TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2000-07-24 - 2000-07-30

TRAJKOVIC O SASTANKU U VASINGTONU

B92 - 28.07.2000

Clan Srpskog nacionalnog veca Kosmeta i posmatrac u Prelaznom administrativnom vecu Rada Trajkovic izjavila je u petak agenciji SRNA da je dobro sto se na sastanku u Vasingtonu nije razgovaralo o statusu pokrajine, jer "srpska i albanska strana imaju potpuno razlicite stavove".

DA APELUJE NA SPO I CRNOGORSKO RUKOVODSTVO

B92 - 28.07.2000

Demokratska alternativa je u petak "apelovala na crnogorsko rukovodstvo i Srpski pokret obnove, koji se jos kolebaju da shvate da se 24. septembra ne odrzavaju obicni izbori". "Rezim moze da se pobedi samo iskrenim jedinstvom demokratske opozicije i naroda koga je udruzila zajednicka nesreca", ...

OBAVLJEN INFORMATIVNI RAZGOVOR SA VUCINICEM

B92 - 28.07.2000

Dva inspektora Centra javne bezbednosti Banjaluka obavili su u petak ujutru informativni razgovor sa glavnim i odgovornim urednikom magazina "Reporter" Pericom Vucinicem, u vezi sa tekstom o prisluskivanju gradjana Republike Srpske od strane Agencije za bezbednost RS - saopsteno je iz tog lista.

PONOVLJENI POSTUPAK PROTIV "KIKINDSKIH NOVINA"

B92 - 28.07.2000

Pred Opstinskim sudom za prekrsaje u Kikindi je u petak odrzan ponovljeni postupak protiv "Kikindskih novina", posto je Vece za prekrsaje u Novom Sadu usvojilo zalbu okrivljenih i ponistilo kaznu od 200 hiljada dinara. Podnosilac zahteva protiv "Kikindskih", odgovorni urednik RTS "Komune" Rajko ...

KFOR: DVOJE DECE POVREDJENO OD EKSPLOZIJE GRANATE

B92 - 28.07.2000

Policija UN na Kosovu saopstila je da je na jednu kucu u selu Donje Cikatovo u opstini Glogovac, pala granata ispaljena iz minobacaca i da je dvoje dece povredjeno u eksploziji. Ovaj napad se dogodio u cetvrtak, a drugi detalji u saopstenju UNMIK policije nisu navedeni, javlja ...

KOMITET PRAVNIKA UPUTIO PISMO DRZAVNIM CELNICIMA

B92 - 28.07.2000

Jugoslovenski komitet pravnika za ljudska prava uputio je pismo najvisim funkcionerima savezne drzave u kome trazi razloge zbog kojih novinarima pojedinih nevladinih medija nije bilo dozvoljeno da 24. jula prate rad saveznog parlamenta, javlja Beta.

PRIVEDENI AKTIVISTI OTPORA I SZP U VALJEVU

B92 - 28.07.2000

Policija je u Valjevu privela jedanaest aktivista Saveza za promene i pokreta "Otpor" na informativni razgovor. Aktivista "Otpora" i dopisnik Radija Slobodna Evropa Goran Daskovic uhapsen je u cetvrtak u 20.15, posto je policija u njegovom automobilu pronasla letke tog pokreta.

PROJEKCIJOM "NEVAZNIH JUNAKA" POCELA PREDIZBORNA KAMPANJA

B92 - 28.07.2000

Pokret "Otpor" u Leskovcu projekcijom dokumentarnog filma "Nevazni junaci" i tribinom na kojoj su ucestvovali autor filma Goran Markovic i Dejan Ilic, urednik casopisa "Rec" koji izlazi u produkciji Freee B92, poceo je u cetvrtak uvece predizbornu kampanju u tom gradu.

TRIBUNAL U HAGU TRAZI NOVO SUDJENJE GORANU JELISICU

B92 - 28.07.2000

Tuzilac Medjunarodnog tribunala za ratne zlocine u Hagu trazi novo sudjenje Goranu Jelisicu za genocid u Brckom 1992. godine. U zalbi, tuzilac trazi ukidanje presude iz oktobra 1999. godine kojom je Jelisic oslobodjen optuzbe za genocid i ponovno sudjenje pred drugim sudskim vecem.

UKINUTO JAVNO PRAVOBRANILASTVO U LEBANU

B92 - 28.07.2000

Odbornici Skupstine opstine Lebane ukinuli su na sednici u petak opstinsko javno pravobranilastvo, a pravobranioca Slobodana Stoiljkovica razresili duznosti, javlja Beta. Skupstina opstine Lebane ima 30 odbornika, a za taj predlog glasalo je svih 29 odbornika Jugoslovenske levice, koja je na vlasti ...