TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2001-02-26 - 2001-03-04

ISAKOV: BICU DIREKTOR TEK KAD SE LIKVIDIRA RTS

B92 - 27.02.2001

Savezni poslanik iz Novog Sada Miodrag Isakov tvrdi da nije odustao od kandidature za direktora Radio-televizije Srbije, ali da ce se ove funkcije prihvatiti tek kada budu postovani njegovi uslovi, medju kojima je i potpuna likvidacija sadasnjeg RTS.

CESKA VLADA BEOGRADU POKLANJA 10 NOVIH AUTOBUSA

B92 - 27.02.2001

Ministar industrije i trgovine Ceske Republike Miroslav Greger predace u sredu Skupstini grada Beograda 10 novih autobusa, saopsteno je iz Sekretarijata za informisanje Skupstine grada. Ispred Skupstine grada autobuse ce primiti savezni ministar saobracaja i potpredsednik Gradske vlade Aleksandar ...

UNIVERZITETU PREDSTOJI TEMELJNA REFORMA

B92 - 27.02.2001

Jedna od najstarijih institucija srpske kulture, nauke i duhovnosti, Univerzitet u Beogradu, posvetice se temeljnoj reformi obrazovanja i upravljanja obrazovnim ustanovama, kako bi se povecala efikasnost studija, rekla je u utorak rektor UB Marija Bogdanovic.

UNHCR ZA POSMATRACKU MISIJU EU NA JUGU SRBIJE

B92 - 27.02.2001

Agencija Ujedinjenih nacija za izbeglice apelovala je na Evropsku uniju da posalje posmatracku misiju u krizno podrucje juga Srbije. "Posmatracka misija bi pomogla u izgradnji poverenja i obuzdavanju rastucih tenzija izmedju Albanaca i Srba u vecinski Albancima naseljenoj oblasti Preseva", izjavio ...

POLOVINOM APRILA PO 110 DM STARIM DEVIZNIM STEDISAMA

B92 - 27.02.2001

Guverner Narodne banke Jugoslavije Mladjan Dinkic najavio je da ce, na osnovu Zakona o isplati stare devizne stednje, 15. aprila poceti isplata 110 maraka po jednom stednom ulogu, a ostale ce biti obavljene 15. juna, 15. septembra i 15. decembra.

SEDNICA REPUBLICKE SKUPSTINE O IZMENI POSLOVNIKA

B92 - 27.02.2001

Poslanici Skupstine Srbije na vanrednom zasedanju raspravljaju o izmenama Poslovnika. DOS je predlozio izmene Poslovnika kojima je izmedju ostalog, predvidjeno da se smanji broj poslanika koji ucestvuju u raspravi, da se ogranici trajanje replika na 3 minuta, kao i niz drugih izmena koje se odnose ...

PROTEST ZDRAVSTVENIH RADNIKA PRED VLADOM SRBIJE

B92 - 27.02.2001

Nekoliko stotina clanova Novog sindikata zdravstva okupilo se u utorak oko podne ispred zgrade Vlade Srbije trazeci dvostruko povecanje plata i poboljsanje uslova rada, ali i, kako je istakao predsednik sindikata Zivorad Mrkic, postovanje prava pacijenata da budu leceni na dostojanstven nacin.

PROTEST UDRUZENJA KIDNAPOVANIH I NESTALIH NA KOSOVU

B92 - 27.02.2001

Grupa od oko 30 clanova Udruzenja porodica kidnapovanih i nestalih lica na Kosovu protestovala je u utorak ispred zgrade jugsolovenskog parlamenta trazeci pomoc vlasti i javnosti u otkrivanju sudbine njihovih nestalih rodjaka.

HRVATSKA CE POKRENUTI RESAVANJE OTVORENIH PITANJA SA SRJ

B92 - 27.02.2001

Hrvatski ministar inostranih poslova Tonino Picula najavio je u Briselu da ce Hrvatska pokrenuti konacno resavanje pitanja Prevlake, statusa Hrvata u Jugoslaviji, sudbine nestalih, povratka otudjenog kulturnog blaga i uspostavljanja platnog prometa.

KFOR CE POVECATI BEZBEDNOST MAKEDONSKE GRANICE

B92 - 27.02.2001

Generalni sekretar NATO-a Dzordz Robertson izjavio je u utorak u Briselu da ce komandant KFOR-a preduzeti dopunske mere za povecavanje bezbednosti na severnoj makedonskoj granici sa Kosmetom, prenosi Srna. Robertson je rekao da su razmotrene i druge mere za pomoc makedonskim vlastima za poboljsanje ...