TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2000-01-10 - 2000-01-16

Petric proglasio vazecim Zakon o granicnoj sluzbi BiH

B92 - 13.01.2000

Visoki predstavnik medjunarodne zajednice u BiH Volfgang Petric proglasio je u cetvrtak vazecim Zakon o granicnoj sluzbi BiH koji u sredu nije prosao u Predstavnickom domu Parlamentarne skupstine BiH, jer za njega nisu glasali poslanici iz Republike Srpske.

Grupa od 144 Albanaca iz Djakovice optuzena za terorizam

B92 - 13.01.2000

Zamenik Okruznog javnog tuzioca u Peci, sa privremenim sedistem u Leskovcu, Vojislav Soskic podigao je u cetvrtak u optuznicu protiv 144 Albanaca iz Djakovice, koji se terete za "vise teroristickih dela, pocinjenih sa ciljem ugrozavanja ustavnog uredjenja i bezbednosti SR Jugoslavije", prenosi ...

Igic protiv Privremenog administrativnog veca Kosmeta

B92 - 13.01.2000

Clan Izvrsnog odbora Glavnog odbora Socijalisticke partije Srbije Zivorad Igic ocenio je da sastav i resorska struktura Privremenog administrativnog veca Kosova i Metohije, koje je formirao sef UNMIK-a Bernar Kusner, nisu utemeljeni u medjunarodnim dokumentima o Kosovu.

Grcki mediji o Milosevicu

B92 - 13.01.2000

Predsednik SRJ Slobodan Milosevic je tokom novembra odbio "americku ideju" prenetu preko Grcke da preda vlast, napusti zemlju i u inostranstvu dobije azil od gonjenja pred Medjunarodnim tribunalom za ratne zlocine u bivsoj Jugoslaviji, pise grcki mesecnik "Odbrana i diplomatija".

Ubijena jos dva clana porodice Skenderi

B92 - 13.01.2000

Jos dva clana muslimanske porodice Skenderi ubijena su u cetvrtak ujutru oko 9.00 casova u selu Jablanica kod Prizrena, a KFOR je blokirao sve prilazne puteve tom selu, saznaje agencija SRNA u prizrenskom Centru za mir i toleranciju.

FHP: Oslobodjeno 10 Albanaca u Pozarevcu

B92 - 13.01.2000

Fond za humanitarno pravo je saopstio da je Okruzni sud u Pozarevcu, zbog nedostatka dokaza, oslobodio desetoricu kosovskih Albanaca, optuzenih za terorizam. Javni tuzilac teretio je sve okrivljene da su od 18. do 21. juna 98-me ucestvovali u napadima na pripadnike MUPa, kada su ubijena dva, a ...

Goati: Izlaskom na lokalne izbore opozicija bi prekrsrila vise dogovora

B92 - 13.01.2000

Strucni savetnik Instituta drustvenih nauka Vladimir Goati ocenio je da bi izlaskom na lokalne izbore srpska opozicija prekrsila vise dogovora koje je postigla u poslednjih nekoliko meseci. On je za "Glas javnosti" izjavio da izlazak makar i ujedinjene opozicije na lokalne izbore, pod ovakvim ...

Sisel: Vrata za Jugoslaviju su uvek otvorena

B92 - 13.01.2000

Austrijski sef diplomatije Volfgang Sisel se u cetvrtak po prvi put u svojstvu predsedavajuceg ministarske trojke Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju obratio stalnom savetu i Izvrsnom odboru parlamentarne skupstine OEBS-a.

Plavsic: Ne ujedinjena, nego opozicija koja se dogovorila oko nekoliko zajednickih ciljeva

B92 - 13.01.2000

Lider Srpskog narodnog saveza Biljana Plavsic ocenila je da opozicija u Srbiji nakon potpisanog sporazuma 10. januara "nije ujedinjena opozicija, nego opozicija koja se dogovorila oko nekoliko zajednickih ciljeva". "Mislim da se u opoziciji radi o vrlo odgovornim ljudima prema ljudskim zivotima.

Marjanovic: Ciljevi nacionalne razvojne strategije preodredjeni

B92 - 13.01.2000

Premijer Srbije Mirko Marjanovic je u cetvrtak govorio na sednici Odbora za privredni sistem, a u sklopu priprema za 4. kongres Socijalisticke partije Srbije. Kako je izvestio Radio Beograd, socijalisti se zalazu za obnovu i reforme.