TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2000-03-13 - 2000-03-19

Sprecena "Otporova" akcija u Prvoj beogradskoj gimnaziji u Beogradu

B92 - 15.03.2000

Direktor Prve beogradske gimnazije u Beogradu Milica Arezina-Simonovic sprecila je aktiviste pokreta "Otpor" da izvedu akciju u toj skoli kojom su na simbolican nacin zeleli da iskazu nezadovoljstvo stanjem u prosveti. U saopstenju pokreta se navodi da je direktorka skole uz pomoc obezbedjenja ...

Sinod SPC: Uskratiti pricesce lekarima i babicama koji vrse cedomorstvo

B92 - 15.03.2000

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve pozvao je preosvecene eparhijske arhijereje da "lekare i babice, za koje se pouzdano zna da vrse cin cedomorstva, ne pripustaju Svetoj tajni pricesca i lise ih prava na rezanje slavskog kolaca".

Srbi iz protesta blokirali put Gnjilane - Bujanovac

B92 - 15.03.2000

Srbi u selu Ranilug kod Kosovske Kamenice blokirali su magistralni putni pravac od Gnjilana do Bujanovca u znak protesta zbog odugovlacenja Kfora da ukloni barikade koje su na magistralnom putu Urosevac-Strpce postavili Albanci.

Sledi sukob Amerikanaca i Albanaca?

B92 - 15.03.2000

Kako prenosi “Vasington post”, zvanicnik Pentagona upozorio je da ce se americke trupe na Kosmetu, mozda, morati sukobiti sa bivsim saveznicima - albanskim gerilcima, koji se ponovo naooruzavaju i prete napadima u Srbiji. "To mora da prestane, a ako se to ne desi - onda ce doci do sukoba Albanaca i ...

Olbrajt: Niko ne zeli krv na ulicama Beograda

B92 - 15.03.2000

Americki drzavni sekretar Madlen Olbrajt ocenila je da su izbori nacin izlaska iz politicke krize u Srbiji i dodala da je za srpsku opoziciju bitno njeno jedinstvo a ne stalne medjusobne borbe. "Niko ne zeli krv na ulicama Beograda. Opozicija i nezavisni mediji treba da pomognu da dodje do izbora.

"Blic" i "Glas javnosti" po nalogu Trzisne inspekcije smanjuju cenu

B92 - 15.03.2000

Beogradski dnevnici "Blic" i "Glas javnosti" obavestili su citaoce da ce, po nalogu Trzisne inspekcije, od 15. marta kostati sest dinara. "Posto inspekcija nije vratila i cene stamparskih usluga i papira, 'Blic' na svakom primerku samo pri stampanju gubi 41 paru", saopstava upravni odbor "Blica" i ...

D. Burzan: Milosevic pripremio drzavni udar u Crnoj Gori

B92 - 15.03.2000

Potpredsednik crnogorske vlade Dragisa Burzan izjavio je da je jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic vec pripremio drzavni udar u Crnoj Gori. U izjavi za splitsku "Slobodnu Dalmaciju", Burzan je dodao da, crnogorska vlada cini sve da do otvorenog sukoba ne dodje.

Povredjeno 15 Srba u sukobima sa KFOR-om u Kosovskoj Mitrovici

B92 - 15.03.2000

U sukobima sa pripadnicima KFOR-a u severnom delu Kosovske Mitrovice, u sredu ujutru, dvoje Srba je tesko, a 13 lakse povredjeno, takodje su povredjena dva frencuska vojnika. Francuski pripadnici KFOR-a su na nekoliko stotina okupljenih Srba, u naselju Bosnjacka mahala ispalili suzavac i sok-bombe.

NATO i KFOR nastoje da smanje napetost na Kosovu

B92 - 15.03.2000

Uoci godisnjice pocetka NATO bombardovanja Jugoslavije i smene u vrhu komandne strukture KFOR-a, u toku su posebna nastojanja zapadnih vodja da se smanje napetosti na Kosovu, pise Fajnensel tajms, prenosi Fonet. List navodi reci britanskog ministra odbrane Dzefa Huna da upadi albanskih pobunjenika ...

"Glas javnosti": "Zavera cutanja" medju ucesnicima tuce

B92 - 15.03.2000

Dogadjaju od petka uvece, kada je u Kosovskoj Mitrovici doslo do sukoba izmedju grupe Srba i clanova SNS i PIV-a, niko od ucesnika ne pridaje poseban znacaj, pise "Glas javnosti". Kao da su se dogovorili na "zaveru cutanja". Jednostavno - desilo se sta se desilo i tu treba staviti tacku.