TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2006-03-13 - 2006-03-19

Ruzica Djindjic: Zoran's spirit continues to be present

Blic - 13.03.2006

The wife of assassinated Serbia Premier Zoran Djindjic, Ruzica said that she believed in the positive future of Serbia. She is also convinced that the ideas of her husband about europeization and democratization of Serbia will survive. 'Zoran's positive spirit is still present in DS.

Ples sa kukovima

Blic - 13.03.2006

Konačno nešto zabavno u domaćoj TV ponudi! Završnica takmičenja za predstavnika SCG/CGS na Pesmi/Pjesmi Evrovizije/Evrovizie (RTS 1 i 2) pretvorila se u gotovo nadrealni cirkus, čiji simbolički potencijal nikako ne bi smeo biti potcenjen.

Nestao mali Buda

Blic - 13.03.2006

Nepalski dečak za koga se veruje da je reinkarnacija Bude, iznenada je nestao nakon 10-mesečne meditacije. Sledbenici Rama Bahadura Bandžana (15) prijavili su njegov nestanak, a policijske patrole poslate su u džunglu Bara, oko 160 kilometara južno od Katmandua. Dečak je od 17. maja 2005.

Dalekovod nasred ulice

Blic - 13.03.2006

UB - U Ubu, nasred Kolubarske ulice u naselju Talovi, na asfaltiranom kolovozu stoji dalekovodni stub. Da čudo bude veće, ovo urbanističko 'delo' postoji 30 godina. Postavljen je tako da automobili, da bi stigli s jednog na drugi kraj ulice, moraju da se popnu na trotoar.

Samoubilački skok u Moraču

Blic - 13.03.2006

PODGORICA - Neidentifikovani muškarac izvršio je u subotu samoubistvo tako što je skočio sa Vezirovog mosta u reku Moraču u Podgorici. Nekoliko građana Podgorice, koji su bili očevici događaja, odmah su pozvali policiju koja je sat nakon samoubistva uspela da pronađe i izvadi beživotno telo ...

'Brod ljubavi' u Zvezdara teatru

Blic - 13.03.2006

Na staroj sceni 'Zvezdara teatra' 14. i 15. marta (21 čas) premijerno će biti izveden komad Nebojše Romčevića 'Brod ljubavi' u režiji Darka Bajića. Po rečima reditelja reč je o predstavi koja i grubostima nastoji da podstakne na razmišljanje šta to radimo sa svojim životom.

Sunovrat jednog kralja

Blic - 13.03.2006

Poslednja kap u čaši bio je penal koji Brazilac nije pretvorio u gol na derbiju sa Valensijom. Trener Lopez Karo ga je preselio na klupu, dao je prednost Robinju i Kasanu, ali kada je Brazilac dobio priliku da u poslednjem minutu dvoboja na 'Mestaji' presudi pobednika pri rezultatu 0:0, golman ...

Novo nuklearno oružje

Blic - 13.03.2006

Velika Britanija i SAD u tajnosti rade na razvoju novog nuklearnog naoružanja, piše britanski dnevnik 'Sandej tajms'. Rakete novog tipa bi trebalo da budu testirane u specijalnim laboratorijama. List piše, pozivajući se na visoko rangirani izvor u britanskoj administraciji koji je želeo da ostane ...

Reber: Vratiću Batu u tim

Blic - 13.03.2006

- Za narednu utakmicu mogu da računam na Bernda Štorka i Marka Vjetrovića - našalio se Reber. - Nadam se da će se Šljivančanin brzo oporaviti. On je odigrao dobro protiv Vojvodine i što je najvažnije otvorio je usta, počeo je da priča sa saigračima na terenu. Tu su Rnić i Stančevski.

Dečja štednja

Blic - 13.03.2006

Dečja štednja predstavlja sve popularniji bankarski proizvod na ovdašnjem tržištu, koji je osmišljen tako da ima i edukativnu ulogu. Ona treba da upozna najmlađe građane sa vrednošću novca, značajem štednje, da ih nauči da ne treba baš sve što imaju da potroše, odnosno da razvije dobre navike ...