TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2006-03-13 - 2006-03-19

Beba kao garancija za račun

Blic - 18.03.2006

Izraelsko ministarstvo pravde treba da donese odluku da li će sudski goniti bolnicu koja je novorođenu bebu držala dva meseca kao 'garanciju' da će račun biti plaćen. Ministarstvo je prošle nedelje intervenisalo kako bi nateralo bolnicu 'Mukadas' u Jerusalimu da vrati devojčicu njenoj majci, ...

Beba kao garancija

B92
2 povezane vesti »

Na današnji dan, 13. mart

B92 - 13.03.2006

Umrli Hektorović, Entoni, Andrić, Aleksić i Kenig, otkriven Uran, ubijen Aleksandar II, uhapšen Mihailović 1325. Asteci osnovali naseobinu Tenočtitlan, kasnije prestonicu Asteškog carstva, na mestu današnjeg Sijudad Meksika. 1567.

Suđenje za ubistvo Jovanovića

B92 - 13.03.2006

Podgorica -- Sudija Višeg suda u Podgorici zatražio je da na suđenju Damiru Mandiću svedoči i šef službe obezbeđenja Konzulata Slovenije u CG. Damir Mandić je jedini optuženi za ubistvo direktora lista "Dan" Duška Jovanovića.

Slovenija menja stav

B92 - 13.03.2006

Ljubljana -- Slovenija revidirala prošlonedeljni stav o uslovljavanju ulaska Hrvatske u Evropsku uniju. Ministar spoljnih poslova Slovenije sada tvrdi da Slovenija nikada nije rekla da će uslovljavati ulazak Hrvatske u EU rešenjem problema Ljubljanske banke.

Vena umesto ključa

B92 - 13.03.2006

Tokio -- Ključevi za automobile uskoro bi mogli postati stvar prošlosti. Japanski tehnološki koncern Hitači radi na proizvodnji senzora koji bi trebalo da prepoznaju venu u prstu i navodi da je prepoznavanje vene pouzdanija od identifikacije na osnovu otisaka prstiju.

Nije za mlađe od 18 godina

Blic - 13.03.2006

Govoreći za 'Blic' o svom novom komadu, Romčević navodi da su junaci priče putnici koji se početkom vikenda u Nemačkoj ukrcaju na brod, otputuju do Sant Peterburga, tamo provedu dva dana u alkoholu i bludu kako bi se potom vratili uglađenom životu poslovnih ljudi.

Majstor za skandale

Blic - 13.03.2006

Američki romanopisac Truman Kapoti poslednjih meseci ponovo je u centru pažnje, pre svega zahvaljujući filmu 'Kapoti' i sjajnom glumcu Filipu Simoru Hofmanu, koji je za naslovnu ulogu dobio brojne glumačke nagrade. Pre svih 'Oskara' i 'Zlatni globus', nagradu američkog Udruženja filmskih glumaca, ...

Increasingly difficult for Serbia without Djindjic

Blic - 13.03.2006

The actual Serbia Prime Minister Vojislav Kostunica yesterday laid a wreath at memory plate and the place in Serbia Government Building's yard where Djindjic was killed. Members of Kostunica's cabinet were also present. Former prime minister Zoran Zivkovic and members of his cabinet laid the wreath ...

Čume i dalje pod policijskom zaštitom

Blic - 13.03.2006

BEOGRAD - Lubiša Buha Čume, svedok saradnik u postupku za ubistvo premijera Zorana Đinđića i protiv zemunskog klana, i dalje je pod zaštitom MUP-a, jer još nije odbio policijsko obezbeđenje, saznaje nezvanično 'Blic' u MUP Srbije.

Mane i Zone posleratnog Niša

Blic - 13.03.2006

NIŠ - Ljubavnu priču Petra (76) i Vere (71) Kojić Niš ne pamti. Mnogi je znaju i i porede je sa ljubavnom storijom iz 'Zone Zamfirove', samo što Sremčeva junakinja ni izbliza toliko nije propatila. Petar i Vera, Mane i Zone posleratnog Niša juče su u kafani 'Amerikanac' proslavili zlatnu svadbu, ...