TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2006-01-09 - 2006-01-15

Elektronsko bankarstvo

Blic - 09.01.2006

U svakodnevnoj komunikaciji se sve češće susrećemo sa izrazima kao što su smart card, čitač kartice, enkripcija, logovanje, aktivacioni kod. Reč je o izrazima koji se odnose na jednostavnu, brzu i pouzdanu uslugu e-benkinga, koja čini deo ponude većine banaka.

Đokić prvi potpisuje

Blic - 09.01.2006

Posle novogodišnjih i božićnih praznika danas startuje fudbalski prelazni rok i u našoj zemlji. Dušan Đokić, drugi strelac Meridijan lige, već prvog dana zimske pijace će potpisati ugovor sa Crvenom zvezdom, dok se prelazak Nenada Milijaša, Gorana Adamovića i Dušana Anđelkovića na 'Marakanu' ...

Zahuktava se kampanja

Blic - 09.01.2006

SMEDEREVO - Kampanja za izbor novog predsednika opštine Smederevo, nakon opoziva Jasne Avramović sa ove funkcije poslednjeg dana prošle godine, već je počela. Za prvog čoveka opštine nadmetaće se najmanje sedam kandidata. Rok za raspisivanje izbora ističe 15.

Naknada štete za kašnjenja vozova

Blic - 09.01.2006

Dvadesetak putnika je za manje od mesec dana zatražilo od preduzeća 'Železnice Srbije' nadoknadu štete zbog kašnjenja vozova na međunarodnim linijama. U proseku oni su kao nadoknadu štete dobili po pet evra. 'Železnice Srbije' su 11. decembra 2005.

Kostunica shall sacrifice Mladic for remaining in power

Blic - 09.01.2006

'Political parties in Serbia have become business expenditure. Every company wishing to make progress and development has to calculate in its monthly costs 'donation' for those that it depends on', Cedomir Jovanovic, LDP leader says for 'Blic'.

Prokupački štrajkač glađu u bolnici

Blic - 09.01.2006

PROKUPLJE (FoNet) - Posle 14 dana štrajka glađu, bivši radnik Pošte u Prokuplju Srboljub Marinković (39) prebačen je u bolnicu zbog narušenog zdravstvenog stanja. Bivši radnik Pošte u Prokuplju Srboljub Marinković počeo je štrajk glađu 27.

Princ je oduševljen našim albumom

Blic - 09.01.2006

Posle dva meseca provedena u Torontu gde je sa svojom novom grupom 'Srčani udar' snimio album 'Mrtvo hladno', Alen Islamović je stigao u Zagreb i odmah po dolasku dao ekskluzivan intervju za 'Blic'. - Album je završen i dok u martu ne krene turneja po Kanadi i Americi, vreme ću provoditi kod kuće u ...

Čisti prozori 2005.

Blic - 09.01.2006

Protivno logici - jer nijedna domaća televizija ne stavlja program na vrh liste prioriteta: u najboljem slučaju je na drugom mestu, posle oportunizma - u Srbiji je tokom 2005. bilo moguće primetiti diskretne, ali efikasne pomake prema spoju kreativne slobode i proizlazeće zabave koji bi, u idealnom ...

Pomama za stanovima

Blic - 09.01.2006

Definitivna pomama za stanovima usledila je onog momenta kada su strane kompanije zakoračile u Rudarsko-topioničarski basen 'Bor', odnosno budućim ulaskom velikog kapitala kanadske firme 'Dandi', koja je dobila pravo na istraživanje i eksploataciju rudnih ležišta na planini Crni vrh kod Bora.

Romi mogu da se presele, ali neće

B92 - 09.01.2006

Priština -- Romi, stanovnici kampova na severu K. Mitrovice, mogu da se presele u vojni kamp, ali oni tvrde da je i on isto zagađen. Predstavnik Roma u severnom delu Kosovske Mitrovice Skender Gušani izjavio je da Romi iz olovom zatrovanog naselja u tom gradu, neće da prelaze u obližnji vojni ...