TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2006-07-24 - 2006-07-30

Prosidba u avionu, odgovor u bolnici

Blic - 24.07.2006

Adam Saton, mladić iz Džordžije, svoju dugogodišnju devojku odlučio je da zaprosi u avionu, koji se nedugo posle prosidbe srušio. Oboje su preživeli pad uz manje povrede, a buduća mlada je 'da' izgovorila u kolima Hitne pomoći.

Prosidba u avionu, avion pao

B92
2 povezane vesti »

Iz investicionog plana novac za vatrogasce

Blic - 26.07.2006

Ministar finansija Mlađan Dinkić najavio je da će za 13 miliona evra iz nacionalnog investicionog plana biti kupljeno 40 modernih vatrogasnih vozila i 15 auto-cisterni. Dinkić je prilikom posete Vatrogasnoj brigadi Uprave za zaštitu od požara i spasavanje Beograda sa ministrom unnutrašnjih poslova ...

Pomoć za vatrogasce

B92
2 povezane vesti »

Jelašić: Moguća kolebanja kursa

Blic - 29.07.2006

U narednom periodu ne očekujemo značajnije pomeranje kursa dinara, ali sa povećanjem uloge tržišta u određivanju kursa, dnevna kolebanja su normalna i nepredvidiva - rekao je juče Radovan Jelašić, guverner Narodne banke Srbije.

Jelašić: Moguća kolebanja kursa

B92
2 povezane vesti »

Policija čuva nuklearni institut u Vinči od terorista

Blic - 29.07.2006

I dok deo zaposlenih tvrdi da Institut za nuklearnu nauku u Vinči čuva svega nekolicina naoružanih ljudi, a da je žičana ograda koja okružuje postrojenje jedva viša od prosečnog čoveka, pomoćnik ministra za nauku i zaštitu životne sredine Ivan Videnović bez uvijanja kaže: 'Ugašeni nuklearni reaktor ...

Vinča moguća meta terorista

Blic
2 povezane vesti »

Srednjoevropska alijansa za Srbiju?

B92 - 27.07.2006

Beograd -- Dimitrij Rupel predložio formiranje grupe zemalja koja bi se zalagala za stvaranje povoljnije međunarodne klime za Srbiju. Po predlogu ministra spoljnih poslova Slovenije, u toj grupi bi bile Slovenija, Austrija i zemlje Višegradske grupe, odnosno Mađarska, Poljska, Češka i Slovačka.

Za grupu zemalja prijatelja Srbije

B92
2 povezane vesti »

Slučaj Mandić i implikacije

B92 - 26.07.2006

Sarajevo -- Pred Odeljenjem za ratne zločine pri Sudu BiH u Sarajevu, Momčilo Mandić se izjasnio da nije kriv. Optužnica Mandića tereti za krivična dela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i zločin protiv čovečnosti. Kako za B92 javlja Amir Sužanj, iako je bilo očekivano da će nekadašnji ...

Mandić: Nisam kriv

B92
2 povezane vesti »

Gasovod kroz Srbiju

Blic - 29.07.2006

Vlada je dala saglasnost za sklapanje memoranduma 'Srbijagasa' i ruskog 'Gasproma', čime je otvorena mogućnost izgradnje gasovoda kojim će gas od Turske, preko Bugarske, Srbije, Hrvatske i Slovenije biti sproveden do severne Italije.

Gasovod kroz Srbiju

B92
2 povezane vesti »

Bondove lepotice

Blic - 26.07.2006

Bez njih se ne može zamisliti nijedan film o tajnom agentu 007, a u anketi magazina 'Empajer' i producentske kuće 'Soni', Ursula Andres je proglašena za najseksepilniju Bondovu devojku. Među prvih pet nalaze se još i Famke Jansen, Džejn Simur, Hale Beri i Lois Čajls.

Ursula najseksepilnija Bondova devojka

Blic
2 povezane vesti »

Vlada predlaže skraćenice RS i SRB

B92 - 27.07.2006

Kruševac -- Vlada Srbije usvojila predlog za skraćenice Srbije - za dvoslovni kod RS i troslovni SRB. Ti predlozi biće upućeni Međunarodnoj organizaciji za standardizaciju. Analitički tekst o tom problemu može se videti ovde, a rasprava o Internet-domenu Srbije na Forumu B92.

SP i SPA ili RS i SRB

B92
2 povezane vesti »

Deflacija

Blic - 28.07.2006

Što niža inflacija, to bolje. Po tome kako je dočekan podatak da je u julu zabeležena negativna stopa rasta cena, to jest deflacija, moglo bi da se zaključi da je to preovlađujuće mišljenje. Zašto je, u stvari, deflacija rđava? Uzmimo da cene nastave da padaju, to bi značilo da je bolje odložiti ...

U julu deflacija posle 10 godina

B92
2 povezane vesti »