TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2004-06-21 - 2004-06-27

Jaka 80 zakonski vlasnik Jugoremedije

B92 - 26.06.2004

Beograd, Zrenjanin -- Makedonska "Jaka 80" po zakonu je povećala udeo svog kapitala u "Jugoremediji", odlučio je sud. Viši trgovinski sud u Beogradu doneo je rešenje kojim se potvrđuje da je makedonsko preduzeće "Jaka 80" na zakonit način izvršilo povećanje svog kapitala u farmaceutskoj fabrici ...

Jaka 80 po zakonu vlasnik Jugoremedije

B92

Protesti radnika Jugoremedije

B92
3 povezane vesti »

Za teška dela nema više blagih kazni

Blic - 26.06.2004

Komandna odgovornost, zločin protiv čovečnosti i krivična dela protiv životne sredine jesu nova krivična dela predviđena Nacrtom srpskog krivičnog zakonika, koji je predstavljen na jučerašnjoj konferenciji za štampu u Ministarstvu pravde.

Nova domaća krivična dela

B92

Uvedena komandna odgovornost

B92
3 povezane vesti »

Počinje saslušanje američkih vojnika

B92 - 21.06.2004

Bagdad -- Tri američka vojnika optužena za zlostavljanje iračkih zatvorenika u zatvoru Abu Graib pojaviće se pred vojnim sudom u Bagdadu. Saslušanja će se obaviti u ponedeljak u dobro obebeđenoj Zelenoj zoni - sedištu američkih okupatorskih vlasti u Bagdadu, rekli su zvaničnici.

“Abu Graib je mesto zločina”

B92
2 povezane vesti »

Singer: U Srbiji jača antisemitizam

B92 - 22.06.2004

Beograd -- U Srbiji je ove godine došlo do jačanja antisemitizma, ali je ta pojava nije drastična, izjavio je Aca Singer. Predsednik Saveza jevrejskih opština Aca Singer izjavio je da je poređenju sa nekim zemljama zapadne i istočne Evrope antisemitizam u Srbiji nije poprimio drastične ...

Prva konferencija o antisemitizmu

B92
2 povezane vesti »

Artman: Haški sud nema ekskluzivitet

B92 - 26.06.2004

Podgorica -- Artman kaže da tužilaštvo u Hagu nije detaljno upoznato sa slučajem deportovanja izbeglica iz Herceg Novog maja 1992. "Vraćanje izbeglica na zaraćeno područje, sa kojeg su izbegli zbog životne opasnosti, jeste ratni zločin i predstavlja teško kršenje međunarodnog humanitarnog prava.

Artman: Očekujemo hapšenje Karadžića

B92
2 povezane vesti »

Prekinuto suđenje Krajišniku

B92 - 25.06.2004

Hag -- Pred Haškim tribunalom prekinuto je suđenje Momčilu Krajišniku i biće nastavljeno krajem avgusta. Poslednji svedok Tužilaštva koji je danas završio iskaz, bio je američki ambasador Herbert Okun. Među dosadašnjim svedocima Tužilaštva bio je i Milan Babić, bivši predsednik srpske autonomne ...

Okun: Krajišnik ravnopravan Karadžiću

B92
2 povezane vesti »

Sve ugroženije internet slobode

B92 - 25.06.2004

Njujork -- Stanje internet sloboda u svetu pogoršano je poslednjih godina kako u autoritarnim tako i u demokratskim zemljama. Ovo je konstatacija Reportera bez granica u godišnjem izveštaju, pod nazivom "Internet pod prismotrom".

Nagrada RSF za internet slobode

B92
2 povezane vesti »

Počela izborna tišina

B92 - 25.06.2004

Beograd -- U Srbiji je u toku predizborna tišina, uoči drugog kruga predsedničkih izbora, u nedelju. Kao i do sada, tišina je počela u ponoć, sa četvrtka na petak, i trajaće do zatvaranja biračkih mesta u nedelju, u 20 časova.

Izborna tišina od ponoći

B92
2 povezane vesti »

U slavu života i mašte

Blic - 25.06.2004

Tekuća pozorišna sezona u Beogradskom dramskom pozorištu zvanično se završava večeras premijernim izvođenjem predstave 'Oskar i Mama Roz', Erika Emanuela Šmita u adaptaciji Ivane Dimić. Ovu emotivnu priču o bolesnom dečaku čija pisma bogu pronalazi u bolnici Mama Roz, izvodi Vesna Čipčić, dok je ...

Rambo u 'Ringu'

Blic
2 povezane vesti »

Nobody wants dual rate of exchange

Blic - 23.06.2004

'Neither Serbian Government nor its Minister for economic relations with abroad Predrag Bubalo, nor the National Bank of Serbia support the idea of dual rate of exchange and change of the so far regime of the rate of exchange policy', the National Bank of Serbia stated yesterday.

Proposal for two rates of exchange for Dinar

Blic
2 povezane vesti »