TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2000-07-24 - 2000-07-30

PREDLOG ZAKONA O ZASTITI MALOLETNIKA

B92 - 26.07.2000

Strucnjaci beogradskog Centra za prava deteta smatraju da su mere u okviru Zakona o zastiti maloletnika koje je predlozilo Republicko ministarstvo za sport i omladinu i Ministarstvo prosvete, kao i predvidjene sankcije previse rigorozne.

U PRIPREMI ZAKON O ZASTITI MALOLETNIKA

B92
2 povezane vesti »

DRASKOVIC TRAZIO POMOC PAPANDREUA ZA IZBORE

B92 - 25.07.2000

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Draskovic zatrazio je u utorak u Atini od ministra inostranih poslova Grcke Jorgosa Papandreua da u saradnji sa Rusijom i EU pokrene medjunarodnu inicijativu za "vrsenje pritiska na rezim u Beogradu" radi promene uslova za savezne izbore kako bi na njima ...

VUK DRASKOVIC SE SASTAO SA KOSTASOM KARAMANLISOM

B92
2 povezane vesti »

KUTLESIC: RAVNOPRAVNOST CRNE GORE NIJE NARUSENA

B92 - 29.07.2000

Potpredsednik savezne vlade Vladan Kutlesic ocenio je da promenama Ustava SRJ nije povredjena ravnopravnost Crne Gore u federaciji. Ustavne promene su u delu javnostu, cak i medjunarodne, ocenjene tako da povredjuju ravnopravnost Crne Gore.

USVOJENI IZBORNI ZAKONI - NOVA SEDNICA U UTORAK

B92
2 povezane vesti »

SUDIJA OBUSTAVIO POSTUPAK PROTIV OTPORASA U SMEDEREVU

B92 - 27.07.2000

Opstinski sudija za prekrsaje u Smederevu obustavio je postupak protiv cetvorice clanova pokreta "Otpor", optuzenih da su prekrsili opstinsku odluku o uredjenju grada kada su auto lakom iscrtali simbole svoje organizacije - pesnicu - na fasadama, javlja Beta.

SUDIJA PETROVIC OSLOBODIO OTPORASE

B92
2 povezane vesti »

MATIC: IZA PRESUDE STOJI NAMERA ZASTRASIVANJA

B92 - 27.07.2000

Ovo sudjenje nema svrhu samo da kazni jednog novinara i da ga, neopravdano, optuzi za jednu od najtezih optuzbi, vec ima za cilj i da sto je moguce vise zastrasi sve one koji se bave utvrdivanjem i iznosenjem istine u javnost, raskrinkavanjem rezima i rezultata onoga sto je rezim proizveo, ocenio ...

MATIC: IZAPRESUD STOJI NAMERA ZASTRASIVANJA

B92
2 povezane vesti »

FISER POZVAO DEMOKRATSKE SNAGE DA SE UJEDINE

B92 - 26.07.2000

Sef nemacke diplomatije Joska Fiser obecao je dalju politicku i ekonomsku podrsku Nemacke Crnoj Gori i njenom predsedniku Milu Djukanovicu i pozvao demokratsku opoziciju u Srbiji da se ujedini protiv vlasti predsednika Slobodana Milosevica, javlja Beta.

DJUKANOVIC SA VEDRINOM I FISEROM

B92
2 povezane vesti »

SUDJENJE GENERALU KRSTICU U HAGU

B92 - 27.07.2000

Muslimanka iz okoline Srebrenice koja je ostala bez muza i dva sina, pitala je generala Vojske Republike Srpske Radislava Krstica, posredstvom sudija Tribunala u Hagu, ima li nade da je ziv njen sin koga su u julu 1995. godine odveli srpski vojnici kada je imao nepunih 14 godina.

U HAGU NASTAVAK SUDJENJA KRSTICU

B92
2 povezane vesti »

VESELINOV: ISTORIJSKA ODLUKA

B92 - 26.07.2000

Predsednik Koalicije Vojvodina Dragan Veselinov ocenio je da je dogovor opozicije da na lokalne izbore izadje s jedinstvenom listom "od istorijskog znacaja". "To je nas narod ocekivao jos od 1990. godine. Nema nikakve sumnje da je opozicija spremna da udruzenim snagama izadje i na savezne, ...

VESELINOV: IZBORI JEDINI PUT

B92
2 povezane vesti »

BALA: REZIM ISKORISCAVA SELJAKE

B92 - 27.07.2000

Lajos Bala, savezni poslanik Saveza Vojvidjanskih Madjara, izazvao je bujicu replika poslanika vladajucih partija svojim govorom u Vecu gradjana Savezne skupstine, kada je izglasavano povecanje poreza u cilju poboljsanja polozaja Vojske Jugoslavije.

USVOJEN ZAKON O POVECANJU POREZA

B92
2 povezane vesti »

HOLBRUK: OPASNOST OD PETOG BALKANSKOG RATA

B92 - 30.07.2000

Americka administracija izrazava ozbiljnu sumnju da je u klimi kakva je uspostavljena u Srbiji moguce sprovesti slobodne i regularne izbore koji bi dobili neophodnu medjunarodnu verifikaciju. U svakom slucaju, u Vasingtonu ce se sacekati jos neko vreme na razvoj situacije prouzrokovane ustavnim ...

HOLBRUK:IZBORI U SRJ NAVEROVATNIJE NEREGULARNI

B92
2 povezane vesti »