TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2004-01-12 - 2004-01-18

Politička kriza i investicije

B92 - 17.01.2004

Beograd -- Ekonomisti svakodnevno upozoravaju političare da će svojim neozbiljnim ponašanjem rasterati i ono malo stranih investitora, koji su uložili ili su nameravali da ulažu u našu zemlju. Strani investitori kažu da još ne razmišljaju da rasprodaju kupljeno, ali samo ukoliko im nova vlada ...

Lukoil zainteresovan za rafineriju u Pančevu

B92
2 povezane vesti »

Izraelska vojska ukinula blokadu u pojasu Gaze

B92 - 18.01.2004

Jerusalim -- Izraelska vojska ukinula je blokadu pojasa Gaze, koja je postavljena nakon napada palestinskog samoubice na kontrolnom punktu u Erezu, na granici sa Izraelom, saopštile su vojne vlasti. "Blokada je ukinuta i palestinski radnici iz pojasa Gaze sada mogu da prelaze preko kontrolnog ...

Poginule četiri osobe

B92
2 povezane vesti »

Na granici uhapšeno sedam Avganistanaca

Blic - 13.01.2004

NEGOTIN (Beta) - Pripadnici pogranične policije u Negotinu uhapsili su sedmoro Avganistanaca koji su pokušali da ilegalno uđu u Srbiju, saopštila je juče policija. U saopštenju se navodi da su sedmorica Avganistanaca, među kojima je četvoro maloletnika, pokušali da se u noći između 8. i 9.

Sedam Avganistanaca uhapšeno zbog ilegalnog prelaska u SCG

B92
2 povezane vesti »

Srpska Nova godina u Podgorici

B92 - 13.01.2004

Podgorica -- U Podgorici će doček pravoslavne Nove godine biti obeležen tradicionalnim okupljanjem na centralnom gradskom trgu. Međutim, u crnogorskoj javnosti se više govori o tome da li i na koji način ona treba da bude proslavljena.

Na centralnom podgoričkom trgu doček Nove godine

B92
2 povezane vesti »

Poginula trojica talibana i dvojica avganistanskih vojnika

B92 - 17.01.2004

Kabul -- Trojica talibana i dvojica avganistanskih vojnika poginuli su u sukobu koji se razvio nakon napada iz zasjede na konvoj vladinog zvaničnika u južnom Avganistanu, rekao je lokalni ministar za inostrane poslove u provinciji Kandahar Kalid Paštun.

U Avganistanu poginulo ukupno 100 američkih vojnika

B92
2 povezane vesti »

Obeležena Nova godina po Julijanskom kalendaru

B92 - 14.01.2004

Beogra, Podgorica -- Početak Nove godine po Julijanskom kalendaru obeležen je u utorak uveče u Beogradu ponoćnim vatrometom sa Svetosavskog platoa, u organizaciji Skupštine opštine Vračar. Za razliku od nekih gradova u Srbiji i Crnoj Gori, u glavnom gradu nije priređen organizovan doček.

Vatromet u Beogradu za Srpsku novu godinu

B92
2 povezane vesti »

Srbiji preti potpuna zabrana izvoza mesa u EU

B92 - 13.01.2004

Novi Sad -- Srbija se nalazi pred ozbiljnom mogućnošću da dođe ne samo do smanjenja kvote od deset hiljada tona junetine, već i do potpune zabrane izvoza mesa u Evropsku uniju, piše Građanski list od utorka. Pozivajući se na izvor blizak republičkom Ministarstvu poljoprivrede, ovaj list piše da je ...

Jevtić negira mogućnost zabrane izvoza junetine u EU

B92
2 povezane vesti »

'Tolerancija' is spreading

Blic - 14.01.2004

'Coalition 'Together for Tolerance' is not going to disintegrate. On the contrary, this coalition is spreading and becoming stronger. It will survive in the political scene of Serbia until the next elections', Rasim Ljajic, one of that coalition's leaders said for 'Blic'.

Opposition negotiating about coalition

Blic
2 povezane vesti »

Medenica: Izjava Jovićevića biće objavljena u ponedeljak

B92 - 17.01.2004

Podgorica -- Državni tužilac Vesna Medenica rekla je za podgoričku "Pobjedu" da će u ponedeljak da saopšti detalje izjave koju je bivši ministar unutrašnjih poslova Andrija Jovićević dao MUP-u u vezi afere o trgovini ženama u Crnoj Gori.

Državni tužilac dobio Jovićevićevu izjavu

B92
2 povezane vesti »

Slike bile umotane u peškire i najlon

Blic - 14.01.2004

Pripadnici Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, prošle subote u okolini Aranđelovca našli su 15 slika poznatog srpskog slikara Paje Jovanovića koje su ukradene iz Muzeja u Aranđelovcu u noći između 15. i 16. marta 2001.

Pronađene ukradene slike Paje Jovanovića

B92
2 povezane vesti »