TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2005-06-20 - 2005-06-26

Niče novi muzej

Blic - 21.06.2005

Zbirka naših majstora koji su obeležili posebno drugu polovinu XX veka, trenutno smeštena u zemunski 'Madlenijanum', ako sve bude teklo po planu, novo prebivalište naći će na Dedinju, gde je kupljen plac za budući muzej. Virtuelni projekat muzeja već je u kompjuteru umetničkog direktora prof.

End of 063 enigma soon

Blic - 21.06.2005

International arbitration that is to determine the property relations in 'Mobtel' company began its work in Zurich yesterday. The parties in dispute, 'BK Trade' and JP PTT are to present their documentation and key arguments.

Taksistu napao stranac

Blic - 21.06.2005

BEOGRAD - Napadač koji je pre tri dana nožem izbo Živorada Jovanovića, taksistu 'Alfa taksija', još nije identifikovan, a pretpostavlja se da nije državljanin SCG. Policija je, inače, sa naočara koje je napadač ostavio u Jovanovićevom 'opelu', kao i s volana 'izolovala' otiske, ali oni se ne ...

Ori iz senke dotukao Pistonse

Blic - 21.06.2005

Junak iz senke Robert Ori, bek San Antonija, dotukao je Detroit u petoj finalnoj utakmici trojkom - 5,8 sekundi pre kraja produžetka, Sparsi su slavili 96:95 i sada im nedostaje još samo jedna pobeda za šampionski prsten NBA lige.

Vučinić: Pozvao me MUP - MUP: Nismo ga pozvali

Blic - 21.06.2005

Prisustvo lidera Srpske partije socijalista Siniše Vučinića na proslavi MUP Srbije izazvalo je polemiku u javnosti i pojedinim medijima po kom osnovu se on našao među zvanicama u loži kao gost policije. Prisutni mogli su da uđu jedino sa pozivnicom.

Ema Varga o umetnosti oblikovanja stakla

Blic - 21.06.2005

U okviru svetske turneje na kojoj predstavlja svoje umeće, Ema Marodić Varga, koja već 10 godina živi i radi u Australiji, održaće danas u galeriji 'Žad' Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu predavanje o umetnosti oblikovanja stakla.

Ljubavniku devet, majci dve godine

Blic - 21.06.2005

SMEDEREVO - Godinu dana posle tragičnog događaja, kada se u Velikoj Moravi utopila dvanaestogodišnja Slavica Vujisić, Veće Okružnog suda u Smederevu osudilo je Stojana Mirkovića (57) na devet godina zatvora zbog ubistva sa eventualnim umišljajem.

Hemingvej miri Kubu i SAD

Blic - 21.06.2005

Kuća Ernesta Hemingveja na Kubi se bukvalno raspada, što je američki Nacionalni odbor za očuvanje istorijskih mesta navelo da pokrene kampanju spašavanja koju bi odobrila i vlada SAD, uprkos ekonomskom embargu koji je Kubi nametnut pre 44 godine.

Iz fotelje umesto šaltera

Blic - 21.06.2005

U Srbiji polako postaje praksa da se plaćanje robe i usluga obavlja elektronskim putem. Ipak, kako ističu bankari, broj korisnika nije veliki, iako je elektronsko plaćanje u odnosu na klasično, koje iziskuje odlazak u banku, brže, jednostavnije, a i provizije koje se naplaćuju su niže.

A refugee on fire because of visa

Blic - 21.06.2005

Stojan Kovacevic /54/ of Novska, Croatia tried yesterday /The World's Day of Refugees/ to set himself on fire in front of the principle office of UNHCR in Belgrade. With burns of the second and third degree on the left arm, Kovacevic was taken the Hospital for Plastic and Reconstructive Surgery and ...