TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2003-12-01 - 2003-12-07

Finale ljubavne priče

Blic - 04.12.2003

Na ulici su skandirali fudbalski navijači, a u vili je matičarka Zorica Čuišović obavila venčanje na srpskom. Da bi Lotar sve razumeo, njegov prevodilac je simultano prevodio. Mlada je sva sijala u svojoj bledoroze haljini prepunoj perlica.

Ja, ja, LOTAR

Blic
2 povezane vesti »

Zapad delimično snosi krivicu za popularnost ekstremista

B92 - 04.12.2003

Beograd -- Srpski premijer Zoran Živković izjavio je da SAD i Zapadna Evropa snose deo krivice za povećanu popularnost ekstremista bliskih režimu Slobodana Miloševića i umešanih u ratne zločine. U intervjuu agenciji Asošijetid pres, Živković je ocenio da suđenje Miloševiću i drugim ključnim ljudima ...

Živković: Zapad nema dovoljno razumevanja

B92
2 povezane vesti »

MMF zadovoljan reformom poreske uprave

B92 - 03.12.2003

Beograd -- Ministarstvo finansija i ekonomije Srbije saopštilo je u sredu da je tehnička misija Odeljenja za poreska pitanja Međunarodnog monetarnog fonda impresionirana rezulatatima koji su postignuti u implementaciji reformskih projekata u sektoru poreske uprave".

Budućnost poreskog sistema u principu dobrovoljnosti

B92
2 povezane vesti »

Uhapšeni osumnjičeni za skrnavljenje groblja u Zrenjaninu

B92 - 04.12.2003

Zrenjanin -- Policija u Zrenjaninu uhapsila je trojicu maloletnika zbog sumnje da su 26. novembra oskrnavili grobove na Mužljanskom groblju u tom gradu, ali ih je kasnije oslobodio istražni sudija. Kako se navodi u četvrtak u saopštenju policije, uhapšeni su maloletnici L.N, N.K. i K.D.

Prevrnuto 37 krstova na zrenjaninskom groblju

B92
2 povezane vesti »

Uhapšen osumnjičeni za bombaški napad na voz u Rusiji

B92 - 07.12.2003

Moskva -- Ruske vlasti su ui nedelju uhapsile jednog muškarca koji je osumnjičen za učešće u terorističkom napadu na putnički voz na jugu Rusije u kome je, u petak, ubijeno 42, a ranjeno više od 200 ljudi, saopštili su zvaničnici ruskog ministarstva unutrašnjih poslova .

Uhapšen muškarac osumnjičen za bombaški napad u Rijadu

B92
2 povezane vesti »

Glavni urednik Dana ne ide u Hag, jer nije dobio vizu

B92 - 03.12.2003

Podgorica -- Glavni i odgovorni urednik podgoričkog lista "Dan" Duško Jovanović neće se u četvrtak pojaviti pred Sudskim većem Haškog tribunala, jer ni danas nije dobio holandsku vizu, potvrdio je večeras agenciji Beta jedan od njegovih advokata Andjelko Ležajić.

Dušku Jovanoviću uskraćena viza za Hag

B92
2 povezane vesti »

Konačni rezultati izbora u Hrvatskoj

B92 - 03.12.2003

Zagreb -- Na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj najviše poslaničkih mesta, 66, osvojila je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), a sledi Socijaldemokratska partija (SDP) sa koalicijskim partnerima Librom, Liberalnom strankom (LS) i Istarskim demokratskim saborom (IDS) sa 43 zastupnika.

HSS neće u koaliciju sa HDZ-om za sastav nove vlade

B92
2 povezane vesti »

Počelo ministarsko zasedanje OEBS

B92 - 01.12.2003

Mastriht -- U Mastrihtu je u ponedeljak počela ministarska konferencija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, koju je otvorio holandski premijer Jan Peter Balkenende. Kako je najavljeno, glavne teme zasedanja biće problemi terorizma, trgovine ljudima i političke promene u Gruziji.

Komitetu za zaštitu novinara nagrada OEBS za novinarstvo

B92
2 povezane vesti »

Američka vojska: Ubijena 54 Iračanina

B92 - 01.12.2003

Bagdad -- Prema novim podacima, Američke snage u Iraku ubile su 54 Iračanina koji su pokušali da napadnu dva vojna konvoja SAD u Samari, na severu Iraka, saopštila je američka vojska. Portparol Četvrte pešadijske divizije američke vojske Vilijam Mekdonald izjavio je da je vojska na napade ...

Jedan američki vojnik u Iraku ubijen iz zasede

B92
2 povezane vesti »

Zvanični podaci: Jović predsednik opštine Kraljevo

B92 - 01.12.2003

Kraljevo -- Nov predsednik opštine Kraljevo je kandidat Srpskog pokreta obnove Radoslav Jović, saopštila je Opštinska izborna komisija. Jović u drugom krugu izbora za predsednika opštine, održanom u nedelju, dobio 17.230 glasova.