TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Nemanja Rujević @strani_placenik
#reach: 277462   ( 86th )
#followers: 36377   ( 171st )
Ako sam dobro razumeo ove navode iz optužnice, Velja Nevolja se sa par drugara teleportovao u Srbiju pre godinu i po, pronašao dvoranu tajni na stadionu JNA, nikog nije znao iz politike i policije, počinio je neka nedela i sad je uhapšen i biće hepi end.
64ReTweets1619Favorites·Details
Dakle, ne samo da je laž da "niko nije smeo da se bavi temom", nego su jednog od najvećih reditelja sa ovih prostora godinama ODBIJALE komisije Filmskog centra Srbije, u kojima je sedeo i predsedavao reditelj "Dare iz Jasenovca" koji je onda POKRAO scenario i dobio pare za film. https://t.co/MQBAKD5cnK
173ReTweets1168Favorites·Details
Pun tw moralnih gromada koji bi odbili državno odlikovanje (da su uradili nešto za šta se ono dodeljuje). I tako bi šta tačno? Priznali da država nije naša nego privatna prćija? Pa nije pobogu problem kad odlikovanje uzme neko ko ga zaslužuje, nego kad se daje nedostojnima.
44ReTweets1096Favorites·Details
Gospodine, sud Vam izriče zbirnu kaznu od deset godina zatvora, i to:

1. Dve godina zbog izazivanja etničke mržnje

2. Tri godine zbog kurčenja - kako ste mislili da nasred stadiona imate pravo da tako divljate?

3. Pet godina jer ste idiot - jer samo idiot može da vređa Zlatana
42ReTweets1078Favorites·Details
Grafit posvećen Dragoljubu Žarkoviću. Čisti pank.

foto @PedjaNePredrag https://t.co/G6uOWcvrSU
56ReTweets625Favorites·Details
Velika je nevolja što narod često misli da mora nešto da "prihvati" kako bi to postojalo. Kao, ne "prihvatam" gej veze. Ok, saberi se, koga zabole šta ti "prihvataš"? Ne "prihvatam" ni ja religiju, pa ti ne smetam dok se moliš i pališ sveće u crkvi.
42ReTweets874Favorites·Details
Krađa scenarija za "Daru" je zgodna prilika da se podsetimo kako je gđa upravnica Filmskog centra Jelena Trivan skrpila "doktorat" iz seminarskih radova sa interneta i prepisivala čak i iz knjige Boška Obradovića.

https://t.co/ssA8AFXwiF
62ReTweets470Favorites·Details
Ovo je vest dana, tiha kultura poništavanja ljudi na primeru @AntonMilan koja ne govori ništa o njemu, ali mnogo govori o miljeu.

Potcrtavam da nemam nikakve insajderske informacije, ali evo kako meni to izgleda (niz) https://t.co/YaOIuluELr
58ReTweets380Favorites·Details
Važan intervju u kojem Grigorije jasno kaže da neće u politiku, ali se oprašta i od ambicije da bude patrijarh (za sada). https://t.co/BCVjVGeSoK
41ReTweets433Favorites·Details
Mislio sam da nije moguće relativizovati napad kokoškom, to je toliko bizarno da je kategorija za sebe, ali evo, @BojanKlacar je uspeo to da svede na sportski rečnik, igru na "ivici faula" i "presing po celom terenu" što su, primetite, legitimne stvari u sportu. https://t.co/M2d5hGmQRF
28ReTweets570Favorites·Details
Prosta duša slovenska
🖤
17ReTweets997Favorites·Details
Zakleo bih se da sam na tv video masu starijih građana u Hramu Sv. Save, bez maske i odstojanja, i ne znam da li me sećanje vara, ali prošli put su se tu okupili da sahrane jednog od njih koji je isto išao bez maske dok su sahranjivali drugog od njih koji je isto tako radio pre.
25ReTweets584Favorites·Details
Jedina srpska konstanta je divlji kapitalizam. I to onaj u kojem se izrabljivanje cinično prodaje kao "marljivost". https://t.co/BJVESGFsPX
34ReTweets384Favorites·Details
Zamisli da si ministar Momirović i da tom vrelinom gori plamen tvoje ljubavi prema predsedniku, i da predsednik radi igrokaza i pravljenja magle kaže da nije zadovoljan tobom, a ti moraš javno da kažeš da je u pravu, a iznutra veneš, plamen ti ubija želudac, svet je ružno mesto.
20ReTweets668Favorites·Details
Oh ne izgleda da stvarno traje rasprava da li su komunisti skrivali Jasenovac od srpskog življa i nejači.

Najveće stratište srpskog naroda nacionalisti koriste za - antikomunizam i propagandu.

Ako je išta antisrpsko, onda je to takva jeftina upotreba Jasenovca.
25ReTweets450Favorites·Details
U tekstu "Đačka torba puna krokodila" u @NedeljnikVreme ima kako izdavači pišu direktorima škola i nazivaju @AlekKavcic "populistom" jer nudi besplatne udžbenike, kako funkcionišu "dilovi" najvećeg izdavača Kleta i kako je državni Zavod propao pa pokušava da se vrati. https://t.co/ma9PZDcJ8b
35ReTweets251Favorites·Details
Ovo je izuzetan tekst o sudaru Telekoma i SBB-a, ovo je bravura @AnicaTeleskovic, i ono kako bi javni servis trebalo da izgleda uvek, a ne samo kad mu je tema takva da "sme" da radi svoj posao. https://t.co/48WgxsCapc
25ReTweets295Favorites·Details
Od vesti bih izdvojio da su se u Engleskoj srele britanska i južnoafrička mutacija virusa, sparile se, i sad ima ta super-mutacija koja em se brže širi, em je otpornija na vakcine. Iz aviona se vidi da je jedini cilj da se zaseni uspeh vakcinacije u Srbiji.
15ReTweets502Favorites·Details
U seriji The Wire žrtve skrivaju u napuštenim, zamandaljenim kućama, da zauvek važe kao "nestali".

Dobrodošli u predgrađa Baltimora, Srbija, samo što ovo nije serija.

Bukvalno strašna priča @KRIKrs
https://t.co/b7pd2joYy1
26ReTweets190Favorites·Details
Ali meni je tu fascinantno potpuno odsustvo srama. Da ukradeš, kitiš se tuđim perjem, pa da se nadaš da će ostati neprimećeno. Ali ovo je moralo da se provali, ali onu lažu dalje i kao bez blama sve ok.
12ReTweets438Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии
1DW Српски/Srpskidw_srpski4
2Vremenedeljnikvreme4
3Alek Kavčićalekkavcic4
4Dragodwalsogard2
5Dusan Milenkovicdmilenkovic2
6Charizard Lovespopravljam2
7šparavalostefansparavalo2
8Dario Hajrićromulian1
9Milan Antonijevićantonmilan1
10Kurirkurirvesti1