TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2001-06-18 - 2001-06-24

PROTEST U DOMU ZDRAVLJA "STARI GRAD"

B92 - 22.06.2001

Clanovi Unije slobodnih sindikata doma zdravlja Stari Grad pokusali su u petak ujutro da sprece novopostavljenu direktorku Radmilu Rajic da dodje na posao, javlja izvestac Radija B92. Podsetimo, aktivisti ovog sindikata su od 4. juna u strajku a od 13. juna je poceo strajk gladju.

SRBI STRAJKUJU GLADJU U OSIJECKOM ZATVORU

B92
2 povezane vesti »

Teško učenje saradnje

Blic - 23.06.2001

Obeležavanje desetogodišnjice 'Dah teatra' povezalo je, do juče nespojive institucije - 'Reks' i Narodno pozorište u Beogradu. Ako se podsetimo da je 'Reks' ne samo bio ignorisan već i opstruiran od režima u proteklom periodu, onda je spajanje ovog centra alternativnih zbivanja u gradu sa državnom ...

Prva nezavisna trupa u Jugoslaviji

Blic
2 povezane vesti »

Extradition without law

Blic - 22.06.2001

Belgrade - According to numerous interpretations of the experts on law, special law on cooperation with the Tribunal need not be passed. Automatic acting as per the Hague Tribunal's Statute is possible. Serbian Justice Minister Vladan Batic supported this possibility.

Milosevic has to come to The Hague

Blic
2 povezane vesti »

Legija dao otkaz u MUP

Blic - 21.06.2001

BEOGRAD - Milorad Luković Legija, bivši šef Jedinica za specijalne operacije Resora državne bezbednosti, nije više pripadnik RDB, šef JSO i pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštio je juče Dušan Mihajlović, ministar policije.

LEGIJA VISE NIJE PRIPADNIK RDB

B92
2 povezane vesti »

FILA CE TRAZITI OCENU USTAVNOSTI

B92 - 24.06.2001

Bivsi jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic upoznat je sa sadrzajem uredbe o saradnji s Haskim tribunalom koju je donela Savezna vlada i smatra da je Uredba neustavna, rekao je u izjavi za B92 njegov advokat Toma Fila. “U nedelju sam otisao kod Slobodana Milosevica, odneo sam mu tekst Uredbe.

FILA CE TRAZITI OCENU USTAVNOSTI

B92
2 povezane vesti »

IMENOVAN SUDIJA ZA TUZBU PROTIV "NACIONALA"

B92 - 24.06.2001

Sudski pretres na osnovu tuzbe crnogorskog predsednika Mila Djukanovica protiv zagrebackog "Nacionala" i podgorickog "Dana", zbog objavljivanja tekstova o svercu cigareta u Crnoj Gori, u kojima se spominje i Djukanovic, vodice predsednik Osnovnog suda u Podgorici Migo Medjedovic, javlja Srna.

DJUKANOVIC TUZIO “NACIONAL” I “DAN”

B92
2 povezane vesti »

Izbori do kraja godine

Blic - 19.06.2001

BEOGRAD - Kopredsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je juče u razgovoru za 'Blic' da premijer Srbije Zoran Đinđić 'sve više liči na Slobodana Miloševića'. - Đinđić pokušava da sve drži u svojim rukama, kao što je to radio Milošević.

Jabuka protiv bronhitisa

Blic - 19.06.2001

Ishrana bogata jabukama i paradajzom može da spreči pojavu respiratornih bolesti, zabeleženo je na 97. godišnjem sastanku Američkoga društva za bolesti pluća. Dr Ema Brodfild sa Univerziteta u Notingemu u Velikoj Britaniji testirala je 2.633 odrasle osobe uz pomoć testa FEV-1, kojim se meri ...

Milicionar krunski svedok

Blic - 19.06.2001

BEOGRAD - Kruna ostaje na 'Marakani'. Utakmicama 34. kola sutra se spušta zavesa na 55. fudbalski šampionat Jugoslavije. Lider - Crvena zvezda dočekuje 'fenjeraša' Milicionar protiv kojeg će joj biti dovoljan i bod za osvajanje 22. šampionske titule, druge zaredom.

Money returned to fined media

Blic - 19.06.2001

Belgrade - Serbian Government returned part of the money to media that used to be fined as per the law on information. Serbian Finance Minister Bozidar Djelic yesterday handed cheques in total value of 11.4 mills of Dinars. Among those that got the money was 'Blic Press', too.