TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2006-12-04 - 2006-12-10

Pančevo - modernizovati tehnologiju

B92 - 07.12.2006

Beograd, Pančevo -- Za smanjenje zagađenosti neophodna je modernizacija tehnologija u Rafineriji i Petrohemiji, navode njihovi predstavnici. Predstavnici ta dva preduzeća naveli su u Beogradu na okruglom stolu o zaštiti životne sredine i održivom razvoju u Pančevu da oni čine sve što je u njihovoj ...

Kako protiv zagađenja

B92
2 povezane vesti »

Puč na Fidžiju

B92 - 06.12.2006

Suva -- Komandant vojske na Fidžiju izjavio da je zvanično raspušten parlament i da su smenjeni visoki zvaničnici u policiji i glavnim zatvorima. Vojska Fidžija saopštila je juče da je preuzela vlast u zemlji, potvrđujući da je u toj ostrvskoj zemlji u južnom Pacifiku izveden i četvrti državni udar ...

Vojni udar na Fidžiju

B92
2 povezane vesti »

Novi tender za nabavku kompjutera

B92 - 05.12.2006

Beograd -- Ministarstvo prosvete i sporta Srbije saopštilo je da će ponovo raspisati tender za nabavku 30.000 računara, koji je poništen. Ministarstvo je istaklo da "razume nestrpljenje biznismena koji u tom poslu vide priliku za dobru zaradu" i poručilo da "mogu da budu spokojni", pošto će tender ...

I Pakom o tenderu

B92
2 povezane vesti »

Kockarska strast i samoubistvo

B92 - 06.12.2006

Beograd -- Kada mu je zbog jedne utakmice izmakla dobitna kombinacija na tiketu, tridesetodogišnji D.R. pokušao samoubistvo. Lekarka Vera Trbić, psihijatar u Institutu za mentalno zdravlje, u kome se duže od dve godine leče patološki kockari, kaže za Blic da primer D.R. nije usamljen.

Zbog kocke dižu ruku na sebe

Blic
2 povezane vesti »

Srbija, Partnerstvo i pismo

B92 - 04.12.2006

Brisel, Beograd -- Danijel Frid kaže da je pismo Borisa Tadića Džordžu Bušu uticalo na odluku SAD i NATO-a da Srbija bude pozvana u Partnerstvo za mir. Pomoćnik državnog sekretara SAD dodaje da je važan bio njegov razgovor sa šefom diplomatije Vukom Draškovićem uoči skupa u Rigi.

Danijel Frid: NATO veruje u Srbiju

Blic
2 povezane vesti »

MUP Srbije nema podatke da je spreman atentat na Račana

Blic - 07.12.2006

Hrvatski list 'Glas Istre' objavio je juče da je zemunski klan, kao protivuslugu hrvatskim kriminalcima koji su pomogli u organizaciji atentata na Zorana Đinđića, planirao ubistvo tadašnjeg hrvatskog premijera Ivice Račana. Atentat na Račana, prema pisanju tog lista, trebalo je da se izvede u vreme ...

"Planirali i ubistvo Račana"

B92
2 povezane vesti »

Umro Augusto Pinoče

B92 - 10.12.2006

Santjago da Čile -- Augusto Pinoče, bivši čileanski diktator, umro je danas u 92. godini. Pinoče je preminuo zbog komplikacija na plućima, u Vojnoj bolnici u Santjago da Čileu, glavnom gradu Čilea, gde je prebačen posle srčanog udara koji je doživeo prošle nedelje.

Sumnja da je Pinoče lažirao bolest

B92
2 povezane vesti »

Uloga plavih šlemova u Potočarima

B92 - 07.12.2006

Hag -- Bivši pripadnik Holandskog bataljona u Srebrenici dovršio svedočenje na suđenju za Srebrenicu. Major Ron Ruten odgovorao je na pitanja odbrane sedmorice oficira vojske i policije bosanskih Srba, optuženih za zločine u Srebrenici i Žepi počinjene u leto 1995. godine.

O "nacističkoj praksi" u Potočarima

B92
2 povezane vesti »

Kompromisom do rešenja za KiM

Blic - 05.12.2006

Premijer Vojislav Koštunica i D’Alema složili su se da rešenje za južnu srpsku pokrajinu treba da bude rezultata kompromisa između dve strane. 'Premijer Koštunica je rekao da je Srbija spremna da garantuje suštinsku autonomiju za Kosovo i Metohiju, u okviru granica Srbije.

D'Alema u Beogradu

B92
2 povezane vesti »

Čaves: Još jedan poraz đavola

Blic - 05.12.2006

Ugo Čaves, predsednik Venecuele i jedan od najžešćih kritičara američkog predsednika Džordža Buša, izvojevao je i treći predsednički mandat, ubedljivo pobedivši protivkandidata Manuela Rosalesa. Posle prebrojavanja skoro svih glasova, zvanično je saopšteno da je Čaves dobio preko 60 odsto glasova.

Čaves čuva vlast uz pomoć nafte

Blic
2 povezane vesti »