TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2005-07-25 - 2005-07-31

Next year DS leading the Government

Blic - 26.07.2005

'Serbia needs a stable government with 4-year mandate. Such government should not depend on whether Mira Markovic can visit Slobodan Milosevic in The Hague or not. I am expecting elections within next 12 months. The actual Government is still in power because the political parties that constitute ...

Gube se milioni

Blic - 26.07.2005

Restrukturiranje 'Jat ervejza' i rešavanje problema koje treba da dovede do oporavka ove kompanije i dalje je na klimavim nogama. 'Tehnika' je iz 'Jata' odvojena kao zasebno preduzeće, ali uslovi koji su neophodni da bi 'Tehnika' mogla samostalno da posluje još uvek nisu ispunjeni.

Prevario sve kontrole na aerodromu

B92 - 26.07.2005

Prag -- Jedan Makedonac uspeo je da prevari sve kontrole na aerodromu u Pragu i uđe u avion bez karte. Češka je zbog napada u Egiptu povećala mere bezbednosti, ali je u ponedeljak u avion na praškom aerodromu bez avionske karte i dokumenata ušetao Makedonac s češkim državljanstvom, a otkriven je ...

Đilas: Izbori unutar godinu dana

B92 - 26.07.2005

Beograd -- Funkcioner Demokratske stranke Dragan Đilas očekuje izbore u sledećih godinu dana. "Izbore očekujem u sledećih godinu dana. Vlada Srbije opstaje zbog toga što stranke koje je čine ne žele da se odreknu velike vlasti koju imaju, a svesne su da posle izbora više neće biti u prilici da ...

Doživotni zatvor za ubicu Van Goga

B92 - 26.07.2005

Amsterdam -- Sud u Amsterdamu osudio je na doživotni zatvor Mohameda Bujerija zbog ubistva holandskog reditelja Tea van Goga. "Ubistvo Van Goga izazvalo je u holandskom društvu osećaj velikog straha i nesigurnosti. Van Gog je nemilosrdno ubijen", izjavio je predsednik suda Udo Vilem Bentink.

Promene u Politici

B92 - 26.07.2005

Beograd -- Upravni odbor Politike AD razrešio je Darka Ribnikara funkcije generalnog direktora Politike novine i magazini. Na to mesto imenovan je Srđan Janićijević, a za zamenika generalnog direktora Politike AD profesor Filološkog fakulteta u Beogradu Mile Lompar.

Tužilaštvo na Internetu

B92 - 26.07.2005

Beograd -- Tužilaštvo za ratne zločine pokrenulo je Internet-sajt. Na adresi www.tuzilastvorz.org.yu javnost može brže i kvalitetnije da dobije informacije o predmetima koji se nalaze pred Tužilaštvom, a otvorena je i adresa za elektronsku poštu, [email protected], saopštava Tužilaštvo.

Novi kvar na avionu Jata

B92 - 26.07.2005

Beograd -- Na avionu Jata na redovnoj liniji Amsterdam-Beograd, preko Brisela, koji je juče krenuo iz Amsterdama, u Briselu je konstatovan kvar. Kako saznaje B92, avion zbog toga nije mogao da nastavi let, a putnici su zadržani na aerodromu u Briselu i potom smešteni u hotel.

Predao se osumnjičeni sa ubistvo

B92 - 26.07.2005

Peć -- Tasim Osaj iz Dečana, kog policija traži zbog ubistva Envera Haradinaja, predao se policiji. Zvaničnici Kosovske policijske službe u Peći potvrdili su predaju, ali ne i pojedinosti u vezi s krivičnim delom za koje je Osaj osumnjičen.

Oko Meseca za 100 miliona dolara?

B92 - 26.07.2005

Moskva -- Rusija želi da turistima ponudi turističko putovanje oko Meseca za 100 miliona dolara, prenosi moskovska štampa. Ruska firma Energija, koja proizvodi svemirske rakete, predstavila je plan za putovanje ruskoj Federalnoj svemirskoj agenciji.