TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2000-04-24 - 2000-04-30

GSS - pitanje ministru policije

B92 - 28.04.2000

Gradjanski savez Srbije upitao je ministra policije Vlajka Stojiljkovica "kada ce u Srbiji zavladati red". Povodom najnovijih ubistva u Beogradu, GSS postavlja pitanje Stojiljkovicu - kada ce policija saopstiti ko su pocinioci mnogih ubistava u Srbiji i "sta jos treba da se desi da bi on preuzeo ...

KFOR nece dopustiti sukobe u Presevskoj dolini

B92 - 28.04.2000

Komandant KFOR-a Huan Ortunjo izjavio je da nece dopustiti nikakve sukobe u Presevskoj dolini na jugu Srbije. "Pojacacemo napore da u dovoljnoj meri kontrolisemo Presevsku dolinu", rekao je Ortunjo za pristinski "Zeri" isticuci da je situacija na tom podrucju pod kontrolom.

Otac Sava pozvao predstavnike SB UN da u setnji sa njim provere "poboljsanje situacije"

B92 - 28.04.2000

Osmoclana delegacija Saveta bezbednosti UN ucestvovala je u petak u radu sednice Privremenog administrativnog veca Kosova. Visoke diplomate doputovale su na Kosovo kako bi ocenili dosadasnji rad Civilne misije UN i uputili jasnu poruku stanovnistvu Kosova da mora odbaciti nasilje kao nacin ...

Crna Gora uskoro otvora diplomatsko predstavnistvo u Njujorku

B92 - 28.04.2000

Crnogorski ministar inostranih poslova Branko Lukovac najavio je da ce Crna Gora uskoro otvoriti diplomatsko predstavnistvo u Njujorku, pored vec postojeceg u Vasingtonu. On je za podgoricke “Vijesti” rekao da Crna Gora namerava da uskoro otvori predstavnistva u Nemackoj i Makedoniji, a u dogledno ...

Ubijen radnik u stanu ministra finansija Srbije

B92 - 28.04.2000

Radivoje Lukac, radnik preduzeca Koling, ubijen je u ranim poslepodnevnim casovima na Vozdovcu. Ubistvo se dogodilo, kada su Lukac i jos dvojica radnika Kolinga dosli na adresu Ulica generala Anrisa 37, kako bi preselili stvari ministra finansija u Vladi Srbije, Borislava Milacica.

Zaplenjen jugoslovenski kamion natovaren "zoljama" i eksplozivom

B92 - 28.04.2000

Makedonska pogranicna sluzba na prelazu Tabanovci zaplenila je jugoslovenski kamion natovaren "zoljama" i eksplozivom, pise skopski "Dnevnik". Taj dnevnik istice da je rec o kamionu marke "mercedes", sa cacanskom registracijom 216-83, u kome su makedonski carinici ponasli "zolje" i eksploziv ...

"Bambilend" pocinje da radi za 1. maj

B92 - 28.04.2000

Popularni pozarevacki zabavni centar "Bambi park", ciji je vlasnik sin jugoslovenskog predsednika, Marko Milosevic, pocece ovogodisnju sezonu 1. maja, na Medjunarodni praznik rada. Za ovogodisnje otvaranje je predvidjen bogat program uz besplatan ulaz.

Poceo popis stanovnistva na Kosovu

B92 - 28.04.2000

Na Kosovu je u petak poceo popis stanovnistva, koji ce, kako se ocekuje, trajati tri meseca, saopstila je Misija OEBS-a u Pokrajini. Otvoreno je 25 popisnih mesta, isto toliko bice otvoreno sutra, a sledece nedelje pocece sa radom i ostala od ukupno 400 popisnih mesta, precizira OEBS, prenosi Beta.

Sedamdesetogodisnja Romkinja ozbiljno povredjena u bombaskom napadu

B92 - 28.04.2000

Jedna 70-godisnja Romkinja zadobila je u cetvrtak ozbiljne povrede glave u bombaskom napadu u Gnjilanu, saopstio je portparol KFOR-a Frank Benjaminsen, javlja Beta. On je izjavio je da je povredjena zena prvo prebacena u bolnicu u Gnjilanu, a potom i na lecenje u Pristinu.

Novi sastanak celnika opozicije 4. maja

B92 - 28.04.2000

Predsednik Socijaldemokratije Vuk Obradovic zakazao je novi sastanak celnika opozicionih stranaka i saveza za cetvrtak, 4. maj, saopsteno je na konferenciji za novinare ove partije. Prema recima predstavnika za stampu SD, Ljiljane Nestorovic, razgovori zapoceti u cetvrtak nisu zavrseni.