TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2007-01-08 - 2007-01-14

Stiven Hoking putuje u svemir

Blic - 09.01.2007

'Za ovu godinu planiram let u uslovima bestežinskog stanja, a 2009. nameravam da odem u kosmos', izjavio je Hoking za 'Dejli telegraf'. Šezdesetpetogodišnji Hoking oboleo je pre 44 godine od teške neuromotorne bolesti, zbog koje je vezan za invalidska kolica.

Umor treba ozbiljno shvatiti

Blic - 09.01.2007

Stres, preopterećenost, neuredan život... Umor je odbrambeni refleks organizma, koji nam tako stavlja do znanja da smo preterali. To je simptom na koji treba obratiti pažnju. Pospanost, iscrpljenost, bezvoljnost... Više od 50 odsto anketiranih ovim rečima opisuju kako se osećaju.

U Španiji nema sigurnih bodova

Blic - 09.01.2007

Posrtanje lidera, buđenje autsajdera i mnogo iznenađenja obeležili su početak drugog dela španskog šampionata. Prva je poklekla Sevilja u Saragosi (1:2), ništa bolje nisu prošli ni prvi pratioci na tabeli Barselona (remi sa Hetafeom 1:1) i Real (poraz od Deportiva 0:2), da bi rezultatski čudno kolo ...

Lični oglasi Katarine Radović

Blic - 09.01.2007

Artget Unazad nekoliko decenija, u časopisima i na sajtovima, mnogi pokušavaju da nađu srodnu dušu putem oglasa. Ova potreba, u nedostatku drugačijeg izbora ili iz puke zabave izrodila je tipove u skladu sa socijalnim poreklom ili, češće, ličnim doživljajem samog sebe.

Huk 'delija' sa razglasa

Blic - 09.01.2007

Specifična utakmica igraće se pred praznim tribinama 'Pionira' (20, TV 'Foks') gde u meču 9. kola Crvena zvezda dočekuje belgijsku Deksiju, poslednjeplasiranu ekipu u D grupi. Posle incidenata prilikom gostovanja PAOK-a, Zvezda je kažnjena s dve utakmice igranja bez prisustva publike, pa pored ovog ...

Kajli Minog najbolje obučena žena na svetu

Blic - 09.01.2007

Pop pevačica Kajli Minog proglašena je za najbolje obučenu ženu na svetu u godišnjoj listi prestižnog magazina 'Glamur'. Na drugom mestu našla se nekadašnja 'Spajsica' Viktorija Bekam, dok je treće mesto pripalo Nikol Riči. Kajli, 38-godišnja pop zvezda, našla se na samom vrhu ove liste zbog svog ...

Travelling only a dream

Blic - 09.01.2007

Almost 70 per cents of young people in Serbia have never traveled abroad. According to the latest polls the main two reasons are poor financial situation and humiliating waiting in queues for visas. The generations enrolling faculties from the 90s until today simply do not have a habit to travel.

U srpskim filmovima se previše ošljari

Blic - 09.01.2007

Nikola Kojo, popularni glumac, trenutno snima film 'Četvrti čovek' u kome glumi majora Vojnobezbednosne agencije. U intervjuu za 'Blic' kaže da je reč o ozbiljnom projektu, a kada su u pitanju njegovi planovi, kaže da bi voleo da režira svoj prvi igrani film.

Uhapšen odbegli vođa carinske mafije

Blic - 09.01.2007

Inđić je pobegao u Rumuniju odmah posle hapšenja sedmorice njegovih kolega sa graničnih prelaza Vatin i Kaluđerovo, osumnjičenih da su članovi carinske mafije i da su falsifikovali dokumentaciju za šlepere koji su ulazili u Srbiji.

Roditelji nisu bili sposobni da brinu o deci

Blic - 09.01.2007

U trenutku izbijanja požara, u kući se nalazila i majka stradalih mališana Vesna S, kao i njeno treće dete, četvorogodišnji Aleksandar. Oni su uspeli da umaknu vatrenoj stihiji i prošli su sa lakšim povredama. Četvrto dete porodice S, koja se na Kosovo doselila iz Slovenije posle raspada bivše ...