 javnih preduzeća i organizacija. Za učešće na konkursu dovoljno je da kandidat ima fakultet i četiri godine radnog iskustva. Konkurs je otvoren osam dana.

Konkurs za direktore preduzeća

B92

Raspisan konkurs za direktore javnih preduzeća

Blic
3 povezane vesti »

Uhapšena dva člana ETA-e

B92 - 23.09.2008

Pariz -- Dve osobe, osumnjičene da pripadaju baskijskoj separatističkoj organizaciji ETA, uhvaćene su na istoku Francuske. Osobe španske nacionalnosti, čiji identitet još nije utvrđen, uhvaćene su nakon što su bile pod policijskim nadzorom.

Vojnik poginuo u eksploziji automobila-bombe na severu Španije

Blic

Španija: Napad ETA, poginuo vojnik

B92
3 povezane vesti »

Aso novi premijer Japana

B92 - 24.09.2008

Tokio -- Lider vladajuće Liberalno demokratske partije (LDP) Taro Aso izabran je u Donjem domu parlamenta za novog premijera Japana. Aso (68) je dobio 337, od ukupno 478, glasova poslanika Donjeg doma parlamenta koji, inače kontroliše LDP, dok je drugi kandidat, predsednik opozicione Demokratske ...

Taro Aso i zvanično premijer Japana

Blic

Taro Aso najverovatnije novi premijer Japana

Blic
3 povezane vesti »

Hrana skupa jer nema konkurencije

Blic - 23.09.2008

Bez obzira na to što su cene goriva i sirovina u padu i što je ova godina bila rodna, cene osnovnih životnih namirnica u radnjama su i dalje iste. Budući da su proizvođači ranija poskupljenja pravdali visokim cenama goriva i sirovina, nameće se pitanje zašto sada ne urade suprotno i ne snize cene ...

Milosavljević za jeftiniju hranu

B92

Milosavljević najavio niže cene prehrambenih proizvoda

Blic
3 povezane vesti »

Budžetu preti manjak od dve milijarde evra

Blic - 27.09.2008

Ispunjavanje svih predizbornih obećanja koja su se postrojila i čekaju zahteva koji stoje pred Vladom Srbije napravilo bi u idućoj godini u državnoj kasi manjak od pet-šest odsto bruto domaćeg proizvoda. To znači - oko 160 milijardi dinara. Ili, srpski rečeno, dve milijarde evra.

Cvetković: Veći deficit

B92

Manjak budžeta Srbije 55 milijardi dinara, rebalans do 5. oktobra

Blic
3 povezane vesti »

Svetski dan kontracepcije

B92 - 26.09.2008

Beograd -- Danas se obeležava Svetski dan kontracepcije, a slogan ovogodišnje kampanje je "Tvoj život, tvoje telo, tvoj izbor". Svetska zdravstvena organizacija proglasila je prošle godine 26. septembar Međunarodnim danom kontracepcije kako bi se edukovali mladi da donose svesne odluke i skrenula ...

Kontracepcija samo uz kontrolu

B92

Studentkinja iz Zadra umrla od antibebi pilula?

Blic
3 povezane vesti »