TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2003-01-13 - 2003-01-19

Keli najavio "sporo" rešenje nuklearne krize

B92 - 16.01.2003

Peking -- Zamenik državnog sekretara SAD Džejms Keli izjavio je da će rešavanje nuklearne krize sa Severnom Korejom biti "veoma spor proces", ali proces koji je "na putu da bude rešen". Keli je posle razgovora s kineskim zvaničnicima o mogućim rešenjima krize sa Severnom Korejom i sredu istakao da ...

"SAD voljne da razgovaraju sa Severnom Korejom"

B92
2 povezane vesti »

Gras i Le Kare: Nije reč o Sadamu Huseinu već o nafti

Blic - 17.01.2003

HAMBURG/LONDON - Nemački književnik i dobitnik Nobelove nagrade za književnost Ginter Gras optužio je SAD i njene saveznike koji prete Iraku za 'licemerje i samovolju'. 'Rat je željen i ponovo je reč o nafti', napisao je Gras juče u autorskom tekstu za nemačku novinsku agenciju DPA.

Džon Le Kare: Amerikanci su poludeli

B92
2 povezane vesti »

Batić: DOS i Vlada odgovorni što Srbija nema grb i himnu

B92 - 14.01.2003

Beograd -- Ministar pravde u Vladi Srbije i lider Demohrišćanske stranke Srbije Vladan Batić optužio je DOS i Vladu Srbije da su odgovorni što Srbija u protekle 2 godine nije promenila državne simbole. "Skoro niko, ni u Vladi, ni u DOS, nije pokazao želju da Srbija promeni himnu, grb i zastavu.

Vlada protiv 'Bože pravde'

Blic
2 povezane vesti »

"Rat protiv Iraka neizbežan"

B92 - 16.01.2003

Hjuston -- Direktor teksaškog analitičkog centra “Stratfor” Džordž Fridmen u razgovoru za Radio B92 je izjavio da je rat protiv Iraka neizbežan i da bi mogao da usledi u naredna 2 meseca. “Verovatnoća američkog vojnog napada na Irak u narednih šezdeset dana je izuzetno velika.

Bliži se početak napada na Irak

Blic
2 povezane vesti »

Slučaj nije za policiju

Blic - 17.01.2003

PODGORICA - Povodom incidenta, koji se dogodio u centru Podgorice 14. januara u večernjim satima, oglasio se selektor fudbalske reprezentacije Jugoslavije, Dejan Savićević. On je, u otvorenom pismu upućenom javnosti, demantovao informacije o težini ovog slučaja, odnosno opasnosti fizičke pretnje ...

Pištoljem na Savićevića

Blic
2 povezane vesti »

Nađen odbegli monah

Blic - 18.01.2003

NOVI SAD (Beta) - Organi gonjenja ušli su u trag monahu Ilarionu, bivšem starešini manastira Hopovo na Fruškoj gori, koji je polovinom 2001. privođen istražnom sudiji Opštinskog suda u Novom Sadu zbog optužbi za pedofiliju. Kako piše novosadski 'Dnevnik', Ilarion, čije je svetovno ime Jovan Mišić, ...

Ilarion postavljen za igumana manastira Sveta Trojica

B92
2 povezane vesti »

Čović traži od Štajnera postovanje sporazuma o Mitrovici

B92 - 18.01.2003

Priština -- Albanski prištinski list "Koha Ditore" objavio je u subotu da je predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović pozvao šefa UNMIK-a Mihaela Štajnera na obavezu poštovanja sklopljenog sporazuma o severnom delu Kosovske Mitrovice.

Sastanak delegacije "Povratka" i Štajnera u Prištini

B92
2 povezane vesti »

Policajci nadziru pošte, banke, pumpe...

Blic - 18.01.2003

BEOGRAD - Zbog mogućih međunarodnih konflikata i opasnosti od terorističkih napada, MUP Srbije je obavestio preduzeća koja obavljaju delatnosti od vitalnog značaja za republiku o potrebi preduzimanja pojačanih mera bezbednosti objekata i imovine.

MUP: Pojačati mere bezbednosti

B92
2 povezane vesti »

Crveni krst najavio ukidanje pomoći izbeglicama u Prokuplju

B92 - 15.01.2003

Prokuplje -- Iako veliki broj porodica izbeglih sa Kosova u Prokuplju živi na rubu egzistencije, iz Crvenog krsta se najavljuje da će im na proleće biti potpuno ukinuta humanitarna pomoć koju ostvaruju preko opštinskog ogranka te organizacije, izveštava dopisnik Radija B92 Ljiljana Danilović.

Novi stanovi predati izbeglicama iz Hrvatske i BiH

B92
2 povezane vesti »

Savet NATO: Međunarodne snage ostaju na Balkanu

B92 - 15.01.2003

Brisel -- Savet NATO je u sredu u Briselu zaključio da krupni problemi koji ugrožavaju bezbednost Balkana nalažu da međunarodne vojne i civilne snage i dalje ostanu na tom području, rekao je novinarima jedan zvaničnik u sedištu Atlantskog saveza.

NATO saglasan da EU preuzme misije na Balkanu

B92
2 povezane vesti »