TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2007-01-08 - 2007-01-14

CIA prozvala Hrvatsku zbog zločina Tomislava Merčepa

Blic - 10.01.2007

Prema dokumentu, u čijoj su izradi uz CIA učestvovale i američka Vojnoobaveštajna agencija (DIA) i Nacionalna agencija za sigurnost (NSA), Merčep je 1991. godine počinio i direktno naredio brojne zločine, kao što su tortura, ubistva i nestanak na hiljade Srba u Hrvatskoj.

CIA o Merčepovim zločinima

B92
2 povezane vesti »

Nove lične karte bez čipa

Blic - 12.01.2007

Ministar je naveo da će tom uredbom, praktično, biti preciziran Zakon o ličnoj karti, usvojen u julu prošle godine, koji treba da počne da se primenjuje 27. januara ove godine. - Građani koji su u prethodnom periodu izražavali zabrinutost da bi zbog čipa mogla biti narušena privatnost njihovih ...

Lične karte ipak bez čipa

B92
2 povezane vesti »

Prve kazne za terorizam u BiH

B92 - 11.01.2007

Sarajevo -- Sud Bosne i Hercegovine izrekao juče prve presude za terorizam, advokati osuđenih smatraju da su kazne previsoke. Mirsad Bektašević, državljanin Švedske, dobio je zatvorsku kaznu od 15 godina i četiri meseca, danski državljanin turskog porekla Abdulkadir Cesur osuđen je na 13 godina i ...

BiH: Tri osobe osuđene za terorizam

B92
2 povezane vesti »

Elektronsko naplaćivanje putarine

Blic - 11.01.2007

Kako bi vlasnik automobila uopšte mogao da na ovaj način plaća putarinu, potrebno je da kupi elektronski uređaj, takozvani tag, koji je veličine mobilnog telefona. Tag zatim stavlja na prednji deo šoferšajbne, najbolje iza retrovizora.

Elektronska naplata putarine

B92
2 povezane vesti »

Dogovor sa rektorima

Blic - 09.01.2007

Slobodan Vuksanović, ministar prosvete i sporta, održaće danas drugi radni sastanak sa rektorima svih šest državnih univerziteta posvećen finansiranju visokoškolskih ustanova, najavio je Branko Kovačević, rektor Univerziteta u Beogradu.

Novo finansiranje, manje školarine?

B92
2 povezane vesti »

Srbiju što pre u EU

Blic - 13.01.2007

- U Sloveniji niko nema nameru da Srbiji govori šta da radi. To vi sami najbolje znate. Ali, ukoliko Srbija put ka EU prepoznaje kao svoj interes, Slovenija je tu da pomogne - kaže Rupel, koji je juče u Beogradu razgovarao sa najvišim zvaničnicima Srbije, predsednikom Tadićem, premijerom Koštunicom ...

Rupel: Rešenje neće biti poraz Srba

B92
2 povezane vesti »

Varšavski nadbiskup podneo ostavku

B92 - 08.01.2007

Varšava -- Varšavski nadbiskup Stanjislav Vjelgus podneo ostavku posle otkrića da je bio komunistički agent. Vatikan je juče svega dva sata pred ceremoniju otkazao svečano ustoličenje Vjelgusa u Varšavi zbog toga što je decenijama sarađivao s komunističkom tajnom policijom.

Nadbiskup vrbovao sveštenike za tajnu policiju

Blic
2 povezane vesti »

I invite Kostunica for duel

Blic - 12.01.2007

'My candidacy for the future Prime Minister announced by President Boris Tadic gave me the most difficult but at the same time the most beautiful task that an economic expert can get. That task is to bring to life a program for better living of the citizens.

Our goals EU and more jobs

Blic
2 povezane vesti »

Štrajk pritvorenih za zločine u BiH

B92 - 10.01.2007

Sarajevo -- Ministar pravde Republike Srpske Džerard Selman izdao je nalog za pojačanje zdravstvenih mera za pritvorenike koji štrajkuju. Reč je o pritvorenicima koji u Kazneno-popravnom zavodu Kula u Istočnom Sarajevu štrajkuju glađu, a koji se pred Sudom BiH terete za ratni zločin.

Štrajk glađu u zatvorima u BiH

B92
2 povezane vesti »

Stojković i Leković na dve strane

Blic - 10.01.2007

Predsednik Dragan Stojković i Nebojša Leković još se nisu videli u 2007. godini, a po svemu sudeći, neće se ni sresti u skorije vreme jer je Piksi tek juče otputovao u Pariz. - On je otišao u Francusku, na poziv predsednika Fudbalskog saveza Francuske Žana Pjera Eskaletea, kako bi prisustvovao ...

Svađa Lekovića i Piksija oko prodaje placa

Blic
2 povezane vesti »