TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2005-07-25 - 2005-07-31

Šta kome znači akcija Oluja

B92 - 31.07.2005

Beograd, Zagreb -- Boris Tadić je ponovo pozvao Stjepana Mesića da se odredi prema zločinima u Oluji, Mesić kaže da to nije isto što i Srebrenica. Predsednik Srbije pozvao je još jednom vlasti Hrvatske da se odrede prema zločinu počinjenom nad Srbima u akciji Oluja 1995.

Mesić: Oluja nije Srebrenica

B92
2 povezane vesti »

Voditi računa na velikoj vrućini

B92 - 31.07.2005

Beograd -- Zbog visokih temperatura broj poziva Hitnoj pomoći je znatno uvećan, uglavnom zbog kolapsa na ulici. Juče je ta služba intervenisala čak 90 puta, a oko trećine poziva bilo je na javnim mestima što je mnogo, s obzirom na to da se radi o vikendu.

Kako izaći na kraj s vrućinama

B92
2 povezane vesti »

Penzije seljacima u pet godišnjih rata

Blic - 29.07.2005

Upravni odbor Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje poljoprivrednika podržao je juče nameru države da se neisplaćene zemljoradničke penzije pretvore u javni dug i seljacima isplate u pet godišnjih rata. Prema podacima Fonda, ukupan dug prema poljoprivrednim penzionerima iznosi oko 19,5 milijardi ...

Zemljoradnička penzija 2.000 dinara

B92
2 povezane vesti »

Tajne i laži

Blic - 25.07.2005

Zašto pukovnika Dragomira Krstovića, najsposobnijeg oficira Vojske SCG, šalju u penziju samo dva meseca po stupanju na dužnost komandanta logistike? Zašto ministar odbrane Prvoslav Davinić tvrdi da je Krstović ranije penzionisan, kad čovek još nije dobio rešenje o tome i redovno obavlja svoje ...

Secrets and lies

Blic
2 povezane vesti »

Management against, shareholders for

Blic - 29.07.2005

'It is not true that Croatia President Stjepan Mesic has anything to do with 'Nekse Group' and our intention to purchase shares of 'Toza Markovic' factory in Kikinda', Djurica Misin, director of Brick Division of 'Nekse Group' said for 'Blic' yesterday.

Croatia President wants to purchase 'Toza Markovic'

Blic
2 povezane vesti »

Izvukla taksistu iz lokve krvi

Blic - 30.07.2005

GORNJI MILANOVAC - Kada sam videla čoveka koji leži i krvari, jedino mi je bilo u glavi da moram da mu pomognem. Bez mnogo razmišljanja i straha izvukla sam ga na sporedno stepenište koje vodi u dvorište zgrade. U zgradi se još čula vika i pucnjava.

Pucnjava u Gornjem Milanovcu

B92
2 povezane vesti »

Nezavisni radio EU za Belorusiju

B92 - 30.07.2005

Minsk -- Evropska unija izaćiće u susret zahtevu Poljske da finansira radio i TV programe za Belorusiju zarad necenzurisanih informacija. To je deo nastojanja da žitelji te zemlje dobiju necenzurisane informacije, izjavila je Benita Ferero-Vladner, evropski komesar za spoljne odnose.

Zaoštreni odnosi Varšave i Minska

B92
2 povezane vesti »

I Moldavci će videti moj salto

Blic - 29.07.2005

Salto-majstor Obiora Odita postigao je prvi gol za Partizan u novom ciklusu kvalifikacija za Ligu šampiona. Jedan hitac u moldavskog Šerifa, koji je pred beogradskom publikom prezentovao katanačo na istočnoevropski način, mogao bi biti odlučujući metak koji će Šampiona Moldavije oboriti u prašinu.

Osetiće Serif našu snagu

Blic
2 povezane vesti »

ABC ostao bez akreditacija u Rusiji

B92 - 31.07.2005

Moskva -- Ministarstvo odbrane Rusije lišiće akreditacija američku televiziju ABC zbog intervjua sa čečenskim teroristom Basajevim. Ministar odbrane Rusije Sergej Ivanov izjavio je da će američki kanal biti lišen akreditacije.

Čečenski terorista na ABC-ju

B92
2 povezane vesti »

Petersen: Recall of ministers

Blic - 26.07.2005

As 'Koha ditore' daily reports, UNMIK's Chief Soren Jesen Petersen shall request from Kosovo Prime Minister Bayram Kosumi to recall three members of his Government before beginning of negotiations on Kosovo future status. The reason for recall is 'ill use of official ...

"Petersen traži smenu tri ministra"

B92
2 povezane vesti »