TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Marija Majkić @troglavaazdaja
#reach: 331874   ( 12th )
#followers: 4472   ( 3380rd )
Pronađen sinoć na Lekino brdu, u porti crkve, bežao od petardi. Na sebi je imao crvenu jaknicu, čistu, ali ne i ogrlicu. Nema čip. Mužjak, stariji pas (bar 7-8 godina), negovan, čist. Delite da nađemo vlasnike! Oglašen na fejsu i IG, ali zasad se niko ne javlja ☹️ https://t.co/armQby7YXI
903ReTweets881Favorites·Details
Našla sam Rafove vlasnike. Zove se Oki, ima 6 godina. Oni nemaju kapaciteta da se brinu o njemu i misle da je bolje da se uspava, pa sam pitala da li im je ok da pokušam ja da ga oporavim i udomim, i rekli su da im je ok.
I sad... traži se: https://t.co/Km4TsSztZ7
525ReTweets972Favorites·Details
Traži se Vukašin! https://t.co/rxcqex313s
445ReTweets110Favorites·Details
Zdrav čovek ima hiljadu želja, a blesav samo jednu: dobar dom za zrelog, umiljatog, okatog maltezera koji se oporavlja od parališućeg ušinuća.
Znate li vi kako taj štrika, kad mu se podupre zadnji kraj? Sve trčim za njim, noseći mu guzičicu u vazduhu. Ajmo najmekši dom za Rafa ❤️ https://t.co/SP7hV2ovIN
268ReTweets428Favorites·Details
Tata zvao da mi kaže da je, u njihovoj česnici, para izvučena u mom parčetu (kod njih nema nameštanja). I tako neke male a velike izjave ljubavi - ne što je izvučena u mom parčetu, nego što kod njih česnica ima po parče za svakog od nas, dece, i kad nismo tu.
25ReTweets1028Favorites·Details
Sad je postalo hitno, jer su Ćira i Raf u ratu (obostranom).
Hitno je potreban privremeni dom za Rafa, maltezera koji se oporavlja od povrede diska zbog koje je, nadamo se privremeno, paralizovan. Njegova nega zahteva davanje terapije 2x dnevno i izvođenje u šetnju 4x dnevno https://t.co/cXHeJyXjDP
238ReTweets167Favorites·Details
U životu se dosta isplati biti uporan... Čuj mene, nepodnošljiv.
Raf, traži dom, u kome će imati krilo (ili pored krila) za sebe, bez konkurencije.
Usput, napravio je nekoliko pravih koraka danas 💪💪💪 https://t.co/kjdE6Z7aBZ
107ReTweets268Favorites·Details
Pustili me malo da spavam na slobodi, obećao sam da ću biti dobar i da se neću zaletati na Ćiru.
Raf, traži dom ❤️ https://t.co/tGvqPy3LQS
99ReTweets209Favorites·Details
Što se petardi tiče, kako pukne, ja tako veselim glasom krenem da kunem dok trpam keksiće Milunki u njušku: dabogda te zadesio eksplozivni proliv, tri dana sa šolje ne ustao, guzica ti se rascvetala kao kosovski božur, itd.
5ReTweets373Favorites·Details
Raf je duša jedna mila, okata, dobra. Ako se oporavi, ima još dosta godinica pred sobom da žustro šapeta na sve četiri. Ako se ne oporavi, žustro će šapetati na 2 šape i 2 točka, jer je njegov kapacitet da bude radostan neokrnjen.
Da, znam da neće biti lako. Pogurajte Rafa.
24ReTweets237Favorites·Details
2. Trajni dom za Rafa, kod osobe koja živi miran život, traži mirnog, umiljatog psa da joj greje bubrege na kauču, spremna je da se malo potrudi oko njegovih potreba (koje će, čak i da se oporavi, uvek biti malo posebne jer on mora da se pazi).
18ReTweets176Favorites·Details
1. Bolji privremeni za Rafa, može i plaćen - kod osobe koja ume da se brine o psu sa njegovim potrebama i za to ima potrebne kapacitete.
i, važnije:
17ReTweets162Favorites·Details
Ali je dosta dobro biti i neodoljiv, mekan, mirišljav i topao. Ja sam nečiji novi najbolji prijatelj, dajte da nađemo tog nekog!
Raf, 6 godina, još uvek malo kljakav ali se oporavlja, traži najbolje zauvek ljude ❤️ https://t.co/mEDKCGWaGW
27ReTweets99Favorites·Details
Ovo je Pagzli. On, i sestra mu Kajla, još nisu našli domove. Oboje su neverovatno umiljati, pa birajte - ženka, ili mužjak. Biće mali psi, sjajni, kao ispolirani imalinom, kako samo crni psi mogu.
Neverovatnu ženu koja ih je spasila možete kontaktirati i ovde, na @TrazimZauvekDom https://t.co/5jUahyHlXz
41ReTweets35Favorites·Details
Koliko je dobro - i koliko je neverovatno brzo! Ajde, čik da stigneš i da ostaneš živ na kraju, kakva forma treba! https://t.co/0VeSmER0ED
9ReTweets128Favorites·Details
Siroti Raf (maltezer što je kod mene, pronađen, ušinut, paralizovan (nadam se privremeno)), sad je dobio i abažur jer je odrao nogice vukući se dok nije stigao kod mene i dobio kavez. Mrtav je nesrećan ☹️
Moraću da smislim nešto bolje od abažura što ga sprečava da liže oderotine. https://t.co/Ag55kmxZhJ
6ReTweets135Favorites·Details
Nemojte je pogledati i osetiti sažaljenje: ona ne zna da joj nešto fali, pa joj stoga ništa i ne fali. Ona je srećan, zadovoljan, radostan pas, adaptiran i sposoban da živi podjednako srećan život kao i bilo koji drugi pas. Pogledajte je i osetite ljubav. Možda je ona baš vaš pas https://t.co/9dFUcfUe3r
22ReTweets32Favorites·Details
Hteli ste bernskog planinskog psa, ali nemate mesta? E pa, evo je ponuda za vas, džepno izdanje (trenutno staje u kutiju od cipela). Ne mogu vam garantovati koliki će biti, ali sigurno neće biti veličine kao bernski (ni blizu), a veoma je blizu sladak 😍😍😍 https://t.co/cPvbhFU3Kj
20ReTweets38Favorites·Details
"Bez da" = "A da ne..."
Dakle, moguće je napisati srpski ekvivalent rečenice "without saying..., do blabla" na srpskom tako da bude ispravno i u duhu srpskog jezika, samo je potrebno malkice porazmisliti. Na nedavnom primeru:
Napiši koje si godište a da ne napišeš koje si godište
8ReTweets83Favorites·Details
Ćira je u poslednja 4 dana nekoliko puta piškio u kući. Odnela sam danas urin na analizu - pun struvita; UZ i pregled kasnije, mali kamen u bubregu (3mm), srećom samo taj jedan.
Nemojte pretpostaviti da su bezobrazni, ako naprasno krenu da piške u kući - proverite urin.
8ReTweets65Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии
1Zlo ne spavaspavazlo1
2Ivanaivanab0211