TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2004-03-08 - 2004-03-14

SPO osuđuje pretnje Čanku i Kasi

B92 - 14.03.2004

Novi Sad -- Član Predsedništva Srpskog pokreta obnove Slobodan Živkucin najoštrije je osudio preteća pisma fantomskog suda iz srpske dijaspore u kojem su Nenad Čanak, predsednik vojvođanske Skupštine, i Jožef Kasa, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, osuđeni na smrt.

Načelnik SUP-a: Ispitujemo preteće pismo iz dijaspore

B92

Fantomska organizacija preti smrću Čanku i Kasi

B92
3 povezane vesti »

Lendejl: Suđenje u Beogradu u skladu sa radom Tribunala

B92 - 10.03.2004

Hag -- Haški tribunal pomno prati suđenje optuženima za ratni zločin na farmi Ovčara koje je u utorak počelo u Beogradu i nada se da će proces biti sproveden po najvišim standardima, rekli su u sredu predstavnici Tribunala i Tužilaštva u Hagu.

Šešelju i dalje dozvoljen kontakt samo pod nadzorom

B92
2 povezane vesti »

Smena dinastija

Blic - 09.03.2004

Na parlamentarnim izborima u Grčkoj pobedu je odnela konzervativna Nova demokratija, koja će na vlasti posle više od jedne decenije zameniti levičarski PASOK. Novoj demokratiji, čiji je lider Kostas Karamanlis (48), pripalo je 46 odsto glasova, dok je PASOK Jorgosa Papandreua osvojio 40,5 odsto ...

Izbori u Grčkoj: Novoj demokratiji najviše poslanika

B92
2 povezane vesti »

Isakov: Preti mi Miodrag Kostić

Blic - 10.03.2004

Predsednik Reformista Vojvodine Miodrag Isakov potvrdio je juče da mu je vlasnik 'MK komerca' Miodrag Kostić u telefonskom razgovoru pretio 'susretom u četiri oka', onda kada Isakovu, doskorašnjem potpredsedniku Vlade, bude povučeno službeno obezbeđenje.

Isakov obavestio policiju da mu je vlasnik MK Komerca pretio

B92
2 povezane vesti »

Godišnjica devetomartovskih demonstracija

B92 - 09.03.2004

Beograd -- U utorak se navršava 13 godina od velikih opozicionih demonstracija u Beogradu 9. marta 1991. U višečasovnom okršaju policije i demonstranata u centru Beograda poginuli su učenik Branivoje Milinović i policajac Nedeljko Kosović, a povređena su 203 demonstranta.

U utorak godišnjica devetomartovskih demonstracija

B92
2 povezane vesti »

Masoni na meti Al Kaide

Blic - 11.03.2004

U samoubilačkom bombaškom napadu na istanbulski restoran za vreme sastanka masonske lože poginule su dve osobe, dok ih je sedam povređeno. Napad su izvela dvojica bombaša samoubica, od kojih je jedan preminuo na licu mesta, dok je drugi preživeo eksploziju.

Bombaški napad na masonsku ložu u Istanbulu

B92
2 povezane vesti »

Rektor BU: Neophodne izmene sastava i Poslovnika Saveta

B92 - 12.03.2004

Beograd -- Rektor Univerziteta u Beogradu Marija Bogdanović založila se za izmenu sastava Saveta za visoko obrazovanje i za obezbeđivanje mehanizama da odluke od važnosti za visoko školstvo u tom telu ne budu donošene preglasavanjem.

Raspisani izbori za rektora i prorektore BU

B92
2 povezane vesti »

Referenduma nema do 2006. godine

B92 - 13.03.2004

Podgorica -- EU ne podržava pokušaje da se predupredi rok o donošenju konačne odluke o budućnosti državne zajednice Srbije i Crne Gore, izjavila je za podgoričke "Vijesti" portparol visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost, Kristina Galjak.

Vuković: Promeniti Ustavnu povelju SCG, referendum što pre

B92
2 povezane vesti »

UNMIK-u predato 45 tela Albanaca ekshumiranih u Batajnici

B92 - 12.03.2004

Merdare -- Predstavnicima UNMIK-a u petak su na administrativnom prelazu u Merdaru predati posmrtni ostaci 45 kosovskih Albanaca koji su ekshumirani u masovnoj grobnici u Batajnici. Šef biroa za ekshumacije i nestala lica Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Gvozden Gagić je rekao da su tela ...

Napadnuta ekipa RTS prilikom primopredaje ekshumiranih tela

B92
2 povezane vesti »

Mijailu drago što nije proglašen ludim

Blic - 11.03.2004

Psihijatrijskom ekspertizom, koju je naložio prvostepeni sud u Stokholmu, utvrđeno je da Mijailo Mijailović, koji je optužen za ubistvo švedske ministarke inostranih poslova Ane Lind, ne boluje od ozbiljnih psihičkih smetnji, odnosno da je u vreme ubistva bio uračunljiv.

Sudski veštaci: Mijailović bio uračunljiv u vreme ubistva

B92
2 povezane vesti »