TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2006-06-19 - 2006-06-25

Valjale bi te lopte sa mikročipovima!

Blic - 20.06.2006

Posle 32 odigrana meča na Mondijalu u Nemačkoj, dakle, tačno polovine, različiti su utisci o suđenju na najvećoj smotri svetskog fudbala. Većina je zadovoljna, poput našeg istaknutog sudije Zorana Petrovića, koji je i ovog puta na licu mesta.

Smrtonosni virusi se kupuju preko Interneta

Blic - 20.06.2006

Sekvence DNK virusa velikih boginja, kao i drugih potencijalno opasnih mikroorganizama, kao što su uzročnici dečje paralize i gripa iz 1918, mogu slobodno da se nabave preko javnih baza podataka na Internetu. Da bi napravili željeni mikroorganizam, teroristi treba samo da naruče odgovarajuće delove ...

Najskuplja slika na svetu

Blic - 20.06.2006

Portret žene, rad Gustava Klimta koji su, navodno, ukrali nacisti u Drugom svetskom ratu, prodat je, kako se saznaje, po rekordnoj ceni. 'Njujork tajms' piše da je 'Noje galeri', njujorški muzej nemačke i austrijske umetnosti, platio 135 miliona dolara za to ulje na platnu.

Brat Velje Ilića pretio novinaru

Blic - 20.06.2006

ČAČAK - Zbog nedavno objavljenog teksta u 'Čačanskim novinama', u kome se govori o nepotizmu opštinskih funkcionera, predsednik SO Čačak Vojislav Ilić pretio mi je smrću u svom kabinetu. Sve se događalo u prisustvu sekretara Skupštine Milenka Popovića, odbornika Radovana Dželebdžića i kolege ...

Prva žena na čelu crkve u Americi

Blic - 20.06.2006

Američka episkopska crkva zapanjila je hrišćane širom sveta zbog neočekivanog izbora prve žene za vrhovnog prelata (visokog crkvenog velikodostojnika prim. aut.) u anglikanskoj crkvi. Presvetla Ketrin Džeferts Skori (52), biskup Nevade koja se zaredila pre deset godina, a na mestu biskupa provela ...

Mark postao Marko i oženio se Sanjom

Blic - 20.06.2006

DONJI MILANOVAC - U hramu Svetog Nikole u Donjem Milanovcu brak su sklopili Sanja Janković iz Klokočevca i Mark Davidson iz Liverpula. Da bi čin mogao da se obavi u pravoslavnoj crkvi, Mark je pre dva dana pre venčanja prešao u pravoslavce i postao Marko.

Kosovo before final outcome

Blic - 20.06.2006

Today's session of UN Security Council in New York at which the outgoing UNMIK's Chief Soren Jesen Petersen is going to speak about implementation of the standards in Kosovo and Metohija shall open new phase in settlement of the status of the Serbian southern province.

Muk bližnjih našeg doba

Blic - 20.06.2006

Večeras je na sceni Malog pozorišta 'Duško Radović' premijera predstave 'Sam kraj sveta' francuskog pisca Žan-Lika Lagarsa, u režiji mladog Vlatka Ilića, koja je realizovana u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom u Beogradu.

Šta je sve potrebno za vizu

Blic - 20.06.2006

Najlakše je dobiti egipatsku i tursku vizu, prva košta 15 dolara, a druga 10 evra. Za te vize ne mora da se čeka u dugačkim redovima ispred ambasada tih zemalja, već se jednostavno dobijaju u samoj zemlji prilikom sletanja na aerodrom ili na samoj granici.

Skočila sa prozora zbog bolesne ćerke

Blic - 20.06.2006

Prvu pomoć nesrećnoj ženi ukazali su doktori Instituta, a za manje od sat vremena R.M. se sa teškim prelomima udova našla u operacionoj sali Urgentnog centra u Beogradu. - Pacijentkinja je primljena sa teškim povredama lokmotornog i koštanog sistema i unutrašnjim krvarenjem.