TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2004-12-06 - 2004-12-12

Loši momci umetnisti

Blic - 06.12.2004

Decenijama su zajedno boksovali, razmenjivali dela i jedan od drugog pozajmljivali ideje. Sedamdeset pet godina kasnije neobično prijateljstvo između umetničkih divova apstrakcionizma, Huana Miroa i Aleksandra Koldera, i dalje ostavlja traga.

Vil Smit na udaru američkih patriota

Blic - 06.12.2004

Vil Smit se našao u centru pažnje američke javnosti kada je uporedio terorističke napade 11. septembra sa rasizmom američkih policajaca. On je izjavio: 'Svejedno je da li ste povređeni u terorističkom napadu ili ataku rasističkih policajaca. Šezdesetih godina, crnci su stalno bili žrtve terorizma.

Kući nose dobitak od 1,3 miliona funti

Blic - 06.12.2004

LONDON - Dvojica mladića iz Beograda, koji su u martu u kazinu londonskog hotela 'Ric' na 'sumnjiv način' dobili 1,3 miliona funti (dva miliona evra), mogu da zadrže novac i neće krivično odgovarati - saopštila je juče policija u Londonu.

Zakopali leš

Blic - 06.12.2004

STARI BANOVCI - Vojko Tomašević (22) uhapšen je zbog sumnje da je ubio Stevana Ilića (50) iz Starih Banovaca, a Milenko Nikolin (27) zbog sumnje da nije prijavio izvršioca nakon počinjenog krivičnog dela, dok policija traga za Dušanom Drčom (20), iz Starih Banovaca. Prema saopštenju policije, 30.

Otpozadi

Blic - 06.12.2004

Pre mesec dana upoznam jednu Wiesbadensku bogatašicu. Ima ludu gajbu, vozi Chrysler, dovršava zgradu u Badenbadenu…Muž biznismen, kćerke i zetovi, takodje. Kao iz bajke. Jedino mi se ona, kao lik, ne uklapa u tu bajku. Al ko velim, ima i onih sa lovom, koji nisu odlepili.

Anet Bening najbolja glumica

Blic - 06.12.2004

National Board of Review, jedno od najuglednijih filmskih udruženja, dodelilo je nagrade za 2004. godinu. Ove nagrade predstavljaju dobar pokazatelj za to u čije bi ruke mogli da odu Zlatni globus i Oskar. Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Anet Bening za ulogu u filmu 'Kao Julija' ...

Potrošnju građana kreditiraju banke

Blic - 06.12.2004

Banke su ove godine finansirale potrošnju stanovništva u Srbiji sa blizu 62 milijarde dinara, rečeno je juče Tanjugu u Narodnoj banci Srbije. Pri tom su potrošački krediti iznosili oko 30 milijardi, a nerealizovani čekovi oko 32 milijarde dinara, što je oko 50 odsto srpskog uvoza potrošnih dobara.

Najviše se plašim kukavica

Blic - 06.12.2004

- Zvezdare, Like, Sarajeva i svih ljudi koji su učinili da mi tamo bude lepo. - Ono što sam bio pre ulaska u politiku. Novinar. - Dela Tomasa Mana i Ive Andrića. - Tom Sojer. - 'Bilo jednom u Americi'. - Tu Paka i njegove sledbenike. - Atletika, Ajrton Sena. - Crvena zvezda.

Kamerama protiv huligana

Blic - 06.12.2004

Obezbeđivanje utakmica visokog rizika poseban je izazov za policiju. Obezbeđenje tih utakmica obavljaju sve službe policije, u koordinaciji s klupskim redarima i komunalnim i inspekcijskim ekipama. Utakmica između Partizana i Viljareala, odigrana u četvrtak na stadionu u Humskoj, bila je dobar ...

Odredi kozaka za odbranu Janukoviča

Blic - 06.12.2004

U Luganskoj oblasti na istoku Ukrajine Savet atamana kozačkih organizacija doneo je odluku o formiranju narodnih kozačkih odreda dobrovoljaca. 'Događaji poslednjih nedelja u Kijevu svedoče da je grupica neodgovornih političara iz tabora pretendenta za predsednika Ukrajine koji je izgubio izbore ...