TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Sergej Dojcinovic @sergdojc
#reach: 126960   ( 634th )
#followers: 13642   ( 668th )
Upravo javljaju da je životno ugrožen Srbin Srećko Sofronijević, pogođen metkom u grudi, a da je više desetina Srba povređeno u divljanju kosovske policije u Mitrovici. Lekari se trenutno bore za Srećkov život, ovo je čisto divljaštvo nad nedužnim Srbima na KiM.
124ReTweets739Favorites·Details
Na 30. godišnjicu brutalnog ubistva 13 Srba na Koranskom mostu, rezervista JNA koji su predali oružje nakon obećanja da će biti pušteni, Hrvatska otkriva mural pripadniku HR MUP Mihajlu Hrastovu koji je osuđen za ovaj zločin na samo 4 godine zatvora.
83ReTweets414Favorites·Details
Hrvatska je zvanično most preko Korane kod Karlovca nazvala po policijskoj jedinici Gromovi čiji su članovi brutalno ubili, puškom ili zaklali, 13 zarobljenih Srba iz JNA. U blizini mosta je podignut i mural osuđenom Hrastovu sa puškom Ultimax iz koje je pucao na zarobljenike.
64ReTweets402Favorites·Details
*Ova zgrada ne postoji na Cetinju*

Ova zgrada: https://t.co/rlN5WaRrSj
37ReTweets540Favorites·Details
Upravo je jedinica kosovske policije pretukla trojicu Srba bez ikakvog razloga pored jezera Gazivode. Njih trojica su išli na seču drva kada su naleteli na jedinicu policije koja ih je onda napala iako za to nije postojao nikakav razlog. Sada su u domu zdravlja u Mitrovici.
52ReTweets301Favorites·Details
Kosovska policija nastavlja da divlja i maltretira Srbe. Upravo je policija upala u severni deo Mitrovice, bacaju šok i dimne bombe, pretresaju objekte. Ovaj put su opet uskočili i u apoteku. U Mitrovici se čuju sirene uzbune, ovo je čisto iživljavanje nad Srbima od ranog jutra.
36ReTweets270Favorites·Details
Posle medalje na Olimpijskim Zurab doneo svetsko zlato za Srbiju, presrećan je. 🇷🇸 https://t.co/ZjvxGh01c3
15ReTweets557Favorites·Details
Predsednik Hrvatske se zabrinuo što Srbija neće napredovati ka EU ako ne deeskalira situaciju na severu KiM, koju nije ni izazvala. Ako ulazak u EU znači da Srbija treba da ćuti na 85+ napada na Srbe na KiM od početka godine, onda nam nikakve unije nisu potrebne.
22ReTweets305Favorites·Details
Mislim da svako treba da se seti nesebične hrabrosti heroja majora Milana Tepića i vojnika Stojadina Mirkovića koji su 29. septembra 1991. žrtvovali sebe braneći vojno skladište kod Bjelovara. Digavši skladište u vazduh Tepić je sebi oduzeo život, a Mirković je ubrzo pogođen.
20ReTweets265Favorites·Details
Zove se Beograd. 🇷🇸 https://t.co/60vuh25nrR
13ReTweets353Favorites·Details
Albin Kurti se ponaša kao ekstremista u svojoj želji da kroz nasilje nad Srbima dođe do više glasova na izborima. Srbi nikada nisu izazvali nasilje u incidentima u kojima su bili žrtve, nasilje je jednosmerno, usmereno ka Srbima, i to je očigledno i slepima.
13ReTweets218Favorites·Details
Ne može niko da relativizuje i kaže 'ali Srbi'. Srbi ništa apsolutno ne rade na KiM da bi izazvali nasilje, samo pokušavaju da žive normalno svoje dnevne živote, nikoga ne diraju ali su svakodnevno napadani. Očigledno je u kome je problem.
11ReTweets181Favorites·Details
Sve se to događa na 30. godišnjicu ovog brutalnog masakra za koji je Hrastov dobio samo 4 godine zatvora. Ubio je 13 a ranio dvoje, da bi 30. godina kasnije, sinoć, prisustvovao otkrivanju murala zajedno sa bivšim policajcima i lokalnim stanovništvom.
11ReTweets149Favorites·Details
Srbi nisu prošle godine mogli da komemorišu ovaj događaj na mostu jer su se na i oko mosta okupili 'branitelji', a gradonačelnik Karlovca kaže da je ovo završni korak u odavanju počasti poginulim braniteljima. https://t.co/K81u6apK3r
12ReTweets134Favorites·Details
Da stvari budu još jezivije, gradsko veće u Karlovcima će na 30. godišnjicu ovog zločina raspravljati da taj isti most na kome su Srbi uhvaćeni a potom ubijeni dobije ime po jedinici policije Grom kojoj je pripadao i organizator ovog zločina nad Srbima.
10ReTweets136Favorites·Details
Ovo je samo jedan u nizu napada na Srbe koji ni na koji način nisu izazvali nasilje. Izgleda da je jedini razlog zašto od početka godine ima 80+ napada na srpsko stanovništvo na KiM samo i isključivo samo jer su Srbi i jer postoje na toj teritoriji.
11ReTweets128Favorites·Details
Iako im je obećano da će biti pušteni, od 17 uhvaćenih Srba 13 je likvidirano, većinom automatskim oružjem u prostorijama lokalnog MUPa, a nekoliko ih je zaklano. Troje se spasilo nakon skoka s mosta, a jedan se izvukao ispod tela mrtvih saboraca.
8ReTweets134Favorites·Details
Šta se na kraju desilo sa Dragicom Gašić? Šta se desilo sa ljudima koji su joj kamenovali stan, ili sa onom silnom decom što su isprebijana na putu do kuće. Tablice su najmanje bitna stvar u situaciji u kojoj je razno nasilje nad Srbima legitimno.
9ReTweets127Favorites·Details
Meni ovo zvuči kao nešto što bi ustaše predložile. Brisanje svega srpskog iz kulturno-istorijske slike crnogorske prestonice zvuči kao proglas 1941. pred početak klanja. Oprosti im Bože, ne znaju šta rade. https://t.co/WBNe38L8pw
11ReTweets104Favorites·Details
Radi se o anti-srpskoj policiji, policiji koja ne juri kartele koji vladaju tom narko teritorijom, nego upadaju u srpske apoteke u 10 ujutru da bi bacali šok bombe i vitlali duge cevi. https://t.co/5uenZ7Sz0d
9ReTweets95Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии
1догнампродамcokisha33
2igor_damn 🇮🇹igor__damn2
3Teta sa neta💉nutrija52
4Раде Мјешалицаmjesalica_rade1
5МОЦАРТ ☦️m0c4rt1
6Војислав Савићvojosaviic1
7С🇷🇸loveontop781
8Neka Ivanams_superficial_1
9иван__дамнivan__damn1
10sumnjivo licesimonidasss1