TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2004-01-12 - 2004-01-18

Vrhovni sud SAD: Odluka o skrivanju identiteta uhapšenih ustavna

B92 - 13.01.2004

Vašington -- Vrhovni sud SAD odobrio je u ponedeljak administraciji američkog predsednika Džordža Buša da ne objavljuje imena stotina ljudi, uhapšeni posle napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. Vrhovni sud, koji je ovu odluku doneo bez ikakvog obrazloženja, odbio je da pregleda zahtev ...

Nastavak suđenja Miloševiću: svedok novinar Nenad Zafirović

B92 - 13.01.2004

Hag -- Svedočenjem novinara Nenada Zafirovića u Haškom tribunalu u utorak je nastavljeno suđenje bivšem predsedniku Jugoslavije Slobodanu Miloševiću. Zafirović koji je početkom devedesetih bio novinar Radija B92, objašnjavao je u sudnici da je za lidere bosanskih Srba Milošević bio nesporni ...

Policija uklonila plakate sa Karadžićevim likom u Bijeljini

B92 - 13.01.2004

Bijeljina -- U centru Bijeljine u noći sa ponedeljka na utorak su izlepljeni plakati sa likom bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, protiv koga je Haški tribunal podigao optužnicu za ratne zločine. Na crno-belim plakatima, piše "Zar je odbrana sopstvenog naroda ratni zločin?".

Zabranjen Internet na Kubi

Blic - 13.01.2004

HAVANA (BBC) - Na Kubi je donesen novi zakon koji će Kubancima otežati korišćenje Interneta, izveštavaju svetski mediji. Samo oni koji imaju specijalnu dozvolu da koriste Internet kod kuće, kao što su vladini službenici i doktori, moći će da imaju pristup Internetu preko normalne telefonske linije.

Majmuni slušaju bolje od šefova

Blic - 13.01.2004

DŽAKARTA (Beta-AFP) - Više stotina radnika otpuštenih iz jedne indonežanske državne firme planira da svoje nezadovoljstvo izrazi u zoološkom vrtu u Džakarti pošto će ih, kako kažu, majmuni bolje saslušati od njihovih šefova. 'Nema svrhe da se sastajemo i pregovaramo sa tipovima koji nemaju ni ...

Tužilaštvo: Saslušati Radosavljevića

Blic - 13.01.2004

Tužilaštvo će predložiti sudu da se Aleksandar Radosavljević, član Glavnog odbora DS i bivši portparol te stranke, sasluša kao svedok u okviru istražnih radnji koje se sprovode zbog krađe glasova u Skupštini Srbije prilikom izbora guvernera Narodne banke, 22.

Delibašić i Iliev odlaze u paketu

Blic - 13.01.2004

Partizan ima najbolju ekipu u zemlji i zato od vas očekujemo da to dokažete na terenu. Iskoristite pripreme da što spremniji dočekate bitke koje ćete voditi na proleće, poručio je Nenad Bjeković, direktor crno-belih, fudbalerima Partizana prvog radnog dana u 2004. godini.

Reshaping of Montenegro on Internet

Blic - 13.01.2004

Appearance of 'Albanian National Army of Montenegro' on Internet site with claim that it will undertook actions against the vital Montenegrin objects and interests if experiments with the destiny of Albanians in that republic should continue, caused serious unrest in Montenegro.

Jolovic does not want to be a deputy

Blic - 13.01.2004

Deputy candidate in SPS election list Slobodan Jolovic informed SPS main board that he was not going to accept deputy mandate because he 'did not agree with the name of SPS election list and with Milosivic's relation towards the party and its leadership'.

Neki bi na Mesec, drugi pod oblake

Blic - 13.01.2004

Prošlo je nešto više od sto godina od prvog čovekovog leta. Od 1903. zabeleženi su brojni pokušaji da se poboljša osnovni dizajn letelica. Prve leteće mašine oponašale su pokrete ptica (slika 1), dok su vizionari avijacije u novije vreme eksperimentisali sa letećim tanjirima i raketama ...