TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2006-01-09 - 2006-01-15

Svetkovina počinje sa kazanom kačamaka

Blic - 09.01.2006

PETROVAC NA MLAVI - U selima koja su pretežno naseljena vlaškim življem, u opštini Petrovac na Mlavi održao se prastari običaj da većina meštana Božić dočekuje na grupnim proslavama. Koljendari, kako se nazivaju maskirani seljani koji obilaze sva domaćinstva u selu, za proslavu prikupe dosta ...

Šta će ti pare, kad ništa nemaš

Blic - 09.01.2006

Na Wiesbadenskim ulicama ima svega, baš kao u radnjama. S malom razlikom, što roba sa Wiesbadenskih ulica, ima neuporedivo veću vrednost, nego to isto - iz prodavnice. Nadješ, recimo, cipelu. A, cipela iznošena, razgažena…milina da je obuješ, a da te ne steže, kao ona koju kupiš.

Pokojnika tretirali kao kriminalca

Blic - 09.01.2006

Porodica, rodbina i prijatelji N. N., koji je preminuo na svom radnom mestu u Vićenci, Italija, već su se spremali da krenu na sahranu, ali automobil sa telom pokojnika, koje su iz Italije pratila dva njegova sina, nikako da stigne.

Ponovna akreditacija za sve fakultete

Blic - 09.01.2006

Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta, koja po Zakonu o visokom obrazovanju mora da bude formirana najkasnije do 10. juna 2006. godine, biće zadužena za kontrolu i kvalitet rada visokoobrazovnih institucija. Od sada će se njoj obraćati osnivači novih fakulteta, ali i postojeći fakulteti, i ...

Višak u budžetu 26 milijardi

Blic - 09.01.2006

U 2005. godini ostvaren je budžetski suficit od 26,8 milijardi dinara, saopštio je ministar finansija u Vladi Srbije Mlađan Dinkić, predstavljajući završni račun budžeta za prethodnu godinu. Prema Dinkićevim rečima, suficit je ostvaren zahvaljujući smanjenju javne potrošnje za 2,7 odsto bruto ...

Borci protiv vetrenjača

Blic - 09.01.2006

Beogradski sastav 'Eyesburn' snimio je novi album 'How much for freedom?' za PGP RTS. Dvanaest novih pesama na engleskom jeziku nastavljaju tradiciju po kojoj se 'Eyesburn' već nekoliko godina nalazi u vrhu domaće rokenrol scene.

Ne znam šta bismo bez Pešića!

Blic - 09.01.2006

Kralj se poklonio košarkaškom majstoru! Lepši novogodišnji poklon od Reala Božidar Maljković nije mogao da poželi. Naš sjajni stručnjak produžio je ugovor sa Madriđanima do 2008. pa će naredne tri godine moći da se posveti projektima, koje je planirao.

Mandat za ubistvo

Blic - 09.01.2006

Verovali smo da samo Džems Bond ima licencu za ubistvo. Kad eto međunarodnih vojnih snaga u Bosni da nas razuvere. Kako da im verujemo da to čine jedino u samoodbrani kada saopštenje povodom ranjavanja jedanaestogodišnjeg dečaka i ubistva njegove majke vrvi od protivrečnosti.

Nemci će tražiti svoju imovinu

Blic - 09.01.2006

Austrija, Nemačka i Mađarska tražiće povraćaj nacionalizovane imovine njihovim građanima ukoliko Srbija na vreme ne usvoji zakon o restituciji. Oko 1.800 folksdojčera koji su nakon Drugog svetskog rata proterani iz Vojvodine u Austriju i Nemačku ima pravo da potražuje svoju imovinu u Srbiji.

Otac rukama zadavio ćerku na spavanju

Blic - 09.01.2006

PODGORICA - Ferid Kuč (38), radnik iz podgoričkog naselja Kakarička gora, ubio je prekjuče ujutru svoju trinaestogodišnju kćerku Amru dok je dvojčica spavala u svom krevetu, u njihovoj porodičnoj kući. Otac je kćerku tri puta udario po glavi metalnom burgijom, a kada je video da daje znake života, ...