TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2005-01-10 - 2005-01-16

Decision about voluntary turning in if I am charged

Blic - 11.01.2005

Former Yugoslav Army HQ chief-of-staff Momcilo Perisic yesterday did not want to say whether he would voluntarily turn himself in to the Hague Tribunal if indicted by that court. 'Let us wait and see. I do not have any information that the Tribunal will raise the indictment against me during ...

Izbeći zamke prehlade

Blic - 11.01.2005

Tokom zimskih meseci prehlade su česte. To ipak ne treba da vas baca u depresiju jer postoji mnogo načina da ih izbegnete. Sve što treba da uradite jeste da ojačate imunološki sistem Virusi su glavni krivci povremenih i prolaznih ili hroničnih prehlada.

Đorović: Crvena zvezda je moja druga porodica

Blic - 11.01.2005

- Radim drugu vrstu posla, ali rad u Crvenoj zvezdi nije za mene ništa novo. Ovaj klub je bio i ostao moja druga porodica, i drago mi je što sam ponovo na 'Marakani' - reči su novoizabranog direktora omladinske škole Fudbalskog kluba Crvena zvezda Gorana Đorovića.

Tri minuta bruke

Blic - 11.01.2005

Milioni Evropljana su u prošlu sredu zaćutali na tri minuta saosećajući sa žrtvama katastrofe koja je 26. decembra pogodila južnu i jugoistočnu Aziju. U evropskim prestonicama zastave su bile spuštene na pola koplja, zaustavljeni su vozovi, tramvaji, metroi, zaćutale su radio i televizijske stanice.

Donatorski prijem za Kosmet

Blic - 11.01.2005

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica trebalo je sinoć da organizuje dobrotvorni božićni prijem za prikupljanje sredstava za novoobrazovani Fond za Kosovo i Metohiju. Kako je najavljeno, na prijemu je trebalo da bude održan i sastanak premijera i predstavnika kosmetskih Srba.

Rekordna donacija

B92 - 11.01.2005

Toronto -- Kanadski biznismen, poreklom Bugarin, Krum Pindof poklonio je Crvenom krstu Kanade pet miliona dolara. Novac je uplaćen kao pomoć stanovnicima jugoistočne Azije koji su pogođeni naletima cunamija. "Verujem u dobročinstvo. U svetu koji obiluje patnjom mi živimo u obilju.

Križaj želi da gradi na Zlatiboru

B92 - 11.01.2005

Ljubljana, Čajetina -- Bivši skijaš Bojan Križaj veoma je zainteresovan za Zlatibor. Opština Čajetina je odlučila da raspiše konkurs za gradnju tamošnjeg prvog velikog skijališta. Gradonačelnik Čajetine Milan Stamatović kaže da se za gradnju skijališta najviše interesuje Bojan Križaj, nekada član ...

Politika imena

B92 - 11.01.2005

Novi Sad -- Najčešća imena davana ženskoj deci u 2004. u Novom Sadu bila su Milica, Jelena, Anastasja i Anđela. Dečaci će se najviše odazivati na Nemanja, Luka, Nikola, Aleksandre i Aleksa, javlja Radio 021. Na izbor imena utiču moda i tradicija, ali i politička zbivanja, pa je tako 90 odsto ...

"Komercijalna banka" ostaje domaća

B92 - 11.01.2005

Beograd -- Ministar finansija u Vladi Srbije Mlađan Dinkić potvrdio je da je "Komercijalna banka" jedina koja će ostati uglavnom domaća. "To će biti banka koja će imati veliki broj akcionara, među kojima će biti i stranih, ali u manjini", rekao je Dinkić on za beogradski ekonomski dnevnik "Pregled".

U januaru izveštaj o Radosavljeviću

B92 - 11.01.2005

Beograd -- Generalni inspektorat MUP-a Srbije u januaru završava izveštaj o radu bivšeg komandanta Žandarmerije Gorana Radosavljevića. Kako je najavio generalni inspektor MUP-a Vladimir Božović, služba na čijem je on čelu nepobitno je utvrdila da je u radu bivšeg komandanta Žandarmerije bilo ...