TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2003-06-23 - 2003-06-29

Svilanovic and Jovanovic primary targets

Blic - 24.06.2003

Belgrade - Special prosecutor Jovan Prijic said that March and April this year were the most difficult time of all parts of the legitimate actual power. 'Had the criminals succeeded, in the next phase of their plan they would after assassination of premier Djindjic took Special Operations Unit in ...

Krećem u borbu

Blic - 24.06.2003

U sezoni na izmaku u Narodnom pozorištu Beograd je, kako je primećeno, premijerno odigrana 'cela školska lektira'. Na scenama ovog pozorišta odigrane su predstave kao što su Geteov 'Faust' i to oba dela, čiji je značaj tim veći ako se zna da se drugi dao 'Fausta' retko izvodi i u Nemačkoj.

Kad Srbin ljubi i psuje

Blic - 24.06.2003

Na kapiji jednog prelepog dvorišta, na kraju Fruškogorske ulice gurala se ekipa brojnih novinara, fotoreportera, komarmana...Unaokolo, po kaldrmi, smešteni su kamioni, ketering, šminkernica u autobusu. Tu je juče pala tzv. ‘prva klapa’ filma 'CivilLife' poznatog reditelja i scenariste Miloša ...

Meta traži veći pragmatizam od kosovskih političara

B92 - 24.06.2003

Tirana -- Ministar inostranih poslova Albanije Iljir Meta zatražio je veći pragmatizam od političara na Kosovu njihovu i saradnju sa UNMIK. "Efektivna saradnja UNMIK i kosovskih institucija neophodna je za demokratsku i evropsku budućnost Kosova.

Dozvoljeno voditi računa o rasi, ali da nije presudno

B92 - 24.06.2003

Vašington -- Više škole i državni univerziteti imaju pravo da prilikom upisa studenata vode računa o njihovoj rasi i etničkom poreklu, ali to ne sme da bude odlučujuć faktor, zaključio je Vrhovni sud SAD. Odluka je doneta u ponedeljak minimalnom većinom glasova i obrazložena činjenicom da ...

Vrhovni sud Kube potvrdio kazne disidentima

B92 - 24.06.2003

Havana -- Kubanski Vrhovni sud potvrdio je, uprkos međunarodnim protestima, kazne zatvora izrečene protiv 25 disidenata, među kojima je pisac i novinar Raul Rivero. Rivero je u aprilu proglašen krivim zbog navodnog "rada za jednu stranu vladu" i zbog veleizdaje osuđen na 20 godina zatvora.

Ubijen zato što je komentarisao loše pevanje

B92 - 24.06.2003

Manila -- Jedan Filipinac je ubijen, a njegov prijatelj teško povređen zato što su sarkastično aplaudirali studentu koji je loše pevao Sinatrinu pesmu "My way". Dvadesetjednogodišnji student se uvredio reakcijom žrtve na njegovo pevanje u jednom karaoke baru u Manili, javljaju filipinski mediji.

Veselinov traži sednicu DOS o Ustavu Srbije

B92 - 24.06.2003

Pančevo -- Predsednik koalicije Vojvodina i jedan od lidera DOS Dragan Veselinov zatražio je sednicu Predsedništva DOS na kojoj bi bi bilo razmatrano pitanje izrade Ustava Srbije i ustavnog statusa Vojvodine. "Zabrinut sam sporošću izrade nacrta Ustava Srbije i ustavnog dokumenta Vojvodine i nekim ...

Ekspertski tim za potrebe invalida

B92 - 24.06.2003

Beograd -- Koordinacioni odbor organizacija invalida Srbije izradiće radnu verziju Zakona o organizacijama invalida i dostaviće ga Ministarstvu pravde, Vladi i Skupštine Srbije na razmatranje, odlučeno je na sednici tog odbora.

Projekat informisanja građana o EU

B92 - 24.06.2003

Beograd -- Ministarstvo Srbije za ekonomske odnose sa inostranstvom i Savetodavni centar za ekonomska i pravna pitanja predstavili su projekat "Strategija komunikacije Srbije u procesu stabilizacije i pridruživanja", čiji je cilj pravovremeno informisanje građana o odnosima Srbije i Evropske unije.