TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2001-02-05 - 2001-02-11

"PRIVATIZACIJA U SRJ NE MOZE BITI ISTA KAO U MADJARSKOJ"

B92 - 05.02.2001

Potpredsednik Demohriscanske stranke Srbije Milodrag Savicevic, upozorio je u ponedeljak vlasti da u procesu donosenja Zakona o privatizaciji vode racuna o poreklu drustvene imovine. “Imamo informaciju da ce ta imovina biti proglasena za drzavnu i da ce privatizaciju vrsiti jedna drzavna agencija”, ...

"ZASTITI DOMACU INDUSTRIJU CARINSKIM STOPAMA"

B92 - 05.02.2001

»Mi se ne plasimo konkurencije strane robe na nasem trzistu, ali insistiramo da ona bude ocarinjena na isti nacin kao i nasi proizvodi kada se plasiraju na zapadnoevropska trzista «, ocenili su u ponedeljak pretstavnici domace industrije.

HIBER: JUGOSLAVIJA NE MOZE DA IZBEGNE SARADNJU

B92 - 05.02.2001

SR Jugoslavija ne moze da izbegne saradnju sa Haskim tribunalom koja ce ici do nivoa ekstradicije, pa ce morati da izmeni odluke u domacem zakonodavstvu koje zabranjuju ekstradiciju jugoslovenskih drzavljana, ocenio je u potpredsednik Gradjanskog saveza Srbije i predsednik Odbora za pravosudje ...

U CETVRTAK O PREDLOGU ZAKONA O SARADNJI SA HASKIM SUDOM?

B92 - 05.02.2001

Savezna vlada bi u cetvrtak trebalo da razmotri tekst predloga Zakona o saradnji sa Medjunarodnim krivicnim sudom za ratne zlocine u bivsoj Jugoslaviji, ali je jos neizvesno da li ce ovaj projekat posle sednice Zizicevog kabineta dobiti zeleno svetlo za skupstinsku proceduru, pise "Blic" u borju od ...

IVOSEVIC: OBEZBEDICEMO PROCEDURU SARADNJE SA HAGOM

B92 - 06.02.2001

Politicko obecanje premijera Djindjica u Vasingtonu da ce izmena pravnih propisa i promene u sudstvu omoguciti punu saradnju sa Haskim tribunalom do kraja iduceg meseca najavljuje ubrzanu kadrovsku i zakonsku proceduru u pravosudju.

ZESTOK NAPAD TEORORISTA IZ LUCNA I VELIKOG TRNOVCA

B92 - 06.02.2001

Oko ponoci je okoncan napad grupa naoruzanih Albanaca iz sela Veliki Trnovac i Lucane na pripadnike Ministarstva unutrasnjih poslova Srbije i Vojske Jugoslavije na liniji razdvajanja, nedaleko od Bujanovca. Ovaj napad bio je najzesci od pocetka novog talasa nasilja na jugu Srbije 21.

MAKIJU UKINUT PRITVOR

B92 - 06.02.2001

Krivicno vece Okruznog suda u Valjevu, po zahtevu branilaca, ukinulo je 1. februara pritvor slikaru Bogoljubu Arsenijevicu Makiju, vodji Gradjanskog otpora - saznaje "Danas". U obrazlozenju rjesenja stoji da su se stekli zakonski uslovi, a ukidanjem pritvora i poternica je stavljena van snage.

OTPRAVNIK POSLOVA PUTUJE U BEOGRAD OVE SEDMICE?

B92 - 06.02.2001

Prvi zamenik ambasadora BiH u SR Jugoslaviji Radomir Bogdanovic izjavio je agenciji SRNA da ce, kao novoimenovani otpravnik poslova mozda ove sedmice otputovati u Beograd kako bi preduzeo pripremne radnje za otvaranje Ambasade BiH u Beogradu.

KRIVICNA PRIJAVA PROTIV DRAGANA TOMICA

B92 - 06.02.2001

Protiv bivseg direktora Jugopetrola Dragana Tomica i drugih rukovodilaca te firme podnesena je krivicna prijava, jer su od 1994. do 2000. "zloupotrebili polozaj i ovlascenja i nepostenom raspodelom stanova pribavili sebi i drugima imovinsku korist", javlja FoNet.

MOBILIZACIJA OVK U ISTOCNOM DELU KOSOVA

B92 - 06.02.2001

Tokom vikenda izvrsena je mobilizacija pripadnika tzv. OVK u istocnom delu Kosova, a vise stotina dobrovoljaca prebaceno je u rejon Gminca i Lisocke na podrucju Kamenice sa zadatkom ubacivanja u kopnenu zonu bebednosti na teritoriji opstina Medvedja i Vranje - rekli su agenciji SRNA srpski izvori ...