TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2004-03-08 - 2004-03-14

Ne stvaram 'džamahiriju'

Blic - 11.03.2004

Episkop bački Irinej izjavio je da on i njegova eparhija ne stvaraju u Vojvodini 'balkansku pravoslavnu džamahiriju', te da nije 'bacio nikakvu anatemu ili kletvu' na meštane Turije zbog održavanja 'Kobasicijade' u prvoj sedmici Velikog posta.

Vladika Irinej: ne stvaram "balkansku pravoslavnu džamahiriju"

B92
2 povezane vesti »

Predsednički izbori u Makedoniji 14. aprila

B92 - 09.03.2004

Skoplje -- Vanredni predsednički izbori u Makedoniji održaće se u sredu, 14. aprila, zvanično je u utorak saopštio predsednik makedonskog parlamenta Ljupčo Jordanovski. Na konferenciji za štampu Jordanovski je rekao da je odluku o raspisivanju izbora potpisao sinoć i da je iste večeri dostavljena ...

Vanredni predsednički izbori u Makedoniji 14. aprila

B92
2 povezane vesti »

Đukanović: Vlada Srbije može računati na punu podršku

B92 - 11.03.2004

Podgorica -- Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je u sredu uveče, tokom razgovora sa ambasadorom Kine u Srbiji i Crnoj Gori Li Gobangom, da Vlada Srbije i njen premijer Vojislav Koštunica mogu računati na "punu podršku i konstruktivan odnos Crne Gore".

Đukanović: Vlada Srbije imaće punu podršku Crne Gore

B92
2 povezane vesti »

Gueno: Ekonomskim razvojem do mira u Kosovskoj Mitrovici

B92 - 13.03.2004

Priština -- Ekonomski razvoj i obostrano poštovanje je ključ koji će doneti mir u Kosovskoj Mitrovici, izjavio je u subotu podsekretar UN zadužen za mirovne misije Žan Mari Gueno, nakon razgovora sa zvaničnicima UN na Kosovu.

Gueno: Na Kosovu vidljiv napredak

B92
2 povezane vesti »

Štampa: Marovićeva poseta odložena zbog novih optužnica

B92 - 10.03.2004

Zagreb -- Zvanična poseta predsednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića Zagrebu, zakazana za 11. i 12. mart, odložena je na zahtev hrvatske strane zbog objavljivanja novih haških optužnica protiv generala Ivana Čermaka i Mladena Markača, piše zagrebački "Večernji list" pozivajući se na ...

Odložena Marovićeva poseta Hrvatskoj

B92
2 povezane vesti »

Gieno i vladika Artemije razmenili mišljenja o Kosovu

B92 - 12.03.2004

Gračanica -- Zamenik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Žan-Mari Gieno sastao se u petak ujutro sa vladikom raško-prizrenskim Artemijem i protosinđelom Savom Janjićem u konaku manastira Gračanica. Gieno je posle susreta kratko rekao novinarima da je sa sagovornicima razmenio mišljenja.

Gieno: Sprovođenje standarda bitno za sve narode na Kosovu

B92
2 povezane vesti »

Isakov: Preti mi Miodrag Kostić

Blic - 10.03.2004

Predsednik Reformista Vojvodine Miodrag Isakov potvrdio je juče da mu je vlasnik 'MK komerca' Miodrag Kostić u telefonskom razgovoru pretio 'susretom u četiri oka', onda kada Isakovu, doskorašnjem potpredsedniku Vlade, bude povučeno službeno obezbeđenje.

Isakov obavestio policiju da mu je vlasnik MK Komerca pretio

B92
2 povezane vesti »

Rektor BU: Neophodne izmene sastava i Poslovnika Saveta

B92 - 12.03.2004

Beograd -- Rektor Univerziteta u Beogradu Marija Bogdanović založila se za izmenu sastava Saveta za visoko obrazovanje i za obezbeđivanje mehanizama da odluke od važnosti za visoko školstvo u tom telu ne budu donošene preglasavanjem.

Raspisani izbori za rektora i prorektore BU

B92
2 povezane vesti »

Mijailu drago što nije proglašen ludim

Blic - 11.03.2004

Psihijatrijskom ekspertizom, koju je naložio prvostepeni sud u Stokholmu, utvrđeno je da Mijailo Mijailović, koji je optužen za ubistvo švedske ministarke inostranih poslova Ane Lind, ne boluje od ozbiljnih psihičkih smetnji, odnosno da je u vreme ubistva bio uračunljiv.

Sudski veštaci: Mijailović bio uračunljiv u vreme ubistva

B92
2 povezane vesti »

Besnilo u Novom Sadu

B92 - 12.03.2004

Novi Sad -- Nakon što je početkom nedelje republičko Ministarstvo za poljoprivredu proglasilo je Novi Sad i okolinu za područje ugroženo besnilom, veterinarska stanica Novi Sad preduzela je sve propisane mere za suzbijanje besnila.

Novi Sad i nekoliko okolnih mesta ugroženi besnilom

B92
2 povezane vesti »