TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2003-10-06 - 2003-10-12

Tužilac: Pravda može biti zadovoljena i uslovnom kaznom

B92 - 08.10.2003

Kosovska Mitrovica -- Suđenje predsedniku i članu Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova i Metohije Milanu Ivanoviću i Nebojši Joviću okončano je u sredu u opštinskom sudu u Kosovskoj Mitrovici završnim obraćanjem tužioca i advokata.

Nastavljeno suđenje Ivanoviću i Joviću

B92
2 povezane vesti »

Isakov: Poslanici više ne odlučuju ni o čemu

B92 - 11.10.2003

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije i lider Reformista Vojvodine Miodrag Isakov ocenio je da je republički parlament degradiran i da ništa ne predstavlja, dok krupni kapital kontroliše pojedine ljude u Vladi Srbije. Isakov je u intervjuu za “Blic” rekao da biznismeni kontrolišu sudstvo, policiju, ...

Dinkić: Intenzivno razgovaramo sa Orlićem, Ljajićem i Isakovom

B92
2 povezane vesti »

Eksplozije u Baskiji uništile 11 kamiona

B92 - 12.10.2003

Madrid -- Dve eksplozije i požar uništile su u nedelju rano izjutra 11 kamiona u baskijskom gradu Irunu, ali nema povređenih, saopštila je policija. Španski mediji javili su da eksplozije nose neka obležja baskijske separatističke grupe ETA, ali policija je saopštila da je još rano iznositi tvrdnje ...

Policija uhapsila 28 separatista na severu Španije

B92
2 povezane vesti »

Džon Gudiš okrivio sindikate da ne poštuju dogovore

B92 - 12.10.2003

Smederevo -- Predstavnici radničkih sindikata "Ju-Es Stila", bivšeg smederevskog Sartida, prekršili su dogovor o držanju pregovora u tajnosti i započeli javnu kampanju kako bi diskreditovali tu kompaniju i njeno rukovodstvo, izjavio je predsednik "Ju-Es Stil Košice" Džon Gudiš.

Direktor Sartida: Nisam se potukao sa prvim saradnikom

B92
2 povezane vesti »

Nezavisno pravosuđe ključno za borbu s kriminalom

B92 - 07.10.2003

Beograd -- Državni tužilac Velike Britanije, lord Piter Goldsmit, ocenio je u utorak da je izgradnja nezavisnog pravosuđa najbolji način za smanjenje stepena organizovanog kriminala i ostvarenje pravde. On je, posle sastanka sa sudijama i predsednikom Okružnog suda u Beogradu Radoslavom Baćovićem, ...

U utorak poseta lorda Goldsmita SCG

B92
2 povezane vesti »

Vašington: Dijalog će početi i bez saglasnosti parlamenta KIM

B92 - 11.10.2003

Beograd -- Jedan visoki zvaničnik Stejt departmenta izjavio je da će razgovori Beograda i Prištine početi kada su i zakazani, 14.oktobra, bez obzira na to što parlament Kosova i Metohije nije dao saglasnost za dijalog u Beču.

SAD pozdravljaju najavu početka dijaloga

B92
2 povezane vesti »

Automobil bomba u Bagdadu ubio najmanje šest Iračana

B92 - 12.10.2003

Bagdad -- Najmanje šest Iračana poginulo je kada je bombaš samoubica uleteo kolima u jedan hotel u Bagdadu u kojem, kako se veruje, odsedaju pripadnici američke tajne službe CIA, zvaničnici SAD i članovi Vladajućeg saveta Iraka.

U Bagdadu poginulo osam osoba

B92
2 povezane vesti »

Mićunović: Pregovori o Kosovu biće teški, moramo biti složni

B92 - 12.10.2003

Podgorica -- Dragoljub Mićunović, predsednik Skupštine Srbije i Crne Gore i, kako je najavljeno, kandidat vladajuće koalicije za predsednika Srbije, izjavio je da će razgovori u Beču o pitanju Kosova i Metohije biti "dugi i teški", jer postoji "mnogo faktora i lobija koji su u to uključeni".

Mićunović: Bojkot predsedničkih izbora je iracionalan

B92
2 povezane vesti »

No delay of dialog on Kosovo

Blic - 10.10.2003

High representative of European Union Javier Solana said that 'dialog between Belgrade and Pristina was of crucial importance for European Union' and that it had to begin as scheduled, on October 14 in Vienna. Officials close to Solana warned that failure by Albanian representatives to come to ...

Consultations before dialog on Kosovo

Blic
2 povezane vesti »

Skup mladih lidera Zapadnog Balkana

B92 - 06.10.2003

Beograd -- U prostorijama Multikulturnog centra u Beogradu u nedelju uveče je otvoren trodnevni skup "Saradnja mladih lidera u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma na Zapadnom Balkanu", u organizaciji Foruma za etničke odnose.