TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2003-10-06 - 2003-10-12

Tragedija mogla da bude sprečena?

Blic - 06.10.2003

Dva dana nakon tragičnog događaja u varoši Lapovo, kada je Slaviša Milojević (31) aktivirao bombu i ubio sebe i sina Marija starog 13 meseci, jasno je da je nesreća mogla biti veća, ali se postavlja i pitanje da li je tragedija, većim angažovanjem policije, mogla biti sprečena.

Što manje para, to više seksa

Blic - 06.10.2003

Ne, sasvim je obrnuto! U Srbiji seks cveta, ima ga sve više i više, tvrde antropolozi, a seksolozi potvrđuju da bi se i iz njihove prakse, kao utisak, a ne kao statistika doduše, mogao izvući takav zaključak. Na delu je stara definicija, krilatica da je seks 'sirotinjska zabava”.

To get advantage in the first round

Blic - 06.10.2003

'I believe that presidential elections will succeed. All analyses show that the choice will be between Dragoljub Micunovic and me. If elections are going to be valid, I am sure that I shall win in the first round', SRS presidential candidate Tomislav Nikolic says for 'Blic'.

Citizens of Cacak in front of the Parliament

Blic - 06.10.2003

Velimir Ilic, leader of New Serbia came yesterday from Cacak to Belgrade with his supporters to mark the third anniversary of October 5 changes. In the fleet lead by an excavator, there were also five trucks and seven passenger cars.

Opasni ćelavci sa margine

Blic - 06.10.2003

- Policija vodi rat protiv skinsa i kad god može privodi svakog ko je ćelav, a nije 'dizelaš' ili 'gorila' - kažu beogradski skinhedsi. Napominju i da su u neobjavljenom ratu s medijima, jer se 'samo piše o njihovim tučama, dok drugu stranu niko ne želi da čuje.

'Otpor': Defense from profiteers

Blic - 06.10.2003

Peoples movement 'Otpor' organized yesterday evening action called 'Be defense' on the occasion of the 3rd anniversary of October 5 events that brought changes in Serbia. Several thousands of citizens walked through Belgrade streets in downtown.

Manje para, manje seksa?

Blic - 06.10.2003

- Ne slažem se sa tim. Ako ga volim mogu i ja da se snađem za pare. Nisam u fazonu da tip ima para i kola. Uopšte mi nije bitno i gde ćemo izaći. - Ne. Ako devojka hoće da pristane na seks zbog para, treba da se ubije . Uvek može da se snađe bez para, samo treba biti kreativan. - Ne.

Volim da pevam i da igram basket

Blic - 06.10.2003

- Ne volim poziranje, nisam takav tip. Da sam hteo da se bavim poziranjem, verovatno bih bio maneken. Ali, 'ajde, kad se već mora, onda nije teško - rekao nam je Sergej i nastavio priču o novom albumu. - Moje pesme nisu autobiografske, ja uvek imam temu i po toj temi napišem pesmu.

Vilnev u penziji posle otkaza u BAR-u

Blic - 06.10.2003

LONDON - Kanađanin Žak Vilnev je u Indijanapolisu izgleda odvezao poslednju trku u Formuli 1. Bivši šampion iz 1997. godine dobio je otkaz u ekipi BAR i veoma je verovatno da neće biti učesnik Gran prija Japana, 12. oktobra na stazi Suzuka, već će njegovo mesto zauzeti ljubimac domaće publike ...

Protect Serbs if you want independence

Blic - 06.10.2003

Former American envoy to the Balkans, Richard Holbrook appealed to Kosovo officials to protect Serbs in Kosovo, otherwise they shall not be able to achieve what they are working for. 'You cannot achieve that what you have been looking for years by killing or not protecting Serbs in Kosovo.