TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2005-07-18 - 2005-07-24

Proizvodnja čarapa

Blic - 19.07.2005

Budući da je dečja koža naročito osetljiva, važno je da dečje čarape budu od kvalitetnog prirodnog materijala - pamuka. Proizvodnja dečjih čarapa automatskim mašinama traži srazmerno mala ulaganja. Automat predložen u ovom programu proizvodi 20 pari čarapa na sat ili 10 pari čarapa sa gaćicama.

Skulpture i crteži Ane Viđen

Blic - 19.07.2005

Galerija ULUS U početku nalik fosilnim nalazima, sulpture Ane Viđen evoluirale su u čist, sveden oblik, kao prapočetak svakog vida života. Bez obzira da li su ti oblici u fazi crteža, skice ili predloška u gipsu, oni nameću ideju o monumentalnoj skulpturi.

Čovek koji je bacio granatu na Buša

Blic - 19.07.2005

Američki stručnjaci koji učestvuju u istrazi saopštili su da granata nije eksplodirala samo zahvaljujući kvaru na mehanizmu za aktiviranje. Granata je otkrivena samo 30 metara od pozornice sa koje je Buš pozdravio više desetina hiljada Gruzijaca na Trgu slobode.

Mladic as a leaden weight

Blic - 19.07.2005

NATO Secretary General Jaap de Hoop Schaeffer said that he could not explain how it was possible that after ten years of genocide in Srebrenica Ratko Mladic was still at large. 'I cannot explain to anybody the stance 'we cannot find Ratko Mladic'', Schaeffer said.

Ćorak u startu

Blic - 19.07.2005

Pokrećući kampanju za smenu ministra pravde Zorana Stojkovića, lideri Narodnog pokreta 'Peti oktobar' su na samom startu ispalili ćorak. Tvrdnja Vesne Pešić da je Ministarstvo pravde, sa Stojkovićem na čelu, 'neustavno ovlastilo Veće za sudsku upravu, jedno nestručno telo, da postavlja predsednike ...

Mošti kralja Petra stižu na Oplenac

Blic - 19.07.2005

Uskoro će i mošti mog oca Petra Drugog Karađorđevića iz Amerike biti prenete u crkvu Svetog Đorđa na Oplencu, rekao je juče prestolonaslednik Aleksandar Drugi Karađorđević pokazujući inostranim gostima kripte 22 člana porodice Karađorđević u Zadužbini Petra Prvog.

Građani EU nisu za proširenja Unije

B92 - 19.07.2005

London -- Pridruživanje Srbije i Crne Gore Evropskoj uniji, prema anketama, podržava svega 40 odsto građana sadašnjih članica EU. Kako javlja BBC na srpskom, među članicama EU od SCG bolje se kotira Hrvatska, čiji prijem u Uniju podržava svaki drugi stanovnik EU.

Licitiranje imenima

B92 - 19.07.2005

Podgorica, Beograd -- "Dan" je objavio spisak državljana SCG koje navodno potražuje Hrvatska, pod sumnjom da su odgovorni za ratne zločine. Ambasada SCG: do 1.000. Na spisku se nalaze 1.993 imena. List piše, pozivajući se na objašnjenja iz ambasade SCG u Zagrebu, da su osobe koje Hrvatska potražuje ...

Čečenija: Sukobi s pobunjenicima

B92 - 19.07.2005

Moskva -- U sukobu policajaca i pobunjenika na severozapadu Čečenije, poginulo je 13 čečenskih policajaca i civila. Prema saopštenjima lokalne policije, koje prenose ruske agecije, napad se dogodio nedaleko od jedne škole u mestu Znamenskoje, na području Nadterečni, kada su pobunjenici pucali na ...

Kako zaštititi zaštićenog svedoka

B92 - 19.07.2005

Beograd -- U Beogradu je danas održana konferencija pod nazivom "Domaći i međunarodni izazovi u sprovođenju programa zaštite svedoka". Ministar pravde Srbije Zoran Stojković očekuje da će uskoro biti usvojen zakon o zaštiti učesnika u krivičnom postupku, čime će biti stvoren zakonski okvir u ...