TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2000-04-24 - 2000-04-30

Branislav Ivkovic: Pred gradjevinarima Srbije gradnja 10.000 stanova u ovoj godini

B92 - 25.04.2000

Na Beogradskom sajmu su otvoreni medjunarodni sajmovi gradjevinarstva i hortikulture, cvecarstva i ikebane. "Gradjevinari su nakon agresije snaga NATO prihvatili na sebe teret obnove i pokazali da imaju znanja i vestina", rekao je na otvaranju ministar za nauku i tehnologiju Srbije Branislav ...

Predlog vladi SRJ da se obnove pregovori o iscrtavanju medjudrzavne granice

B92 - 25.04.2000

Makedonska vlada uputila je pismeni predlog vladi SRJ da 11. ili 12. maja budu obnovljeni pregovori ekspertskih grupa dve drzave o iscrtavanju medjudrzavne granice, pise skopski "Dnevnik" pozivajuci se na izvore u makedonskoj vladi.

Automobil beogradskog advokata izresetan u centru grada

B92 - 25.04.2000

Automobil beogradskog advokata Milenka Dragojlovica izresetan je u ponedeljak uvece u centru Beograda. Beogradski dnevnik "Vecernje novosti" navodi da su u Dragojlovicev crni BMW, registarskih tablica BG-70-07, oko 20 sati ispaljena dva rafala u Ulici Strahinjica Bana ispred broja 43, gde advokat ...

Uskoro "verovatno" amnestija znacajnog broja Albanaca?

B92 - 25.04.2000

Direktor Fonda za humanitarno pravo Natasa Kandic izjavila je ce uskoro "verovatno" biti amnestiran znacajan broj Albanaca koji su u zatvorima u Srbiji. Ona je za pristinski "Koha ditore" izrazila ocekivanje da ce to uciniti jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic povodom 27. aprila, Dana SRJ.

Vlada Crne Gore o prodaji robe za devize

B92 - 25.04.2000

Vlada Crne Gore je saopstila da preduzeca u toj republici nisu dobila mogucnost da samostalno odlucuju o prodaji robe za devize, vec ce na njihov zahtev odluku doneti nadlezne vladine komisije. Povodom razlicitih tumacenja mogucnosti da se odredjene robe i usluge naplacuju iskljucivo u markama, ...

Eksplozija na Ceraku ispred stana osobe dovedene u vezu sa ubistvom Arkana

B92 - 25.04.2000

U beogradskom naselju Cerak Vinogradi u toku noci izmedju ponedeljka i utorka je u 1.05 h na jednoj stambenoj zgradi aktivirana eksplozivna naprava velike snage, koja je pricinila vecu materijalnu stetu, ali povredjenih nije bilo, javila je televizija Studio B.

Karla del Ponte trazila jugoslovensku vizu

B92 - 26.04.2000

Glavni tuzilac Medjunarodnog krivicnog tribunala za bivsu Jugoslaviju Karla del Ponte zatrazila je vizu za dolazak u SR Jugoslaviju, potvrdjeno je agenciji Beta. Portparol Tuzilastva Pol Rizli rekao je Beti da je glavni tuzilac pre dve nedelje zatrazila vize za sebe i svog zamenika Grejema Bluita.

Labudovic optuzio Marovica za nezakonitu privatizaciju

B92 - 26.04.2000

Poslanik Socijalisticke narodne partije Emilo Labudovic optuzio je predsednika crnogorskog parlamenta Svetozara Marovica da ne postuje skupstinske zakljucke o privatizaciji. Labudovic je, na sednici republickog parlamenta, podsetio da je Skupstina krajem prosle godine donela preporuku da se do ...

Dinstbir u Hrvatskoj

B92 - 26.04.2000

Specijalni izvestilac UN za ljudska prava u bivsoj Jugoslaviji Jirzi Dinstbir u sredu boravi u poseti Hrvatskoj. Dinstbir ce, tokom boravka u Zagrebu, razgovarati sa zvanicnicima hrvatske vlade, a ocekuje se da ce ga primiti i predsednik Hrvatske Stjepan Mesic.

Majka poginulog radnika RTS-a optuznicu ostavila na pisarnici RTS-a

B92 - 26.04.2000

Zanka Stojanovic, majka jednog od 16 radnika RTS-a koji su poginuli prilikom NATO bombardovanja te televizije, Nebojse Stojanovica, uputila je poruku generalnom direktoru RTS Dragoljuba Milanovica u kojoj ga optuzuje za smrt svoga sina.