TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2004-03-08 - 2004-03-14

Milošević (ne) menja partiju

Blic - 09.03.2004

Pravni zastupnik Slobodana Miloševića, advokat Zdenko Tomanović, demantovao je za naš list informaciju da će haški optuženik i pritvorenik i lider SPS preći u SRS već do kraja ove nedelje. Advokat Svetozar Vujačić najavio je da iz 'pouzdanih izvora zna da će Milošević, razočaran oglušavanjem ...

Milošević neće komunicirati sa Tribunalom pisanim putem

B92
2 povezane vesti »

Cena zavisi od Vlade

Blic - 09.03.2004

Privatni pekari do petka neće podizati cenu hleba, a ako Vlada na tržište isporuči obećanih 30.000 tona brašna, hleb sigurno neće poskupeti i u narednih oko 45 dana - kaže za 'Blic' Dragan Ćirić, v.d. predsednika Unije pekara.

Hoće li biti novog talasa poskupljenja

B92
2 povezane vesti »

Buš: Ne isključujem ničiju odgovornost za napad

B92 - 13.03.2004

Vašington -- Američki predsednik, Džordž Buš, izjavio je u subotu da ne isključuje ničiju odgovornost za teroristički napad u Madridu i najavio pomoć SAD u hvatanju odgovornih za taj masakr. "Još uvek ne znamo ko je to učinio.

Buš optužio Kerija da nema čvrsta uverenja

B92
2 povezane vesti »

Ne stvaram 'džamahiriju'

Blic - 11.03.2004

Episkop bački Irinej izjavio je da on i njegova eparhija ne stvaraju u Vojvodini 'balkansku pravoslavnu džamahiriju', te da nije 'bacio nikakvu anatemu ili kletvu' na meštane Turije zbog održavanja 'Kobasicijade' u prvoj sedmici Velikog posta.

Vladika Irinej: ne stvaram "balkansku pravoslavnu džamahiriju"

B92
2 povezane vesti »

Predsednički izbori u Makedoniji 14. aprila

B92 - 09.03.2004

Skoplje -- Vanredni predsednički izbori u Makedoniji održaće se u sredu, 14. aprila, zvanično je u utorak saopštio predsednik makedonskog parlamenta Ljupčo Jordanovski. Na konferenciji za štampu Jordanovski je rekao da je odluku o raspisivanju izbora potpisao sinoć i da je iste večeri dostavljena ...

Vanredni predsednički izbori u Makedoniji 14. aprila

B92
2 povezane vesti »

Učiteljski fakultet na albanskom od iduće godine u Podgorici

B92 - 12.03.2004

Podgorica -- Na sastanku crnogorskih i međunarodnih predstavnika u Podgorici u petak je dogovoreno da studije Učiteljskog fakulteta na albanskom jeziku treba organizovati sa početkom naredne školske godine u Podgorici, a da se radi na omogućavanju preseljenja u Ulcinj, tako da nastava bude izvođena ...

Ministarstvo protiv osnivanja novih učiteljskih fakulteta

B92
2 povezane vesti »

Zabranjeni razgovori o klimi

Blic - 09.03.2004

LONDON - Naučni savetnik britanskog premijera Tonija Blera, Dejvid King, pozvan je da 'ograniči kontakte sa štampom' posle optužbi izrečenih na račun američkog predsednika Džordža Buša zbog nepreduzimanja mera protiv zagrevanja planete, objavio je londonski 'Indipendent'.

King: Otopljavanje opasnije od terorizma

B92
2 povezane vesti »

Mekgrejdi 62!

Blic - 12.03.2004

- Posle trećeg perioda saigrači su mi rekli da idem na 60 poena. Kada sam postigao 60 poena svi su mi obećali pomoć da stignem do 70. Međutim, 'ubila' su me slobodna bacanja - rekao je Mekgrejdi, koji je za 46 minuta šutnuo ukupno 63 puta.

Mekgrejdi na patosu

Blic
2 povezane vesti »

Gieno i vladika Artemije razmenili mišljenja o Kosovu

B92 - 12.03.2004

Gračanica -- Zamenik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Žan-Mari Gieno sastao se u petak ujutro sa vladikom raško-prizrenskim Artemijem i protosinđelom Savom Janjićem u konaku manastira Gračanica. Gieno je posle susreta kratko rekao novinarima da je sa sagovornicima razmenio mišljenja.

Gieno: Sprovođenje standarda bitno za sve narode na Kosovu

B92
2 povezane vesti »

Otkazan štrajk upozorenja železničara

B92 - 12.03.2004

Beograd -- Sindikat železničara Srbije saopštio je da je otkazao jednočasovni štrajk upozorenja koji je bio najavljen za petak od 18 do 19 časova. Kako je agenciji Beta rekao potpredsednik tog sindikata Miroslav Jeremić, štrajk upozorenja je otkazan, jer je sa rukovodstvom postignut dogovor i ...

ŽTP najavljuje štrajkove

Blic
2 povezane vesti »