TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Sergej Dojcinovic @sergdojc
#reach: 192999   ( 216th )
#followers: 14959   ( 677th )
Nijedna nevladina organizacija u Prištini ili u Beogradu koja se bavi ljudskim pravima ne reaguje na očigledno institucionalno nasilje nad Nikolom Nedeljkovićem koji je osuđen na 8 meseci zatvora u procesu koji je očigledno namontiran i potpuno namešten. Ovde nema ni P od pravde. https://t.co/uoBsunPjQ4
147ReTweets732Favorites·Details
Srbi na KiM su najugroženija manjina u Evropi, bukvalno nema primer u Evropi ovakvog nasilja nad manjinom koje je sistematsko, institucionalno i kontinuirano. Situacija sa hapšenjem i suđenjem Nikole Nedeljkovića je samo još jedna potvrda toga. Svi prećutkuju prava Srba na KiM.
96ReTweets656Favorites·Details
Sinoć su oca i sina, Sašu i Nemanju Mitrovića ispred kuće nožem napali Albanci u Babinom Mostu na KiM i naneli im teške telesne povrede. Iste osobe su napale mlađeg sina na Uskrs ove godine. Ovo je nedopustivo, šta mora da se dogodi da bi se zaustavilo nasilje nad Srbima na KiM.
115ReTweets576Favorites·Details
Dvadesetogodišnji Nikola Nedeljković osuđen je na OSAM meseci zatvora na montiranom procesu u Prištini u kome su svedočili albanski policajci koji su ga i uhapsili, bez trećih svedoka. Osuđen na zatvor na osnovu njihovih reči. Hoće li neko reagovati na očigledno kršenje prava?
119ReTweets547Favorites·Details
Mislim da svi treba da odvojite jedan minut na priču porodice Dimitrijević. Četvoro dece, dvoje ometeno u razvoju i žive u potpunom siromaštvu i bolestima nadomak Kruševca u nehumanim uslovima. @28Jun je pokrenuo humanitarnu akciju kako bi im se omogućila mogućnost za životom. 👇 https://t.co/iT6bA6UG2I
161ReTweets203Favorites·Details
Manastir Jasenovac je otvorio zvaničan profil na Tviteru @MJasenovac koji će se baviti sećanjem na stradale. Mislim da svi treba da podržite profil, zapratite i podelite. To je najmanje što možemo da uradimo kako bi sačuvali i promovisali sećanje na stradale i istoriju zločina.
92ReTweets284Favorites·Details
Živela Srbija i njeni mladi oficiri. 🇷🇸 https://t.co/osBrEt5Kb0
22ReTweets351Favorites·Details
U Beogradu se otvara velika Palata umetnosti Madlena, legat umetnosti Madlene Cepter na 7000 kvadratnih metara. Ovo je dobar primer i podsticaj drugim bogatim Srbima širom sveta da ulože nazad u kulturu i umetnost u našoj zemlji i ostave nešto iza sebe narodu, pogotovu mladima. https://t.co/QOVsqKmCEZ
22ReTweets335Favorites·Details
Posebna vrsta bolesnika u Srbiji, a ima ih, su ovi što brane prištinski sud koji vodi namontirani postupak protiv Nikole Nedeljkovića sa lažnim dokazima i lažnim svedocima. Samo bolesnik može biti na strani prištinskog suda koji očigledno institucionalno siluje Nedeljkovića.
23ReTweets242Favorites·Details
Danas se nastavlja suđenje u Prištini dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću uhapšenom na Vidovdan za lažne optužbe govora mržnje. On je praktično pravosudno kidnapovan, u pritvoru je dva meseca jer se policajci koji su ga uhapsili i koji su jedini svedoci - brčkaju na plažama.
27ReTweets141Favorites·Details
Beli grad. 🇷🇸 https://t.co/fHowHYI5oL
16ReTweets294Favorites·Details
Danas je u Peći nasilno presretnut autobus hodočasnika Udruženja žitelja Planjana iz Prizrena i na njega su dva Albanca postavila zastavu tzv. Kosova. Ovo je još jedan u nizu provokacija i uznemiravanja Srba na KiM bez ikakvog razloga. Građani u tom autobusu ništa nisu učinili. https://t.co/F6ZSZd32wA
24ReTweets94Favorites·Details
Imao sam priliku da vidim u Dorseju Zvezdanu noć Vinsenta Van Goga, možda jednu od najlepših slika na svetu. Naslikao je nekoliko meseci pre nego što je primljen u ludnicu, a onda je kasnije naslikao i drugu verziju sa drugačijim zvezdama. https://t.co/F6CbqryVT3
6ReTweets225Favorites·Details
Bravo za srpske rvače Ali Arsalana i Zuraba Datunašvilija koji su upravo osvojili zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u rvanju! 🇷🇸
7ReTweets191Favorites·Details
Izašli su rezultati najnovijeg popisa u Hrvatskoj urađenog 2021. godine. Hrvatska sada ima 3,8 miliona stanovnika, 413 hiljada manje nego 2011.

Prisutnost Srba u Hrvatskoj je na istorijskom minimumu, Srbi sada čine samo 3,2% ukupnog stanovništva.
13ReTweets157Favorites·Details
Prosto je nerverovatno da cela javnost ćuti o ovom skandaloznom procesu. Sve je namešteno, ceo proces, od selektivnog hapšenja do lažnih svedoka i apsurdne optužbe i presude. Ovo je čist primer institucionalnog nasilja nad Srbima na KiM i pokazuje da su građani drugog reda.
12ReTweets149Favorites·Details
Ovo je ogroman skandal i nepravda. Ne mogu ni da zamislim kakve bi reakcije bile da se uhapsio dvadesetogodišnji Albanac u Beogradu, da su svedočila tri sprska policajca protiv njega bez materijalnih dokaza i da ga je Beograd zatvorio na 8 meseci.

Bio bi skandal nad skandalima.
13ReTweets143Favorites·Details
Letovi iz Moskve ka Beogradu od kada je najavljena parcijalna mobilizacija. https://t.co/tF2WnCLk1D
7ReTweets124Favorites·Details
Dva meseca čekao na presudu jer su se policajci koji su ga oklevetali i uhapsili brckali po odmorima pa nisu mogli da svedoče protiv njega. Ovo je sramota i mnogo veći slučaj nego što se predstavlja u javnosti i medijima. Ovo je očigledno pravno nasilje i kršenje prava.
8ReTweets117Favorites·Details
Srbi su na KiM građani drugog reda, pravosuđe ne radi da bi njima obezbedilo pravdu već da bi ih dodatno ugrozilo. Ovo zahteva jak protest Srbije i definitivno oslobađanje Nikole Nedeljkovića treba da bude deo bilo kakvih sledećih razgovora sa Prištinom.
9ReTweets102Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии
128. Jun28jun1
2Манастир Јасеновацmjasenovac1
3Спомен подручје Доња Градинаdonjagradina1
4𝐸𝑙𝑙𝑒 𝑊𝑜𝑜𝑑𝑠kxkv171
5Kejsi Bergerkejsiberger1