TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2003-10-06 - 2003-10-12

UNICEF: U SCG dvostruko veća smrtnost beba nego na Zapadu

B92 - 10.10.2003

Beograd -- U Srbiji i Crnoj Gori godišnje umre dvostruko više beba i dece mlađe od pet godina nego u razvijenim industrijskim zemljama, i to pre svega zbog siromaštva, niskog nivoa zdravstvene zaštite i neuhranjenosti. Predstavnica kancelarije UNICEF u Beogradu Meri Blek izjavila je da ta činjenica ...

UNICEF: U SCG dvostruko veća smrtnost beba nego na Zapadu

B92
2 povezane vesti »

Novu vladu prave tri partije

Blic - 11.10.2003

Srđan Bogosavljević, direktor 'Strateškog marketinga', ocenio je u izjavi za naš list ne isključuje mogućnost skorog raspisivanja parlamentarnih izbora. - Sudeći prema svemu što se dešava na političkoj sceni, čini mi se da će nervoza u vlasti biti takva da će rezultirati raspisivanjem izbora.

Bogosavljević: Moguće skoro raspisivanje parlamentarnih izbora

B92
2 povezane vesti »

Udruženje: Kršenje zakona, Ustava i Poslovnika Parlamenta

B92 - 10.10.2003

Beograd -- Udruženje građana za vraćanje oduzete imovine “Beograd” saopštilo je u čertvrtak da je Skupština Srbije dužna da odmah, na početku sednice, odlučuje da po hitnom postupku u dnevni red bude uvršćen i Predlog zakona o privremenoj zabrani raspolaganja određenom imovinom.

Udruženje "Beograd": Skupština krši ustav i poslovnik

B92
2 povezane vesti »

Ubijen tigar koji je pobegao iz ZOO-vrta na Paliću

B92 - 06.10.2003

Palić -- Za razliku od neposlušnog tigra u Njujorku, koji je pošto je napao gazdu samo omamljen kako bi bio smiren, subotička tigrica koja se usudila da napusti otvoreni kavez u zoološkom vrtu, nije više među živima. Objašnjenje je da sredstva za narkozu razdražuju tigrove.

"Orka" podnela prijavu protiv direktora Zoo vrta na Paliću

B92
2 povezane vesti »

Marija Rašeta Vukosavljević napustila Fond za razvoj

B92 - 08.10.2003

Beograd -- Ministarka saobraćaja Srbije Marija Rašeta Vukosavljević podnela je ostavku na mesto člana Upravnog odbora Fonda za razvoj. Vlada Srbije je 2. oktobra Mariju Rašeta Vukosavljević razrešila te funcije na njen zahtev, navodi “Službeni glasnik”.

O nacrtu Zakona o konfliktu interesa

B92
2 povezane vesti »

Švarceneger nov guverner Kalifornije

B92 - 08.10.2003

Los Anđeles -- Glumac Arnold Švarceneger izabran je za novog guvernera Kalifornije. “Želim da budem narodni guverner. Želim da predstavljam sve. Verujem u narod Kalifornije i znam da zajednički možemo da postignemo velike stvari.

Kalifornija bira guvrenera, Švarceneger favorit

B92
2 povezane vesti »

Lekari razdvojili grčke sijamske blizankinje

B92 - 12.10.2003

Rim -- Lekari u Rimu uspešno su razdvojili četveromesečne sijamske bliznakinje iz Grčke, u operaciji koja je trajala više od 12 sati, javio je AFP pozivajući se na medicinske izvore. Operaciju, koja je počela u subotu u bolnici Gemeli, izveo je tim lekara pod vođstvom italijanskog neurohirurga ...

Razdvojeni egipatski sijamski blizanci

B92
2 povezane vesti »

Solana: Pažljivim radom na dijalogu u Beču izbeći tenzije

B92 - 12.10.2003

Podgorica -- Visoki predstavnik Evropske Unije Havijer Solana upozorio je uoči početka dijaloga Prištine i Beograda da "obe strane treba pažljivo da rade kako bi se izbegle tenzije". "Ubeđen sama da će obe strane poštovati svoje obaveze, okrenuti list i početi sa stvaranjem novih veza.

Solana: Dijalog Beograd-Priština mora početi 14. oktobra

B92
2 povezane vesti »

Ćuruvija: "Uhapsite Mihajlovića"

B92 - 10.10.2003

Beograd -- Jovo Ćuruvija, brat ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, uputio je premijeru Srbije Zoranu Živkoviću pismo u kom traži hapšenje ministra unutrašnjih poslova Srbije Dušana Mihajlovića. "Predlažem Vam da hitno uhapsite ministra policije Dušana Mihajlovića, jer je svojim nečinjenjem, a možda ...

Uhapsite Mihajlovića!

Blic
2 povezane vesti »

Kadirov najavio oštru borbu protiv separatista

B92 - 07.10.2003

Grozni -- Nov predsednik Čečenije Ahmad Kadirov najavio je oštriju borbu protiv separatista pošto je Moskva odbacila međunarodne kritike izbornog procesa. Kadirov je ubedljivo pobedio na izborima u nedelju, ali su neke grupe za zaštitu ljuskih prava nazvale izborni proces farsom, dok su neke zemlje ...

Izborna komisija: Kadirov se može smatrati predsednikom

B92
2 povezane vesti »