TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2002-03-11 - 2002-03-17

Za lekare povišica ili štrajk u aprilu

Blic - 12.03.2002

BEOGRAD (Beta) - Sindikat lekara i farmaceuta Srbije zatražio je juče od Vlade Srbije da anulira januarsko smanjenje plata u zdravstvu od 7,5 odsto, i da dodatno poveća plate zaposlenima u tom sektoru u skladu sa stručnom spremom i odgovornošću posla koji obavljaju.

Država diktira skupoću kredita

Blic - 12.03.2002

BEOGRAD - Kada će banke početi da odobravaju stambene kredite jedno je od najčešćih pitanja koje svakodnevno postavljaju čitaoci 'Blica'. Glad za kreditima, posebno onim sa dužim rokom vraćanja, podjednako je prisutna i kod privatnih preduzetnika i kod građana.

Sedam zdravih pravila

Blic - 12.03.2002

Dijabetes, bolesti jetre, maligna, kardiovaskularna i oboljenja krvnih sudova mogu se sprečiti i izlečiti pravilnom ishranom. Dovoljno je da se pridržavate sedam pravila koje preporučuje Zlatko Pejić, jedan od najpriznatijih svetskih makrobiotičara, čijim predavanjima su prošle nedelje ...

Najskuplji grad u Srbiji Novi Sad

Blic - 12.03.2002

BEOGRAD (Beta) - Novi Sad je najskuplji među većim gradovima u Srbiji, pokazuje decembarska analiza cena na malo, koju je uradio Savezni zavod za statistiku. Analizirane su cene u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici i Zrenjaninu.

Nagrada za stubove pozorišta

Blic - 12.03.2002

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Narodnom pozorištu najavljeno je ustanovljenje glumačke nagrade 'Velika Žanka', u znak sećanja na Žanku Stokić. Na čelu žirija ove nagrade, koja će biti dodeljena do 1. juna je Mira Stupica.

Za Portugal 12. oktobra iz Rima Piksi: Teren važniji od rivala

Blic - 12.03.2002

BEOGRAD - Prvu utakmicu u kvalifikacijama za EP 2004. godine, koje će organizovati Portugal, Jugosloveni će igrati 12. oktobra u Italiji, a tri dana kasnije u Beogradu će gostovati selekcija Finske. Ovo će biti jedine dve utakmice koje će plavi odigrati u 2002.

Astrologija i bolest

Blic - 12.03.2002

Na Drugoj konferenciji astrologa Balkana (8-10. mart), među brojnim učesnicima sa tri kontinenta, veliku pažnju privukao je svojim izlaganjem na temu astromedicine Sergej Šestopalov, rektor Astrološke akademije u Sent Peterburgu.

Krevet od pet do 60 evra

Blic - 12.03.2002

BEOGRAD (Beta) - Tokom letnje turističke sezone u Crnoj Gori, turističke usluge moći će da se plaćaju samo u zvaničnoj valuti, odnosno u evrima - najavio je juče pomoćnik crnogorskog ministra turizma Slobodan Leković. 'Dinar kao platežno sredstvo neće moći da se koristi, ali ukoliko bi nadležni ...

Odluka o prvom mestu u Železniku

Blic - 12.03.2002

BEOGRAD - Do kraja YUBA lige ostalo je još 6. kola, a potpuna neizvesnost vlada osim za uz Radnički drugi tim koji će se preseliti u Prvu B ligu i prvo mesto uoči početka plej-ofa. Počasna pozicija pripašće Budućnosti, Železniku i Partizanu, a dan odluke mogla bi da bude nedelja i međusobni duel ...

Žestoka svađa Đinđića sa ministrom policije

Blic - 12.03.2002

BEOGRAD - Iznenadni odlazak ministra unutrašnjih poslova Dušana Mihajlovića na godišnji odmor posledica je žestoke svađe sa premijerom Zoranom Đinđićem - kaže neimenovani izvor 'Blica' blizak Vladi Srbije. Problemi u komunikaciji Mihajlovića i Đinđića, kako kaže naš sagovornik, kulminirali su nakon ...