TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2004-09-20 - 2004-09-26

Izvinjenje delegaciji Srbije

B92 - 21.09.2004

Sofija -- Predstavnik Svetske banke Doneo Barbalov javno se izvinio delegaciji Srbije i Crne Gore. Izvinjenje je usledilo posle njegove greške prilikom izlaganja na međunardnom skupu u Sofiji jer je u države Balkana svrstao i Kosovo. Barbalov je rekao da je napravio tehničku grešku.

Crnogorski ministar traži nezavisnost

B92 - 21.09.2004

Vašington -- Ministar inostranih poslova Crne Gore založio se u Vašingtonu za nezavisnost Crne Gore, piše "Vašington tajms".Prema pisanju “Vašington tajmsa” Miodrag Vlahović je na Američko-crnogorskom političkom forumu, održanom u petak u Centru za Strateške i međunarodne studije, rekao da Crna ...

Kej: Milošević je moj klijent

B92 - 21.09.2004

Hag -- Advokat Stiven Kej rekao je da će posao odbrane Miloševića uraditi najbolje što može. Stivena Keja je Sudsko veće Haškog tribunala odredilo za branioca Slobodana Miloševića. Kej kaže da odbrana počiva na tome da Milošević nije ušao u zajednički zločinački poduhvat kako bi počinio zločine i ...

Teheran nastavlja nuklearni program

B92 - 21.09.2004

Teheran -- Iran je odlučan da nastavi svoj nuklearni program, izjavio je predsednik te zemlje Muhamed Hatami.Hatami je rekao da Iran nema nameru da razvija nuklearno naoružanje i da je spreman da proširi nivo saradnje s Međunarodnom agenciju za atomsku energiju.

I Primakov neće svedočiti u Hagu

B92 - 21.09.2004

Moskva -- Jevgenij Primakov saopštio je da odustaje od svedočenja pred Haškim tribunalom. Bivši predsednik Vlade Rusije rekao je da odustaje da se pojavi kao svedok odbrane u prosecu koji se protiv bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, vodi u Hagu.

Maktouf optužen za otmicu u mučenje

B92 - 21.09.2004

Sarajevo -- Abdulahim Maktouf odgovaraće pred Sudom BiH po optužnici za zločine protiv civilnog stanovništva. Ovaj naturalizovani Bosanac iračkog porekla optužen je i za saučesništvo i pomaganje u otmici petorice Hrvata i Srba, od kojih je jednom odsečena glava.

Artemije sprečen da uđe u Makedoniju

B92 - 21.09.2004

Gračanica -- Makedonska policija onemogućila je vladiku raško-prizrenskog Artemija da na putu do Soluna, prođe kroz Makedoniju. Episkopa Artemija i igumana manastira Banjska protosinđela Simeona, makedonska policija vratila je sa graničnog prelaza Đeneral Janković, saopštavajući im da "Vladiki ...

Tabloidizacija dnevne štampe

B92 - 21.09.2004

Beograd -- Tokom protekle dve godine snažan proces tabloidizacije zahvatio je dnevnu štampu u Srbiji. Tabloidi su zauzeli prostor koji je tradicionalno pripadao ozbiljnoj jutarnjoj štampi, rezultat je istraživanja o tabloidizaciji dnevne štampe koju je sproveo IREX.

Nema roka za ispunjenje obaveza

B92 - 21.09.2004

Beograd -- Rasim Ljajić izjavio je da ne postoji rok do kojeg vlasti u Beogradu treba da ispune obaveze prema Haškom tribunalu. Predsednik Nacionalnog saveta SCG za saradnju sa Haškim tribunalom kaže da je za nas svaki dan 'dan D' kada su u pitanju obaveze prema Haškom tribunalu.

Nema raspoloženja da se očuva vojska

B92 - 21.09.2004

Beograd -- Aleksandar Radić kaže da u Podgorici ne postoji raspoloženje da se očuva zajednička vojska članica državne zajednice. Vojno-politički analitičar Aleksandar Radić je podsetio da je konstitutivnim aktom državne zajednice, kojom su republike kao titulari dobile pravo raspolaganja vojnom ...