TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2000-03-13 - 2000-03-19

Pregled stampe

B92 - 14.03.2000

“Nezavisne novine”, Banjaluka, 8. mart pise: Aleksandar Tijanic Srpska posla prije godinu dana Posto se nas kolumnist Aleksandar Tijanic nalazi na kracem odmoru po savjetu ljekara, ovoga puta je izostala njegova lucidna i duhovita analiza aktuelnog svesrpskog trenutka.

Kurban bajram pocinje u cetvrtak

B92 - 14.03.2000

Beogradski muftija Hamdija Jusufspahic cestitao je svim vernicima islamske veroispovesti Kurban bajram, najveci muslimanski praznik, koji pocinje u cetvrtak, 16. maja. Beogradski muftija je apelovao na "sve cestite ljude da poslusaju Boziji poziv - svi udjite u mir" i pozvao "svoju bracu i sestre" ...

Italija odbila da ucestvuje u NATO-manevrima

B92 - 14.03.2000

Italija je odbila da ucestvuje u predstojecim manevrima NATO-a na Kosovu, izjavio je jedan portparol Kfora u Pristini, javlja Beta. On, medjutim, nije izneo razloge takve odluke vlade u Rimu. U sedistu Alijanse u Briselu, italijanski diplomata koji je trazio da mu se ne navodi ime, rekao je da ...

Solana razgovarao sa predstavnicima kosovskih Srba

B92 - 14.03.2000

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana izjavio je da je sa politickim liderima kosovskih Srba razgovarao u prvom redu o ukljucivanju njihovih predstavnika u administraciju UN i trenutnoj situaciji u pokrajini, javlja Beta.

Ministarstvo odbrane razmatra optuzbe Amnesti internesnela

B92 - 14.03.2000

Visoki zvanicnici Ministarstva odbrane Francuske sastali su se kako bi razmotrili otuzbe koje je na racun francuskih vojnika na Kosovu iznela organizacija za zastitu ljudskih prava "Amnesti internesnel". "Za sada nece biti nikakvih komentara.

Kuk: Jos rano govoriti o referendumu na Kosovu

B92 - 14.03.2000

Sef britanske diplomatije, Robin Kuk, izjavio je kako je jos preuranjeno govoriti o referendumu na kojem bi se gradjani Kosova izjasnili o statusu pokrajine."Do referenduma na Kosovu potrebno je jos puno rada i pregovora. Ocekujem da ce proces demokratizacije na Kosovu poceti opstinskim izborima ...

Andjelkovic: Predstavnici vlasti spremni da razgovoraju sa OEBS-om

B92 - 14.03.2000

Predsednik Privremenog izvrsnog veca Kosova i Metohije Zoran Andjelkovic ocenio je u Mitrovici da su predstavnici vlasti i stranaka iz Srbije spremni da sa clanovima misije OEBS-a na Kosovu razgovaraju o svim, a ne samo o pojedinacnim obavezama koje je ta organizacija preuzela od civilne misije UN.

Dva dodatna bataljona bice poslata na Kosovo

B92 - 14.03.2000

Kfor ce biti ojacan sa dva bataljona iz Francuske i Italije koje su odgovorile na zahtev da se posalju pojacanja koji je uputio vrhovni komandant NATO snaga za Evropu general Vesli Klark, rekle su diplomate u Briselu. Italija je u petak predlozila vojnom komitetu NATO da na Kosovo posalje bataljon ...

Odlozeno sudjenje braci Mazureku

B92 - 14.03.2000

Sudjenje braci Ljuanu i Bekimu Mazureku iz Maliseva, koje optuznica tereti da su ucestvovali u mucenju i ubijanju civila u selu Klecka na Kosovu, odlozeno je za 3. april, zbog pripreme jos jednog advokata, javlja Beta. Advokat Husnija Bitici rekao je da optuznica tereti bracu Mazureku da su od 17.

Gradonacelniku Nisa nije potvrdjen imunitet

B92 - 14.03.2000

Skupstina grada Nisa nije potvrdila odbornicki imunitet gradonacelniku Zoranu Zivkovicu, na njegov zahtev. Zivkovic je to zatrazio posto je opstinski javni tuzilac iz Nisa, posle krivicne prijave Vojne poste 3755 protiv gradonacelnika, zahtevao od Skupstine grada saglasnost za vodjenje postupka.