TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2001-02-05 - 2001-02-11

"SRBIJA CE DOBITI OCEKIVANU POMOC EVROPSKOG PARLAMENTA"

B92 - 09.02.2001

Evropski parlamentarci ucinice sve da Srbija sto pre dobije obecanu pomoc, izjavila je u petak uvece sef delegacije Evropskog parlamenta za jugoistocnu Evropu Doris Pak, prenosi Tanjug. "Cini nam se da Srbi nemaju potrebnu pomoc", rekla je ona u izjavi novinarima posle razgovora u Vladi Srbije.

VECA POMOC JAPANA DEMOKRATSKIM PROCESIMA U SRJ

B92

JUGOSLAVIJI OVE GODINE POMOC EU 240 MILIONA EVRA

B92
3 povezane vesti »

PROTEST ISPRED PALATE FEDERACIJE

B92 - 08.02.2001

Vise stotina gradjana okupilo se u cetvrtak u blizini Palate federacije, protestujuci zbog posete visokog predstavnika Evropske unije za Spoljnu i politiku bezbednosti Havijera Solane Beogradu. Okupljeni su nosili transparente i uzvikivali parole "Solana fasista", "Solana ubica", "Izdaja, izdaja", ...

DEMONSTRACIJE PROTIV SOLANE U BEOGRADU

B92

PROTEST ZBOG DOLASKA SOLANE

B92
3 povezane vesti »

Otkupila, pa menjala neizgrađen stanBEOGRAD - Gorica Gajević,

Blic - 08.02.2001

BEOGRAD - Gorica Gajević, bivši generalni sekretar SPS-a i potpredsednik Veća republika Skupštine SRJ, otkupila je stan od Vlade Srbije koji ni do dana današnjeg nije gotov. Taj još nedovršeni i neuseljeni stan Gorica Gajaveć je menjala 'kvadrat za kvadrat' sa 'Jugopetrolom'.

GAJEVIC: NISAM OD "JUGOPETROLA" DOBILA STAN NA POKLON

B92
2 povezane vesti »

HASKI ISTRAZITELJI ISTRAZUJU HRVATSKE ZLOCINE NAD SRBIMA

B92 - 10.02.2001

U nedelju u Beograd stizu istrazitelji Haskog tribunala kako bi zapoceli saslusanje svedoka o zlocinima nad Srbima u akcijama Hrvatske vojske. Ovo je prvi dolazak haskih istrazitelja u Srbiju nakon NATO agresije. Prema recima predsednika Dokumentaciono informativnog centra Veritas Save Strbca ...

HASKI ISTRAZITELJI DOLAZE U JUGOSLAVIJU

B92
2 povezane vesti »

VESIC: BIVSI PREDSEDNIK NECE ZIVETI KAO KRALJ

B92 - 09.02.2001

Clan Glavnog odbora Demokratske stranke Goran Vesic rekao je u petak da je novim zakonskim resenjem predvidjeno da bivsi predsednici Srbije imaju neke privilegije, ali da, zahvaljujuci tim privilegijama, nece moci "dozivotno da zive kao kraljevi".

VESIC O PRIVATIZACIJI

B92
2 povezane vesti »

U HRVATSKOJ PROTESTI ZBOG NAJAVLJENOG HAPSENJA NORCA

B92 - 10.02.2001

U Hrvatskoj su u subotu nastavljeni protesti zbog najavljenog hapsenja penzionisanog generala Mirka Norca, osumnjicenog za ratne zlocine. Nekoliko magistralnih i lokalnih puteva u razlicitim delovima Hrvatske i dalje je blokirano demonstracijama udruzenja veterana poslednjeg rata i gradjana koji se ...

Zagreb hapsi Mirka Norca

Blic
2 povezane vesti »

VUKSANOVIC ODUSTAO OD KANDIDATURE ZA GRADONACELNIKA BEOGRADA

B92 - 11.02.2001

Vrsilac duznosti predsednika Pokreta za demokratsku Srbiju, Slobodan Vuksanovic, izjavio je da "nije vise u prilici da prihvati" kandidaturu za gradonacelnika Beograda. Obrzlazuci svoju odluku u izjavi za B92, Vuksanovic je rekao da bi "posao gradonacelnika sigurno obavljao odgovorno", ali, da ne ...

VUKSANOVIC: NIJE SIGURNO DA CU BITI GRADONACELNIK

B92
2 povezane vesti »

Popust poljoprivredi

Blic - 10.02.2001

BEOGRAD - Vlada Srbije je donela odluku o reprogamiranju dugova koje poljoprivredni proizvođači, a pre svega farme, imaju prema Direkciji za robne rezerve. Radi se o oko četiri milijarde dinara - izjavio je juče premijer Zoran Đinđić.

VLADA ODLUCILA DA REPROGRAMIRA DUGOVE PREMA DIREKCIJI

B92
2 povezane vesti »

"PARLAMENT U PONEDELJAK BEZ IMENOVANJA PREDSEDNIKA SUDOVA"

B92 - 11.02.2001

Poslanici republickog parlamenta u ponedeljak se nece izjasniti o predlozima za imenovanje predsednika vise sudova u Srbiji, jer je, kako je Radiju B92 rekao predsednik skupstinskog Odbora za pravosudje, Dragor Hiber, dnevni red utvrdjen pre nego sto je Odbor usvojio pomenute predloge.

RAZRESENJE PREDSEDNIKA BEOGRADSKIH SUDOVA 12. FEBRUARA

B92
2 povezane vesti »

SRBIJA I CRNA GORA U BUDUCNOSTI

B92 - 11.02.2001

Politikolozi i pravnici iz Srbije i Crne Gore iskazali su na dvodnevnom okruglom stolu odrzanom u Beogradu, u organizaciji Fonda Ljuba Davidovic i Fridrih Ebert Fondacije, razlike oko resenja krize u jugoslovenskoj federaciji.

Trinaest

Blic
2 povezane vesti »