TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2005-06-20 - 2005-06-26

Kreću od nule

Blic - 21.06.2005

Odmah po završetku prve utakmice finala plej-ofa i poraza od Partizana (74:88), košarkaši Hemofarma gotovo da su bili jedinstveni u oceni: Tako lošu partiju ne možemo da ponovimo! Koliko su najave Vrščana realne, videćemo večeras (19.45) u 'Pioniru' odakle će crno-beli nastojati da se sa 2:0 u ...

Mešanac vučjaka i vučice tamanio stoku

Blic - 21.06.2005

UB - Nit je ker, nit lisica. Ima duže zadnje noge, velike kandže i zube - očnjake kao u vukodlaka. Suvo je, izgladnelo i nekako zelenkaste boje. Manje je od vuka, kao lisica, ali ima vučji rep - opisuje Zlatomir Sitarica zver koja u čoporu već mesec dana kolje jaganjce po tamnavskom kraju a koju je ...

Solarna jedrilica kreće u kosmos

Blic - 21.06.2005

Prvi svemirski brod sa solarnim jedrima biće lansiran danas sa ruske atomske podmornice u Barencovom moru. U privatnom američko-ruskom konzorcijumu koji sponzoriše let letelice 'Kosmos 1', kažu da će velika, lagana tabla koja reflektuje Sunčevu svetlost napraviti revoluciju u istraživanje svemira, ...

Tadić oduševljen novim pesmama

Blic - 21.06.2005

-To je u stvari nekakav dogovor sa gradskim vlastima u Pančevu, kojima smo obećali da ćemo ih podržati u njihovim kulturnim akcijama. Nisam imao pojma da će tu biti i Boris Tadić. On je odslušao svirku, prišao mi i rekao da je oduševljen novim pesmama. - Izveštaji su fenomenalni.

Majkl, šta će reći navijači?

Blic - 21.06.2005

Da se navijači Liverpula i Mančester junajteda u Engleskoj vole koliko i ovde pristalice Crvene zvezde i Partizana, odavno je poznato, ali ono što je bilo uočljivo ranijih godina (pa i decenija) jeste da nije bilo direktnih transfera između ta dva kluba.

Do gole kože

Blic - 21.06.2005

- Ne mislim da sam naslovom 'L(j)udi' mnogo inventivna, jer reč je o sedamadeset figura sastavljenih iz mobilnih delova: glava, telo, noge. Kada bismo ih pomnožili, kombinujući delove, dobili bismo mnogo više. Slično kao kad se radi foto-robot. Od obilja informacija traži se jedan jedini lik.

Formula 1 doživela težak udarac u SAD

Blic - 21.06.2005

Ukratko, tako je izgledala trka za Veliku nagradu Indijanapolisa, gde je učestvovalo samo šest bolida (Ferari, Minardi, Džordan), dok je zbog nemogućnosti da se garantuje bezbednost ostalim ekipama koje koriste 'Mišlenove' gume, 14 vozača posle prvog kruga otišlo u boks.

The Government shall arrest war crimes suspects looked for by the Hague

Blic - 21.06.2005

Serbia Deputy Prime Minister Miroljub Labus said yesterday that all of the remaining war crimes suspects looked for by the Hague Tribunal and found to be in the territory of Serbia would be arrested. 'If Governments gets such information the war crimes suspects will be arrested.

Haos u etru Srbije

Blic - 21.06.2005

Kvalitetan radio ili televizijski program građanima Srbije nudi svega nekoliko stanica. Ako njihov broj saberemo sa svim onima programima nastalim dogovorom prijatelja da jedan uloži novac, drugi antenu, a treći prijemnik i da naprave televiziju - dobijemo broj od oko 1.500 emitera koji su do sada ...

Kobni 'sindrom belih čaršava'

Blic - 21.06.2005

Prosjaci, beskućnici, alkoholičari, narkomani, prostitutke, duševno oboleli, deportovani iz inostranstva, materijalno neobezbeđeni, izbeglice i lica bez identiteta, svi oni nalaze utočište u Prihvatilištu za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici, jedinoj ustanovi ove vrste u Srbiji.