TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2005-01-10 - 2005-01-16

Novaković: Sve smo prepustili EAR-u

B92 - 13.01.2005

Beograd -- Bivši ministar energetike u Vladi Srbije kaže da su svi poslovi s tenderima za obnovu bili prepušteni EAR-u. Goran Novaković je naveo da vlasti Srbije sve poslove u vezi s tenderima za obnovu energetskih postrojenja 2001. i 2002.

FT: Malverzacije u obnovi Balkana

B92
2 povezane vesti »

Bred Pit i Dženifer Aniston se razveli zbog Andželine Žoli

Blic - 11.01.2005

Holivudski lepotan Bred Pit (41) i njegova supruga Dženifer Aniston (35) su se razveli. 'Posle sedmogodišnje veze, odlučili smo da svako krene svojim putem', glasilo je zvanično saopštenje. Zbog čega ovaj brak nije mogao da uspe? On je želeo decu, a ona karijeru. Ali, to nije sve.

Bred i Dženifer se razvode

Blic
2 povezane vesti »

Nastavljeno suđenje za "Ibarsku"

B92 - 11.01.2005

Beograd -- Bivši pripadnik rasformirane JSO Leonid Milivojević izjavio je da "nema veze" sa ubistvom funkcionera SPO-a. U nastavku suđenja optuženima za ubistvo četvorice funkcionera SPO-a na Ibarskoj magistrali bivši komandant Crvenih beretki Dušan Maričić, zvani Gumar, koji je takođe optužen za ...

Odloženo suđenje za "Magistralu"

B92
2 povezane vesti »

Četvrta žrtva "ptičjeg gripa"

B92 - 13.01.2005

Ho Ši Min -- Sanitarne vlasti Vijetnama potvrdile su četvrti smrtni slučaj zbog "ptičjeg gripa". Jedna osamnaestogodišnja devojka primljena je u bolnicu s visokom temperaturom i ozbiljnom plućnom infekcijom i umrla posle dva dana.

Novi slučaj "ptičjeg gripa"

B92
2 povezane vesti »

Katastrofa ne ide bez najave

Blic - 14.01.2005

Najveći supervulkan na planeti, koji se nalazi ispod Nacionalnog parka Jeloustoun u SAD, mogao bi da proradi svakog časa. Međutim, to ne znači da bi momentalno došlo do katastrofe jer seizmološke aktivnosti jednog vulkana, pre nego što dođe do erupcije, mogu da potraju i po nekoliko godina.

Supervulkan preti planeti

Blic
2 povezane vesti »

SAD šalju "Odrede smrti" u Irak?

B92 - 12.01.2005

Vašington -- Ako Vašington osnuje "odrede smrti" za Irak to će biti novo kršenje Ženevskih konvencija, upozorava "Hjuman rajts voč". "Njuzvik" je objavio da Pentagon intenzivno razmatra mogućnost formiranja odreda koji bi ubijali pobunjenike-sunite ili ih privodili na tajna mesta radi ispitivanja.

Odredi smrti će ubijati koga žele

Blic
2 povezane vesti »

Nema razloga za strah od autonomije

B92 - 15.01.2005

Novi Sad -- Lider Saveza vojvođanskih Mađara, Jožef Kasa, kaže da je zadovoljan tempom ostvarivanja personalne autonomije. Lider SVM je kategorički odbacio mogućnost poistovećivanja personalne autonomije kakvu zagovaraju vojvođanski Mađari i one koja se predlaže kada je reč o statusu kosovskih ...

Agošton: Kosovo utiče na Vojvodinu

B92
2 povezane vesti »

Lončar: Da li je bilo prekoračenja

B92 - 13.01.2005

Beograd -- Ministar za lokalnu samoupravu Zoran Lončar, kaže da treba utvrditi da li su odbornici SO Preševa prekoračili ovlašćenja. Lončar je to rekao reagujući na izjavu savetnika premijera Srbije Aleksandra Simića, da postoji mogućnost da bude raspuštena Skupština opštine Preševo.

Lončar: Ispunićemo obaveze prema Hagu

B92
2 povezane vesti »

Još dve fabrike cigareta

B92 - 11.01.2005

Beograd -- Srbija će 2005. dobiti dve fabrike duvana, pored onih u Nišu i Vranju. Direktor Agencije za duvan Vladan Begović kaže za "Blic" da će do kraja januara najverovatnije biti raspisan tender za dodelu dve licence za fabrike duvana, a da tenderske odluke treba očekivati polovinom aprila.

Još dve fabrike cigareta

Blic
2 povezane vesti »

Ucenjivao fotografijama

Blic - 15.01.2005

U majdanpečkoj policiji potvrđeno nam je da je u toku postupak koji treba da otkrije kako su letos dve odlične učenice osnovne škole najpre tajno fotografisane, dok su se presvlačile u kabinama gradskog bazena, a potom umnožavanjem i širenjem fotografija na svojevrstan način maltretirane.

Ucenjivana devojčica pokušala da se ubije

Blic
2 povezane vesti »