TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2005-06-20 - 2005-06-26

Počela obnova Avalskog tornja

Blic - 25.06.2005

Srpski premijer Vojislav Koštunica proglasio je juče početak radova na obnovi Avalskog tornja, koji je srušen aprila 1999. godine tokom NATO bombardovanja. Rok za završetak prve faze obnove, raščišćavanja i uklanjanja ruševina je 60 radnih dana.

Počeli radovi na Avalskom tornju

B92
2 povezane vesti »

Uhapšen jedan od napadača na Kovince

Blic - 25.06.2005

KOVIN - Pančevačka policija uhapsila je Petra Jegdića (25) iz Novog Beograda, jednog od napadača na petoro Kovinaca na putu Beograd- Bavanište. Napadači su svojim kolima preprečili put 'jugu' kovinske registracije, a zatim divljački nasrnuli na putnike, udarajući ih metalnim šipkama i bejzbol ...

Šipkama lomili kosti

Blic
2 povezane vesti »

President Tadic announces amnesty

Blic - 25.06.2005

Serbia President Boris Tadic is ready to proclaim amnesty for all of our recruits abroad who failed to report themselves to military units as per the order for completion of military service. 'Blic' got this information from the President's cabinet.

Tadic safe in Srebrenica

Blic
2 povezane vesti »

Crna Gora bez voda iz Srbije

B92 - 26.06.2005

Beograd, Podgorica -- Odluka o povlačenju pet vrsta mineralnih voda srpskih proizvođača iz Crne Gore ocenjena je kao kampanja. U kompaniji "Knjaz Miloš" takvu odluku vide kao politički motivisanu kampanju protiv srpskih proizvođača flaširane vode pred početak turističke sezone.

Neispravna voda povučena sa tržišta

B92
2 povezane vesti »

"Kum (ni)je dugme"

B92 - 25.06.2005

Beograd -- Policija je uhapsila Srđana Kačavendu, Andriju Zarića i Boška Raca, a traga za Vladanom Kontićem zbog sumnje u otmicu. Kačavenda je, kako je saopštila policija, oteo svog dugogodišnjeg prijatelja, kome je bio i venčani kum, i tražio od njega da plati otkup od 400.000 evra.

Otimali posao s nekretninama

Blic
2 povezane vesti »

Nema ni traga od Mladića

Blic - 24.06.2005

Tom Voker, novinar 'Sandej tajmsa', potvrdio je za 'Blic' da ima potvrdu iz Vlade Srbije i diplomatskih izvora da su u toku pregovori Ratka Mladića sa srpskim vlastima o dobrovoljnoj predaji Sudu u Hagu. On je istakao da su u pregovore 'uključeni delovi pojedinih obaveštajnih službi, pre svega ...

T. Voker: Mladić na Košutnjaku

B92
2 povezane vesti »

Berluskoni: Udvaranje predsednici

B92 - 23.06.2005

Rim, Helsinki -- Šala premijera Italije o udvaranju predsednici Finske izazvala je diplomatski incident. Berluskoni je izjavio kako se udvarao Tarji Halonen kako bi od nje dobio pomoć za to da italijanski grad Parma dobije sedište Evropske uprave za bezbednost namirnica, a Ministarstvo spoljnih ...

'Finci i ne znaju šta je to pršuta'

Blic
2 povezane vesti »

Zakazali pa otkazali

B92 - 23.06.2005

Podgorica -- Delegacija Pokreta za evropsku Srbiju i Crnu Goru prvo tražila sastanak sa crnogorskim vrhom, a onda otkazala posetu. Razlog za otkazivanje sastanka sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem i predsednikom skupštine Rankom Krivokapićem, jeste što predsednik SCG Svetozar Marović i ...

Reaguje i Udruženje Crnogoraca

B92
2 povezane vesti »

Član KKK-a bez pokajanja

B92 - 24.06.2005

Filadelfija -- Bivši član Kju Kluks Klana osuđen na 60 godina zatvora za ubistvo trojice aktivista za građanska prava pre 41 godine. Edgar Rej Kilen (80) prvi je i jedini koji je osuđen za ta ubistva, koja su se dogodila u junu 1964. godine.

Kriv za ubistvo

B92
2 povezane vesti »

Ren: Zeleno svetlo za početak pregovora

Blic - 21.06.2005

Proširenje Evropske unije je 'preživelo' neuspeh prošlonedeljnog samita EU, potvrđen je proces pridruživanja zapadnog Balkana, a Srbija i Crna Gora je dobila zeleno svetlo za pregovore o stabilizaciji i pridruživanju, izjavio je evropski komesar Oli Ren.

Uprkos vestima iz Brisela

B92
2 povezane vesti »