TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2004-11-15 - 2004-11-21

Nepoželjan gost

Blic - 17.11.2004

Patrijarh srpski Pavle izjavio je tokom posete Moskvi da 'još nije vreme za posetu poglavara Rimokatoličke crkve našoj zemlji i da on u ovom trenutku ne bi bio željeni gost'. - Rimskog papu kao državnika u SCG mogu da pozovu političari, ali kao poglavara Katoličke crkve mi ga ne nameravamo zvati.

Uhvaćen begunac iz zatvora u Prokuplju

Blic - 17.11.2004

Saša Stanisavljević (32) iz Kragujevca, koji je u petak pre podne pobegao iz Okružnog zatvora u Prokuplju, vraćen je juče na izdržavanje kazne od godinu i osam meseci na koju je za razbojništvo osuđen u Okružnom sudu u Kragujevcu.

Nova potraga za Atlantidom

Blic - 17.11.2004

Atlantida je pronađena - ponovo! Ekipa američkih naučnika tvrdi da je pronašla ubedljive dokaze na osnovu kojih su davno izgubljeno kraljevstvo locirali nedaleko od obale Kipra u Sredozemnom moru. Tim koji je proveo šest dana skenirajući morsko dno između Sirije i Kipra pomoću sonara, ubeđen je da ...

Divided Montenegro

Blic - 17.11.2004

Announcement about setting up of Council for independent Montenegro and appeal by Montenegro authorities for union of all supporters of independence, caused reaction by those who are for preservation of the state union of Serbia and Montenegro.

Mihajlo Markovic defended Milosevic

Blic - 17.11.2004

'Kosovo Albanians wanted to secede from Yugoslavia as early as in 1968 when army was used against protestors. In the 80s happened the same', Mihajlo Markovic said yesterday on court trial against Slobodan Milosevic in The Hague.

Brena mora da miruje

Blic - 17.11.2004

- U pripremi je materijal za Brenin novi album. Nadam se da će sve to biti realizovano za par meseci - otkriva Boba Živojinović, poznati teniser i suprug Lepe Brene. Situacija sa zdravljem ove poznate pevačice nije bila nimalo naivna.

Naučite kako da se svađate

Blic - 17.11.2004

Svađa je borba za opstanak i zato je prati priliv adrenalina, što kod mnogih ljudi stvara zavisnost. Znate koliko se veza zasniva na svađi i mirenju. Sad, mirenje je divno iskustvo, za razliku od vriske, grubih reči i uvreda.

Raspolućena Crna Gora

Blic - 17.11.2004

Najava stvaranja Saveta za nezavisnu Crnu Goru i apel crnogorske vlasti za ujedinjenje svih pristalica samostalnosti, izazvali su reakciju među onima koji su za očuvanje državne zajednice. Predsednik Narodne stranke Dragan Šoć založio se za konstituisanje 'pokreta za očuvanje državne zajednice' ...

Neukusno biti ukusan

Blic - 17.11.2004

Nekada je bio ideal da publika posle predstave kaže: 'Ala su divni kostimi!' Danas u svetu kao da se pozorišta takmiče koje će napraviti manje efektne kostime. Za mnoge stvari u savremenom svetskom teatru je 'kriv' jedan genije u ženskom obliku – Pina Bauš.

Nisam Tom Kruz

Blic - 17.11.2004

Selektor rukometašica Mile Isaković izašao je pred medije da saopšti kako reprezentacija neće u najjačem sastavu igrati na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj. Za sada, na spisku uvređeno-povređenih rukometašica, koje neće putovati na EP nalaze se Savić, Tomanović, Petrović, Jovović, Selmanović i ...